به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، منصور معظمی در حاشیه نخستین کنفرانس بین المللی نفت پاسارگاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما با وجود کاهش قیمت نفت خام، درخواست نشست اضطراری اوپک را نداریم، درخواست نشست اضطراری اوپک وقتی لازم است که نتیجه بخش باشد اما در شرایط فعلی به صلاح نیست.
وی افزود: منتها این به این معنی نیست که ما اقدامات لازم را برای اتخاذ استراتژی مناسب در این شرایط نداشته باشیم، ما بر اساس سیاست های دولت و نقطه نظرات ریاست جمهوری و همچنین دیپلماسی خود نفت؛ اقداماتی را شروع کرده ایم و در زمانی که نشست سالانه اوپک قرار است برگزار شود، در این نشست شرکت می کنیم و نقطه نظرات خودمان را هم خواهیم گفت.
معاون وزیر نفت در پاسخ به اینکه چه شرایطی موجب شده تا قیمت نفت خام به این میزان کاهش پیدا کند، گفت: بازار نفت یک تابعی است از شرایط اقتصادی و سیاسی و تنها مولفه های اقتصادی نیستند که تأثیر روی این شرایط گذاشتند، باید یک مقدار صبر کنیم و بردبار باشیم و با رصد کردن درست بازار ببینیم چه دیپلماسی و برنامه مشخصی را اتخاذ باید کنیم.
وی ادامه داد: عوامل متعددی وجود دارند که این شرایط را به وجود آورده اند، افزایش تولید و عرضه نفت عربستان و رویکرد این کشور، مشکلات پیش آمده در روابط روسیه و غرب، افزایش ذخیره سازی و عرضه نفت خام، افزایش ذخایر استراتژیک، مسئله اکراین و در مجموع یک مجموعه ای از عوامل دست به دست هم داده تا قیمت نفت به این میزان کاهش پیدا کند.
معظمی با بیان اینکه "به طور کلی می توانم بگویم این شرایط در درازمدت نمی تواند پایدار باشد" اذعان داشت: دلیل اینکه شرایط قیمت نفت به روند کاهشی آن نمی تواند در درازمدت ادامه داشته باشد این است که شرایط اقتصادی بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار می دهد و برخی کشورهای اوپک و حتی غیر اوپکی هستند که مشکلات اجتماعی ناشی از مسائل اقتصادی برای آنها پیش آمده که ادامه این شرایط در بازار نفت تبعات اجتماعی را برای این کشورها افزایش خواهد داد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه "نمی دانم قیمت نفت تا چه میزان افت خود را ادامه می دهد" گفت: ما کشور را با نفت ۵ دلاری هم اداره کرده ایم؛ با نفت ۱۴۰ دلاری هم گذرانده ایم، بنابراین لازم است که برای قیمت های متفاوت سناریوهای متفاوتی را داشته باشیم که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حال بررسی این موضوع است.
معظمی با بیان اینکه اکنون نمی توانم در خصوص قیمت نفت در بودجه حرف بزنم، تصریح کرد: برای تعیین قیمت نفت در بودجه دیگر قیمت های گذشته را پیشنهاد نخواهیم داد و روی نفت ۱۰۰ دلاری و ۹۰ دلاری در بودجه حساب نمی کنیم.
وی افزود: بهترین راه این است که واقع بینانه نگاه کنیم، این یک بازار است و ویژگی های خاص خودش را دارد، اگر قیمتی بگذاریم که واقعی نباشد؛ دچار مشکل می شویم بلکه باید قیمتی را در بودجه بگذاریم که قابل تحقق باشد و کشور دچار مشکل نشود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه "تا این ساعت کسری بودجه ناشی از قیمت نفت نداشته ایم" گفت: نه تنها تا این لحظه کسری بودجه نداریم بلکه افزایش بودجه نیز داشته ایم.
وی ادامه داد: طبیعی است که اگر قیمت همین شرایط را داشته باشد، لازم است پیش بینی دیگری در بودجه صورت بگیرد.
معظمی با بیان اینکه ۶۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت روزانه تولید گاز کشور از ابتدای سال جاری تاکنون اضافه شده، گغت: این میزان افزایش تولید از فاز ۱۲ پارس جنوبی بوده، این فاز سه واحد ۲۵ میلیون مترمکعبی تولید گاز دارد و در مجموع ۷۵ میلیون مترمکعب در روز ظرفیت تولید گاز دارد که تاکنون ۶۰ میلیون مترمکعب تولید آن محقق شده است.
وی افزود: برای آنکه این میزان افزایش تولید ملموس باشد باید بگویم که در ۶ ماه نخست سال جاری حدود ۳۹ درصد افزایش گازرسانی به نیروگاهها داشته ایم و حدود ۵۴ میلیون مترمکعب در روز گاز بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نیروگاهها تحویل داده ایم.