به گزارش نماينده از تسنیم به نقل از مانا، اولین حادثه نفتی سال ۹۴ با برخورد یک فروند کشتی تجاری بحرینی به پایه سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی به وقوع پیوست که علت اصلی این حادثه عدم رعایت ضوابط HSE در شب بهدلیل نصب نکردن چراغ خطر روی سازه دریایی بوده است.
بر این اساس یک فروند کشتی تجاری بحرین در آبهای خلیج فارس به پایه سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی برخورد کرد که علت اصلی این حادثه دریایی عدم نصب هرگونه علامت و یا چراغ خطر در شب گزارش شده است.
تماس با مسئولان شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملی نفت ایران درباره ارائه توضیحات بیشتر تاکنون نتیجهای نداشته است اما با توجه به خسارت واردشده به پایه سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی، احتمال غرق شدن آن در آبهای خلیج فارس وجود دارد.
این حادثه نفتی در حالی در نخستین روزهای سال ۱۳۹۴ به وقوع پیوسته است که بهمن ماه سال ۹۱ نیز جکت یکهزار و ۸۵۰ تنی فاز ۱۳ پارس جنوبی در آبهای خلیج فارس غرق شده بود.
بر اساس این گزارش پایه سکوی آسیب دیده فاز ۱۳ پارس جنوبی حدود یکهزار و ۸۰۰ تن وزن دارد که اخیراً در آبهای خلیج فارس نصب شده است.
طبق گزارشی که شرکت نفت و گاز پارس در معرفی طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی منتشر کرده است، هم اکنون شرکت پترو پایدار ایرانیان، مپنا و صدرا مهمترین پیمانکاران طرح توسعه این فاز مشترک گازی هستند.
هدف از طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۰میلیون مترمکعب گاز طبیعی شیرین شده، ۸۰هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد، سالانه ۱.۱میلیون تن گاز مایع و یکمیلیون تن گاز اتان بهمنظور تأمین خوراک صنایع پتروشیمی است.