به گزارش نماینده، به همت کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی، جمعی از تشکلهای دانشجویی امروز چهارشنبه ساعت ۱۴ در اعتراض به واردات بیرویه و به دلیل اهمیت موضوع واردات و خام فروشی، تجمع «خلع ید تاجران رانتی» مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت را برگزار شد.
دانشجویان در تجمع اعتراضی مقابل وزارت صنعت پلاکاردهایی با مضامین «حصر مالیات و عوارضی، خام فروشی منابع معدنی به خارج، مساوی حاتم بخشی از بیت المال است»، «سازمان توسعه و تجارت خانه تیمی واردات»، «خام فروشی معادن بی غیرتی اقتصادی است»، «رانتهای اتاق بازرگانی را قطع کنید»، «قرارداد ترجیحی با ترکیه مساوی ترکمنچای اقتصادی»، «آیا قوانین و مقررات واردات و صادرات توجهی به استقلال و عزت کشور دارد»، «لغو شبنم مساوی تسهیل قاچاق»، «آقازادگان در لیست انتخابات اتاق بازرگانی چه میکنند» در دست داشتند و در تجمع حضور پیدا کردند.
تجمع کنندگان مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت شعارهای «نقدینگی تولید، خرج تجارت شده/ صنایع وابسته وبال ملت شده» و «دشمن خودکفایی دشمن انقلاب است/ توسعه وابسته فقط فقط سراب است» را سر دادند.
مسئولان باید برای تقویت تولید ملی اقدام کنند
در ادامه این تجمع دکتر عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) برای دانشجویان به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: امروز در جنگ اقتصادی هدف دشمن ایجاد تورم و بیکاری در کشور است که تحریمها برای رسیدن به این هدف ها وضع شده است و تقویت تولید ملی این حربه دشمن را از بین میبرد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید برای تقویت تولید ملی اقدام کنند، گفت: کاهش واردات در راستای تقویت تولید ملی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: کسانی که پشتیبان واردات هستند با هجمههای تبلیغاتی اشان مصرف کنندگان را به سمت خرید کالاهای وارداتی و خارجی وادار میکنند.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: واردات آنجا وجود دارد که وارد کننده به خاطر سود کلان واردات، پول زیادی را هزینه میکند تا قانون مناسبی در این خصوص تصویب نشود.
چرا دروازههای کشور به روی واردات کالاهای بیاهمیت باز شده است
همچنین محمدحسین رحمانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، به نمایندگی از دانشجویان دیگر مطالبی را پیرامون مسائل اقتصادی بازگو کرد و اظهار داشت: اقتصاد وادادگی را نمیخواهیم بلکه اقتصاد مقاومتی میخواهیم.
وی افزود: چرا دروازههای کشور به روی واردات کالاهای بی اهمیت باز شده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر با بیان اینکه به فکر تولید داخلی باشید، گفت: از کارگاه های کوچک حمایت کنید و مطمئن باشید که جنبش دانشجویی پس از تذکر پی در پی رهبری پیگیر این مسئله خواهند بود.
رحمانی خاطرنشان کرد: چرا طرح ایران کُد و شبنم را برای مبارزه با قاچاق حذف کردهاید.
مراسم ترحیم برای تولید داخلی
گفتنی است، در این تجمع میز مجلس ترحیم نیز برای تولید داخلی چیده شده و همچنین پلاکارد تسلیتی از طرف خانواده های کارآفرین نیا و دانشجوییان پور، با مضمون «خبر درگذشت تولید ملی عزیز، چنان سنگین و جانسوز است که به دشواری به باور می نشیند، ولی در برابر تدابیر حضرات چاره ای جز تسلیم و رضا نیست روحش قرین حرمت باد.» در دست دانشجویان بود.
پایان تجمع دانشجویان با قرائت بیانیه و امضاء طومار
گفتنی است؛ این تجمع با قرائت بیانیهای پایان یافت و همچنین دانشجویان تجمع کننده نامهای نصیحت گونهای را خطاب به نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت بر دیوار این وزارتخانه نصب کردند که مضمون این نامه بدین شرح است: جناب نعمت زاده؛ وزیر صنعت- معدن و تجارت امروز فشار واردات کشور را دارد از پا در می آورد (امام خامنه ای) پاسخ شما چیست؟
متن بیانیه پایانی تجمع دانشجویان به شرح زیر است:
چندین سال است که خواست مقام معظم رهبری از مسئولان برای جلوگیری از واردات بیرویه محقق نشده است و اخیراً رهبری به طور مصداقی وارد موضوع شدند و فرمودند «امروز فشار واردات، کشور را دارد از پا درمیآورد و در خصوص میزان واردات قاچاق به کشور نیز ارقام بسیار عجیبی مطرح است، اما این هم یک توجیه منطقی نیست که به بهانه جلوگیری از قاچاق و دریافت سود گمرکی، راه واردات انبوه به کشور به صورت رسمی باز شود، کاری کنید که محصولات کشور مقهور واردات نشود.
این بیانیه میافزاید: همچنین رهبر معظم انقلاب پیش از آن در موارد متعدد به همین موضوع اشاره کرده بودند به صورت نمونه «مسئله واردات بیرویه و بیمنطق ضرر بزرگی است، خطر بزرگی است؛ مردم هم باید این را بدانند. وقتی یک محصول خارجی را ما داریم مصرف میکنیم، در واقع داریم یک کارگر خودمان را بیکار میکنیم، وقت آن رسیده که نخبگان دانشگاهی و جنبش دانشجویی وارد میدان شوند تا با فریاد زدن مطالبه رهبری دست وارداتچیهای زالوصفت و خامفروشان بیغیرت که در حال فلج کردن صنعت کشورند و متاسفانه از رانتهای مختلف بعضاً قانونی، دولتی و حکومتی نیز بهره میبرند را، کوتاه کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: متأسفانه با وجود اینکه زیرساختهای لازم برای ساخت بسیاری از کالاها در داخل کشور و به دست مردم و کارآفرینان وجود دارد، گره خوردن منافع عدهای سودجو با واردات بیرویه از محقق شدن تولید داخل جلوگیری میکند، از سوی دیگر فرصتها و رانتهای مختلفی به وسیله سیاستگذاریهای نسنجیده و اقدامات نابجای مسئولان برای این طایفه ایجاد شده و حتی کار بدانجا رسیده که وارداتچیها و خامفروشان امروز به جا و از موضع بخش خصوصی و تولیدکنندگان سخن میگویند.
