شناسهٔ خبر: 86423 - سرویس اقتصاد

اسکندری:

احمدی نژاد من را از تلویزیون برای وزارت پسندید/ انتخاب خلیلیان بزرگترین اشتباهم بود

اسکندری وزیر کشاورزی دولت نهم گفت: احمدی نژاد فارغ از گزینه های پیشنهادی مشاوران و نمایندگان مجلس، مصاحبه مرا در تلويزيون ديده بود و وقتی به رياست جمهوری رسيد به مشاورانش گفته بود كه برای وزارت جهاد کشاورزی به سراغ من بيايند.

به گزارش  نماینده به نقل از ایانا، محمدرضا اسكندري، مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره سازمان اقتصادی "کوثر" و وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم كه در آستانه نوروز ۹۴ با خبرنگاران و تحلیلگران حوزه كشاورزي، (حتی منتقدان تند و تیز و صریح خود در دوران وزارت) دیداری ۵ ساعته برگزار کرد؛ وقتی با سماجت آنها برای روشن شدن برخی زوایای دوران وزارتش مواجه شد، سکوتش را شکست و به پرسش های آنها پاسخ داد. پاسخ هایی که برخی از آنها از جمله تفاوت های امکانات ساختاری سازمان کوثر با موقعیت کشاورزانی که جز چند هکتار زمین، از مواهب هر چند قانونی و مجاز شرکت های کشاورزی و دامپروری سازمان اقتصادی کوثر برخوردار نبوده و نیستند، مورد تایید خود وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم نیز بود.

بنابر این گزارش، هنگامی که وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم در ابتدای نشست به تلاشش در این سازمان برای چینش مدیرانی شایسته و از فرزندان شهدا و در عین حال دارای توانمندی های فنی بالا اشاره داشت، با چالش خبرنگاری مبنی بر نداشتن دقت نظرش در انتخاب و حمایت از صادق خلیلیان، معاون برنامه ریزی و اقتصادی دولت نهم که سپس وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم گردید، مواجه شد؛ سكوت خود را پس از ۵ سال ملاحظه کاری ناشی از بروز سوء تفاهم وزیر نبودنش در دولت دوم احمدی نژاد شكست و در مواضعی صریح و بی پرده، از عملكرد بسیار ضعيف وزارت جهاد كشاورزي در دولت دهم و سلیقه حاکم بر دولت دهم در گزینش وزیران، لب به شکایت و گلایه گشود.

 

انتخاب خلیلیان، بزرگ ترين اشتباهم در دوران وزارت در جهاد كشاورزي بود

وي با بیان این که وقتي خلیلیان را به عنوان معاون وزیر به وزارتخانه آورده، فكر نمي كرده كه چنين روحيه اي داشته باشد، افزود: "من هم مانند خیلی از مدیران اشتباهاتی داشته ام، اما به جرات می توانم بگویم که اين يك مورد، از بزرگ ترين اشتباهات من در دوره ي وزارت جهاد كشاورزي بود. "

اسکندری در عین حال پیرامون دلایل انتخاب خلیلیان به سمت معاونت برنامه ریزی وزارتخانه در دولت نهم اضافه کرد: خليليان به دليل فعاليت در حوزه دانشگاه و اقتصاد کشاورزی شناخت نسبي از بخش داشت.

 

احمدی نژاد مرا از تلویزیون برای وزارت پسندید

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در ادامه اشاره به پیشینه چگونگی فرآیند انتخاب خودش به وزارت در آن مقطع گفت: سابقه آشنايي من با آقاي احمدي نژاد بر مي گردد به زماني كه من مسوول طرح خودكفايي گندم در دولت هشتم بودم و به گفته احمدي نژاد، يك روز ايشان فارغ از گزینه های پیشنهادی مشاورانش و نمایندگان مجلس، مصاحبه مرا در تلويزيون ديده بود و وقتي به رياست جمهوري رسيد به مشاورانش گفته بود كه براي وزارت جهاد کشاورزی به سراغ من بيايند و به این ترتیب من به عنوان وزير جهاد کشاورزی دولت نهم انتخاب شدم.

