به گزارش نماینده، ایرج ندیمی در ارتباط با پیشنهاد دولت برای اصلاح تبصره ۲۱ هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۴، به تسنیم گفت: بناست پیشنهادات کتبی دولت را در جلسه عصر امروز کمیسیون تلفیق مورد رسیدگی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه آنچه تا کنون مطرح است، پیشنهادات شفاهی دولتمردان می باشد، افزود: دولت می خواهد مقاطع پرداخت یارانه نقدی تغییر کند تا از این محل نیز منابعی به هدفمندی یارانه ها اضافه شود؛ یکی از پیشنهادات این است که زمان واریز یارانه نقدی از ۳۰ به ۳۵ روز افزایش یابد.
عضو کمیسیون تلفیق همچنین گفت: دولت اعلام کرده با استفاده از روش های موجود می تواند یارانه ۲ میلیون ثروتمند را حذف کند و می خواهد برای سال آینده با حذف یارانه این افراد منابع هدفمندی را افزایش دهد.
حذف بنزین سهمیهای
در همین حال فارس هم نوشت: اظهارات نمایندگان مجلس و مدیران ارشد دولتی این احتمال را جدیتر نشان میداد که مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در زمینه حذف یارانه بگیران با درآمد ماهیانه بالای ۲.۵ میلیون تومان در صحن علنی مجلس به جایی نرسد. عملا نیز این اتفاق افتاد و تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۹۴ با رای بالای نمایندگان دوباره به کمیسیون تلفیق بازگشت.
پیگیری های فارس حاکی از آن است که یکی از دلایل بازگشت این تبصره به کمیسیون تلفیق پیشنهاد جدید دولت در این زمینه بوده است. بر اساس این گزارش، پیشنهاد جدید دولت از دو بخش تشکیل شده است:
۱- سهمیه های بنزین حذف شود و بنزین در سال آینده به صورت تک نرخی و با قیمت ۱۰۰۰ تومان عرضه شود. با این اقدام حدود سه هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده می شود.
۲- دوره پرداخت یارانه نقدی به مردم از ۳۰ روز به ۳۵ روز یکبار تبدیل شود. در نتیجه، دولت به جای ۱۲ بار پرداخت یارانه نقدی به مردم در طول یکسال، ۱۰ بار یارانه نقدی پرداخت می کند و هفت هزار میلیارد تومان نیز از این طریق در خزانه دولت باقی میماند.
با تصویب و اجرایی شدن پیشنهاد دولت، کسری بودجه هدفمندی جبران شده و درآمدهای هدفمندی یارانه ها حدود ده هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح دیروز (یکشنبه) پارلمان با ارجاع تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۹۴ که مربوط به نجوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور است، به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه موافقت کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح پیشنهاد بازگشت تبصره ۲۱ به کمیسیون تلفیق، گفت: با توجه به ابهاماتی که در مورد تبصره ۲۱ وجود دارد باید تغییراتی در این تبصره لحاظ شود. به همین دلیل بهتر است این موضوع برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شود و بعد از اعمال تغییرات دوباره به صحن علنی بازگردد.
وی افزود: دولت و مجلس باید در مورد هدفمندی متفقالنظر باشند، چون موضوع اجرای هدفمندی مهم است و به همین دلیل بهتر است این تبصره برای انجام اصلاحات و تغییرات به کمیسیون تلفیق ارجاع شود.
سرانجام نمایندگان با ۱۴۲ رأی موافق، ۱۱رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر در مجلس با ارجاع تبصره ۲۱ لایحه بودجه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق موافقت کردند.
کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، در تبصره ۲۱ ماده واحده مصوب کرده بود:
در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۸ به دولت اجازه داده میشود در سال ۱۳۹۴ منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور را با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیرنقدی بین خانوادههای هدف و نیازمند توزیع و همچنین برای ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید به شرح زیر اقدام کند:
الف- درآمد حاصل از اجرای قانون مذکور در سال ۱۳۹۴ تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزار میلیارد(۴۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع مواد(۱) و(۳) همان قانون تعیین میشود.
ب- منابع مذکور در بند(الف) و منابع مربوط به ردیفهای یارانهای از محل بودجه عمومی دولت مندرج در این قانون به شرح زیر هزینه میشود:
۱- مبلغ پنجاه هزار میلیارد(۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در اجرای ماده(۸) قانون هدفمند کردن یارانهها برای کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی
۲- مبلغ چهل وهشت هزار میلیارد(۴۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به منظور اجرای بند(ب) ماده(۳۴) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران
۳- تا مبلغ سیصد و هفتاد هزارمیلیارد(۳۷۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده(۷) قانون هدفمند کردن یارانهها به شرح زیر:
۳-۱-کلیه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امامخمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور
۳-۱- عشایر و خانوارهای ساکن در روستاها(دارای دفترچه بیمه درمانی روستایی)
۳-۳- کلیه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی به شرط حداکثر مستمری ماهانه بیست وپنج میلیون(۲۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال
۳-۴- کلیه خانوارهایی که درآمد خانوار ماهانه کمتر از بیست و پنج میلیون(۲۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال آنها توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها احراز شود.
کلیه خانوارهای یارانهبگیر میتوانند به جای دریافت یارانه نقدی، از یارانه سود تسهیلات مسکن تا یک و نیم برابر یارانه نقدی خانوار استفاده کنند.
۴- مبلغ دوازده هزار میلیارد(۱۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به منظور تأمین بخشی از یارانه تسهیلات تأمین مسکن برای اقشار آسیبپذیر، روستایی، ساماندهی مسکن در بافتهای فرسوده، سکونتگاههای حاشیه شهرها و مسکن مهر