این کمیته دانشجویی در این بیانیه به نمونههای در جریان اشاره کرده و آزاد کردن واردات کالاهای «اولویت ۱۰» یعنی کالاهای لوکس که تنها مرفهان بیدرد مصرف کننده آنند نظیر خودروهای لوکس و اسب، آن هم با ارز مبادلهای، امتیاز اخیر وزارت صنعت به ترکیه در قالب تعرفه ترجیحی که بر اساس آن تعرفهٔ ۱۴۰ کالای با ارزش افزوده بالا را برای واردات از ترکیه کاهش داد که ضربه بزرگی به تولید داخل بود و اولین طعم تلخ آن در عدم توانایی رقابت پوشاک داخلی در روزهای اخیر حس شد و چند سال پیش از آن با سوء عملکرد مسئولان این وزارتخانه در دولتهای مختلف، بازی با تعرفه و وارداتمحوری، بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه یعنی نساجی مازندران را به کلی از هستی ساقط کرد، واردات بیرویه کالاهای اساسی کشاورزی که سبب از بین رفتن کشاورزی در کشور و از بین رفتن استقلال غذایی ایران شده است و علاوه بر ضربه زدن به تولید ملی با وابسته کردن امنیت غذایی به خارج و در موارد بسیاری کشورهای متخاصم (نظیر واردات گندم از آمریکا) سبب ایجاد زمینه برای فشار وارد کردن دشمن بر مردم را فراهم کرده است را از موارد اجرا شده عنوان کرد.
در این بیانیه آمده است: واردت بنزین در دولت یازدهم که علاوه بر بیکیفیت بودن (به تصریح سه کمیسیون مجلس)، سبب ایجاد وابستگی به خارج، از بین رفتن ظرفیت تولید داخلی در پتروشیمیهای بخش خصوصی کشور و از همه مهمتر ایجاد زمینه فشار وارد کردن دشمن بر زندگی مردم را فراهم کرده است.
این بیانیه ادامه میدهد: از بین بردن طرحهای جلوگیریکننده از قاچاق نظیر شبنم و ایران کد بدون ارائه طرح جایگزین به اسم وجود مشکلات در آن، موافقت وزیر صنعت با افزایش قیمت مس شرکت ملی مس که به ناتوانی رقابت محصولات داخلی با قیمت پایین محصولات خارجی در این حوزه میانجامد، علاوه بر این رانتهای بزرگی برای واردات وجود دارد، که رانت ۶۵۰ میلیون یورویی برای واردات کالاهای اساسی یک نمونه از آن است که نمایندگان مجلس به آن تصریح کردهاند.
این کمیته دانشجویی اعلام کرد: بگذریم از اینکه این رانت به کسانی داده شد که جزو واردکنندگان کنجاله مرغ بوده که نوع اقداماتی که در واردات آن در سال ۹۱ صورت گرفت از عوامل اصلی گران شدن قیمت مرغ و درک اثر تحریمها برای مردم بود، نمونه دیگر بحثهایی است که در مورد واردات سیگار و انحصار آن در رسانهها و از جانب نمایندگان مجلس مطرح میشود، از سوی دیگر خام فروشی که به تعبیر رهبری بزرگترین خسارت به ایران اسلامی است توسط مافیایی که سود گروهی و شخصی خود را به منافع مردم ترجیح میدهند سالهاست ادامه دارد و اقدام جدی برای جلوگیری از این خسران صورت نگرفته است، کاهش تعرفه صادرات سنگ آهن (افزایش خام فروشی) و افزایش واردات شمش فولاد (با ارزش افزوده بسیار بالا)، نمونهای از این قصه پرغصه است.
در ادامه این بیانیه آمده است: هر کسی میداند، خام فروشی عامل ضرر مردم و تولیدکنندگان داخلی است. بدون شک مسئولین هم میدانند، اما چرا سال هاست این مسئله حل نمیشود؟ چرا ارادهای برای این کار نیست؟ آیا باید پاسخ را در گره خوردن منافع عدهای با خام فروشی و واردات بیرویه جستجو کرد؟
کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی که متشکل از جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران است وارداتمحوری و خامفروشی را مانع اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و استقلال، در شرایط جنگ اقتصادی دانسته و به همین دلیل از مسئولان خواستار رسیدگی و تحقق مطالباتی نظیر خارج کردن سرمایهٔ ملت از جیب وارداتچیها و خامفروشان، جلوگیری از رانتخواران این عرصهها و بالا بردن هزینه سوداگری در آنها، اتکا به تولید داخل و اولویتها، مقدم بر واردات کالای لوکس برای طبقه مرفه و عدم روزمرگی بیبرنامگی وزارت صنعت برای توسعه صنعتی کشور شد.
حضور سرزده احمد توکلی در تجمع دانشجویان
لازم به ذکر است، احمد توکلی نماینده مجلس بدون اطلاع قبلی درپایان تجمع در جمع دانشجویان حاضر شد و از مطالبه گری دانشجویان و تجمع آنها تشکر کرد.
منبع: خبرگزاری دانشجو