انزجار از فعالیت سیاسی مدیران بخش کشاورزی

وي با بیان این که خودش نیز در زمان طرح خودكفايي گندم با نيروهاي متخصص در وزارتخانه آشنا شد و بعد از رسيدن به وزارت از آنها به عنوان معاونين خود استفاده کرد که همگي آنها هم نيروهاي اجرايي بودند، گفت: در این میان به معاونيني هم كه گرايشي سياسي داشتند تذكر دادم كه وارد بحث هاي سياسي نشوند و حتی وقتي تعدادي از آن ها سرپيچي كردند، بدون هیچ ملاحظه ای آنها را كنار گذاشتم.

اسکندری در واکنش به نقد یکی از تحلیلگران منتقد حاضر در جلسه، درباره این که به هر حال سیاست و اجرا در بخش کشاورزی نیز مانند سایر حوزه های اقتصادی از هم منفک نیستند، افزود:" به هر حال این نظر درست یا نادرست نظر من بوده و از روزي كه در وزارتخانه استخدام شدم، همواره در محيط هاي اجرايي بودم و به دنبال مسايل سياسي نبودم، لذا همواره مديران وزارتخانه را از ورود به مباحث سياسي پرهیز مي دادم. "

وي درباره وضعيت جهاد كشاورزي در دولت دهم اضافه كرد: تقريبا ۶ ماه به پايان دولت نهم، من به همه معاونين وقت وزارتخانه گفته بودم كه در دولت جديد ديگر پستي نخواهم داشت، چون كاملا فضای آن مشخص بود.

وزير جهادكشاورزي دولت نهم با بیان این که پس از روي كار آمدن خليليان، تمامي نيروهاي متخصصي كه به نوعي با من در ارتباط بودند از وزارتخانه حذف شدند، افزود: دكتر فرود شريفي، رييس وقت سازمان جنگل ها و مراتع كشور كه يك فرد صاحب نظر، با سواد و اجرايي در زمينه منابع طبيعي و جنگل ها بود؛ يا دكتر مجتبي نوروزي رئيس سازمان دامپزشكي به دليل عدم امضاي مجوز واردات دام زنده حذف شد.

برگزاري مناظره اي با حضور همه وزیران جهاد كشاورزي و روساي كميسيون كشاورزي مجلس

وي در ادامه با ملاك قراردادن منويات مقام معظم رهبري به عنوان تنها مرجع راهبري نظام، خواستار برگزاري مناظره اي با حضور همه وزیران جهاد كشاورزي و روساي كميسيون كشاورزي مجلس بعد از انقلاب اسلامي در يك برنامه تلویزیونی برای رفع تمام ابهام ها و روشن شدن خط مشی های آتی وزارتخانه شد و اعلام داشت: در اين مناظره هر فردي مي تواند به دفاع از برنامه هاي اجرا شده در دوران تصدي گري خود بپردازد و مردم و كشاورزان در نهايت به عنوان قضاوت كننده، خواهند دانست كه چه كساني واقعاً خدمت كرده اند و چه كساني به دنبال تامين منافع كوتاه مدت اطرافيان خود بودند. البته اسکندری به این نکته هم اشاره کرد که به نظر من بسياري از افراد در اين مناظره بايد بابت سوء مدیریت های خود سرزنش شوند.

بنابراین گزارش، اسکندری در جهت رفع شبه از دلایل برگزایر این دید و بازدید با تاکید بر این که هیچگاه نامزد ورود به انتخابات مجلس آینده نخواهد شد، افزود: این در حالی است که باید تاکید کنم قصد ورود به دولت را نیز ندارم و ترجیح می دهم در بخش غیر دولتی به فعالیت خود ادامه دهم.

ما بحران آب نداریم، بحران مدیریت آب داریم

وزیر اسبق جهاد کشاورزی با اظهار خشنودی از اینکه حجتی وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم عزم خود را برای انتقال کشت های امکان پذیر به گلخانه جزم کرده است، اظهار داشت: متاسفانه این در حالی است که برخی راه کوتاه تر را بر می گزینند و به جای تلاش برای اصلاح نظام تولید و توزیع، عدم کشت را راه حل خروج از مشکل آب عنوان می کنند، در حالی که به نظرم، ما بحران آب نداریم، بحران مدیریت آب را داریم.

اسکندری در این رابطه کشور مصر را مثال زد که به رغم نداشتن دانش فنی به اندازه ایرانیان، کشت آن ها تمام آبی است.

