به گزارش «نماینده»، جعفر قادری در مورد ضرورت تصمیم و اقدام عملی جدی برای مهار تورم ناشی از قیمت ارز بیان داشت: دولت و مجلس در شرایط فعلی باید تلاش کنند تا جلوی رشد تورم گرفته شود همچنین دولت با محدود کردن تقاضا برای ارز، توسعه صادرات را در اولویت خود قرار دهد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تعامل و افزایش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه می تواند در دور زدن و خنثی کردن تحریم ها تاثیر گذار باشد و مسلما نقش مثبتی در توسعه اقتصاد کشور دارد.
توسعه صادرات غیر نفتی در تثبیت نرخ ارز موثر است
نماینده مردم شیراز بیان داشت: فروش نفت، توسعه صادرات غیر نفتی و تقویت شرکت های سهامی عام پروژه هم باعث می شود تا نقدینگی به سمت بخش تولید هدایت شود و این هم از عواملی است که در تثبیت نرخ ارز و مدیریت این بازار موثر است.
وی افزود: توسعه طرح های و پروژه های که می توانند درآمد ارزی برای کشور داشته باشند هم از دیگر اقداماتی است که دولت می تواند برای مهار تورم و تثبیت نرخ ارز انجام دهد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد تعامل دولت و مجلس برای تثبیت نرخ ارز بیان داشت: مجلس قانون تامین مالی تولید و زیرساختها را تصویب کرد تا دولت از ظرفیت بخش های غیر دولتی برای طرح ها و پروژه های بزرگ استفاده کند و بتواند کانالی را برای هدایت نقدینگی داشته باشد چون اگر بنا باشد نقدینگی در بازار ارز باشد برای اقتصاد ایجاد مساله می کند البته باید سیاست های پولی و مالی به گونه ای باشد که منجر به تشدید تورم نشود.
دولت باید پیامدهای روانی ارز را کنترل و اجازه ندهد که برخی اظهار و نظرها فضای این بازار را ملتهب کند
نماینده مردم شیراز با بیان اینکه دولت باید بتواند پیامدهای روانی ارز را کنترل کند و اجازه ندهد که برخی اظهار و نظرها فضای بازار ارز را ملتهب کند ، گفت: تحولاتی در منطقه در حال وقوع است و این موضوع میتواند در اذهان مردم ایجاد نااطمینانی کند و عدهای را تشویق و ترغیب به تقاضای بیشتر دلار کند؛ از سویی دیگر تورمی که در طول سالهای گذشته در کشور داشتیم هم به نحو دیگری تاثیرات خود را بر افزایش نرخ ارز نشان میدهد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی با اشاره به نقش دولت در کنترل بازار و نرخ ارز، عنوان کرد: دولت باید در بحث تسهیل فضای کسبوکار، بازکردن کانالهای جدید برای جذب نقدینگی، پذیرش سپردههای ارزی و سایر شیوهها و روشها و بازارهای موازی که میتواند جذب سرمایه داشته باشد اقدام کند تا نقدینگیها را جذب کند.
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس تصریح کرد: دولت باید در تأمین برق اولویت را به واحدهای صنعتی دهد و کمک کند که در این شرایط تولید با افت مواجه نشود؛ از طرفی مردم را نیز توجیه و تشویق کند که صرفهجویی بیشتری داشته باشند تا گاز و برق واحدهای صنعتی کشور قطع نشود، زیرا بلافاصله اثر آن در بازار ارز و افزایش قیمتها قابل مشاهده است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه بیان داشت: اگر دولت برای حل مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و بخشهای مختلف اقتصادی وقت بیشتری بگذارد. می تواند به رفع موانع بخشهای تولیدی کمک کند و حل این مساله هم در تثبیت نرخ ارز اثر گذار است.