به گزارش نماینده از تسنیم، با تبدیل شدن گوشت مرغ به عنوان تامین کننده نیاز بخش زیادی از مردم به ویژه در زمان گرانی گوشت قرمز، همواره دولتها تلاش فراوانی برای ثبات قیمتی این محصول از طریق ذخیره سازی و توزیع مرغ در بازار مصرف در زمانهای پر تقاضا، نظارت مستقیم و حتی جریمههای سنگین برای گران فروشی خرده فروشان دارند.
یکی از منطقی ترین روشهای تنظیم بازار این محصول حفظ ظرفیت سیکل تولید براساس میزان تقاضا در زمانهای پر مصرف و ذخیره تولید مازاد، در زمانهایی است که بازار کشش لازم برای این حجم تولید را ندارد.
با ذخیره سازی مرغ توسط شرکت پشتیبانی اموردام(وابسته به وزارت جهاد کشاورزی) مرغ مازاد تولیدی، قابلیت ذخیره سازی پیدا میکند تا در مواقع پر فشار با یارانه دولت به بازار تزریق شود.
بخشی از مرغ مازاد نیز، از طریق توسعه بازارهای صادارتی به کشورهای همسایه صادر میشود که در سال جاری مرغداران حساب ویژهای برای صادارات این مازاد تولید باز کرده اند.
چرخه تولید مرغ منجمد
بر خلاف تصور بسیاری از افراد، مرغ منجمد کیفیت مناسبی داشته و درصورتی که در شرایطی مناسبی تهیه شود، کارشناسان بخش کشاورزی عقیده دارند که کیفیت بهداشتی مناسبتری در مقایسه با گوشت گرم، به دست مصرف کننده میرسد.
مدیر کل تامین دام و فرآوری محصولات دامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: شرکت پشتبانی امور دام در راستای وظایف تنظیم بازاری خود مرغ را براساس اعلام قیمت ستاد تنظیم بازار خرید تضمینی و ذخیره سازی می کند.
رضا سالی افزود:بر اساس قراردادی که با کشتارگاهها بسته شده است، در فرآیند عرضه و ذخیره سازی مرغ منجمد، مرغداران موظف به قطع مصرف آنتی بیوتیکها ۱۰ روز قبل از عرضه به بازار هستند و این مرغ به صورت سایز و وزن حداکثر یک کیلو و ۸۰۰ گرمی از مرغدار خریداری می شود.
مدیر کل تامین دام و فرآوری محصولات دامی ادامه، داد: شرکت پشتیبانی امور دام برای تنظیم بازار و انتقال تولید مازاد مرغداران در سال جاری به دنبال ایجاد واحد صادرات در این شرکت است.
وی تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که در طولانی مدت توسط این شرکت دنبال میشود نیز، جلوگیری از عرضه مرغ خارج از سایز به بازار مصرف و انتقال آن به بازار مصرف مرغ صنعتی است.
بنابراین گزارش، چرخه تولید مرغ منجمد به این صورت است که در ابتدا مرغ زنده، شب هنگام برای وارد آمدن کمترین استرس به مرغ و کاهش تلفات، به سمت کشتارگاهها حمل میشود و در آنجا بعد از قرار گیری در چنگکهای دستگاه، به داخل حوضچه شوک وارد می شود. این حوضچه آب، برق با ولتاز کمی دارند و باعث بی حال شدن مرغ میشود در مراحل بعدی زبح شرعی مرغ، عملیات خون گیری، پر کنی، کرک گیری، شستشو، پایین آوردن درجه حرارت، انجماد و بسته بندی انجام می شود.
بر اساس اعلام مدیر کل تامین دام و فرآوی محصولات دامی، ظرف چند روز آینده عملیات تفکیک قعطات مرغ پیش از عرضه به بازار، در کشتار گاهها انجام میشود