به گزارش نماینده به نقل ازدنیای اقتصاد، اجارهبها در هر منطقهای نرخ مشخصی دارد و در صورتی که اجارهبها از مقدار خاصی بالاتر رود مستاجران حاضر به پذیرفتن آن نیستند، اما گاهی مالکان اجارهبها را بیش از متوسط سالانه افزایش ميدهند و مستاجران هم به دلیل برخی شرایط حاضر به پذیرفتن این نرخها هستند.
در واقع مستاجران ترجیح میدهند واحد مسکونی مناسب را حتی بالاتر از قیمت عرف بازار اجاره کنند اما گروه دیگری از مستاجران هم ترجیح میدهند که واحد خود را حتی در صورت بالابردن اجاره ازسوی مالک، تغییر ندهند تا هزینهای را بابت حملونقل اثاثیه یا پیدا کردن خانه مناسب صرف نکنند.
فعالان بازار مسکن معتقد هستند گرچه بازار اجارهبهای مسکن در شهریورماه به اوج خود میرسد و شاهد بیشترین تعداد معاملات مسکن خواهیم بود، اما جهش و افزایش اجارهبها پیشبینی نمیشود.
یکی از فعالان بازار اجاره میگوید: شهریور ماه مطابق هر سال با بیشترین حجم معاملات مسکن روبهرو هستيم، اما پس از آن با شروع فصل جدید اندکی بازار آرام و ساکت میشود و دوباره در دیماه رونق معاملات را شاهد خواهیم بود.
برخی از فعالان بازار اجاره معتقدند نرخهای اجاره در ماه شهریور کمی افزایش پیدا میکند. یک کارشناس حوزه مسکن معتقد است :در بازار کنونی وضعیت گاهی به نفع موجران میشود و گاهی به نفع مستاجران. اما در نیمه دوم سال جاری با جهش قیمتی مسکن مواجه نخواهیم شد و اگر هم بازار اجاره با اندکی افزایش قیمتی همراه شود، بر اساس تورم موجود و طبیعت بازار است.
در صورتی که بتوان هزینههای غیرمستقیم و مبادلاتی را هم برای مستاجر و هم موجر کاهش داد، فشار قیمتی نیز کمتر میشود و این عامل خود کنترلکننده و کاهشدهنده قیمتها در بازار خواهد بود. کاهش هزینههای مربوط به یافتن مسکن، هزینههای معاملات ملکی و جابهجایی هزینه از جمله هزینههایی است که میتواند به کاهش قیمتهای غیرمستقیم کمک کند و اگر بتوان برای کاهش قیمتها مشوقهایی در نظر گرفت و طول مدت قرارداد را بیشتر کرد خودبهخود هزینههای اضافی را کاهش میدهد. با وجود این برخی از دلالان بازار از وضعیت اجاره امسال چندان راضی نیستند. یک مشاور املاک شرق تهران با گلایه از وضعیت بازار اجاره میگوید: تعداد قراردادهایی که در شهریور ماه امسال بسته شده نسبت به ماه مشابه در سال گذشته 30 تا 40 درصد کاهش یافته است و بیشتر مستاجران علاقهمند هستند که قراردادهای سال گذشته را تمدید کنند.