وی با اشاره به حجم بالای تبخیر آب در دریاچه پشت سدهای کشور نیز گفت: با توجه به این که ۲۵ میلیارد متر مکعب آب پشت دریاچه سدهای ماست، اما آبی که در کشور جاری است را هم به عنوان آب استحصالی کشاورزی حساب می کنند و آن را به اسم آب مصرفی کشاورزان می نویسند.

وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم، ۱۵ میلیارد متر مکعب از آب مصرفی برای تولید محصولات کشاورزی را نیز از حجم آب هایی دانست که به دلیل ضعف صنایع تبدیلی در قالب ضایعات هدر می رود.

دفاع از سیاست توسعه کشت فراسرزمینی

اسکندری با اشاره به این که قانون بهره وری هنوز به طور کامل اجرا نمی شود و پیش نویس لایحه الگوی کشت نیز که در مرداد ۸۸ به دولت نهم رفت هنوز بیرون نیامده است، اضافه کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود که سیستم دولت بتواند از تمام ظرفیت های ممکن برای توسعه بخش کشاورزی استفاده کند.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با استقبال از پیگیری جدی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی برای توسعه کشت های فراسرزمینی نیز گفت: به طور نمونه از آنجا که روسیه ۴.۵ برابر ایران جنگل دارد، می توان بخشی از زمین های این کشور را برای تولید چوب مورد نیاز کشور اجاره کرد، کما این که بر اساس بررسی های صورت گرفته همکاران من در این سازمان مشخص شده است در استانی مانند روستوف، اجاره بهای هر هکتار از بهترین زمین های کنار ولگا بین ۷۰۰ تا یک هزار دلار قیمت دارد.

خشنودی از همکاری حجتی و همکاران وزارتخانه با گروه کشاورزی سازمان کوثر

وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم همچنین در واکنش به انتقاد یکی از خبرنگاران مبنی بر این که وقتی نوع عملکرد دولت قبل را نکوهش می کند، چه احساسی نسبت به شکل واکنش های خود نسبت به وزارت حجتی در دولت هشتم (پس از انتصاب به وزارت دولت نهم) دارد، گفت: من هیچگاه نسبت به آقای حجتی موضع منفی نداشته ام و ایشان و همکارانش در دوره کنونی وزارت نیز نهایت همکاری ممکن را با همکاران من در سازمان اقتصادی کوثر داشته اند و اگر باز هم زمان به آن موقع بر می گشت، همچنان برخی از مدیران را تغییر می دادم و این به معنای نادیده گرفتن تلاش های آقای حجتی و برخی همکاران ایشان نبوده و نیست.

ما به دنبال انحصار نژاد مرغ "راس" نبوده و نیستیم

وی در مورد گلایه هایی که از سوی برخی نمایندگان مجلس کنونی در مورد ایجاد انحصار سازمان اقتصادی کوثر در بازار جوجه یک روزه (که شرکت مرغ مادر "زربال" زیر مجموعه آن است)، می شود، گفت: اگر سهم نژاد "کاپ" در بازار کم شده است و از ۲۴ درصد به ۵ درصد کاهش یافته، منتقدان می توانند بررسی کنند تا دلایل اقتصادی و فنی آن را بیابند؛ کما این که عدم درگیر شدن گله های نژاد "راس" به انواع بیماری ها، درصد بالاتر رشد عضلات سینه در این نژاد و در مجموع سود بیشتری که عاید مرغدار می شود را می توان از عوامل تاثیر گذار در انگیزه بیشتر مرغداران برای ایستادن در صف انتظار تهیه جوجه های نژاد راس در قیاس با سایر نژادها عنوان کرد.

به گفته مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، گروه کشاورزی این سازمان در سال ۱۳۹۲ خورشیدی ۹۰ میلیارد تومان سود خالص بوده که این سود در سال مالی ۹۳ که در ۳۰ آذر ماه مشخص و اعلام شد، ۱۳۰ میلیارد تومان بوده است. اتفاقی که نشان می دهد چرا وقتی یکی از خبرنگاران از اسکندری می پرسد با توجه به رضایت شما از عملکرد سازمان اقتصادی کوثر، در آینده وزیر جهاد کشاورزی کنونی و معاونانش هم باید به سازمان اقتصادی کوثر بیایند، وزیر جهاد کشاورزی دولت نهم به مزاح پاسخ داد: "نه ما به دولت می رویم و نه جای خود را به کسی می دهیم! "