به گزارش «نماینده»، سید شمس الدین حسینی ، در تشریح نشست وزرای پیشنهادی با کمیسیون اقتصادی، گفت: امروز کمیسیون اقتصادی در نوبت صبح میزبان گزینههای پیشنهادی برای وزارتخانههای امور خارجه، ارتباطات وفناوری اطلاعات، و وزیر آموزش و پرورش بود.
نماینده مردم «تنکابن و رامسر» در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در این جلسات سعی داریم و در تلاشیم که در مرحله اول جنبههای حاکمیتی و حکمرانی امور را با وزرای پیشنهادی دنبال کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون با وزیر امور خارجه ادامه داد: در حال حاضر و به عنوان مثال بخشی از مدیریت کشور درگیر مسائل مدیریتی و نهادی است به طور مشخص و به فرض، اینجا کسی - کمیسیون - دنبال این نبود که گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه قرار است برای ویزای الکترونیکی چه اقدامی انجام دهد؟ البته این بدین منظور نیست که این موارد برای اعضای کمیسیون مهم نباشد، این موارد مهم است اما به واقع این مسئله برای اعضای کمیسیون مهم بود که به طور مثال وزیر امور خارجه در قبال تحریمها چه رویکردی خواهد داشت. همچنین وزیر امور خارجه در باب توسعه مناسبات اقتصادی چه رویکردی را دنبال خواهد کرد و این وزیر در یک کلام دیپلماسی اقتصادی را چگونه فعال خواهد کرد و چگونه میخواهد در اجرای احکام اقتصادی برنامه هفتم توسعه نقش آفرینی کند.
وی با ذکر مثالی در این بخش ادامه داد: ما در برنامه هفتم توسعه احکامی داریم که ذیل ترانزیت و گذر مرز به مرز قرار دارد لذا این مسئله میتواند یک منشا و منبع درآمدزایی باشد که باید مشخص شود وزیر امور خارجه آینده چه برنامه برای این موارد دارد.
این نماینده مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با گزینه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در این بخش البته موضوعات بررسی شده مقداری متنوعتر بود. به عنوان مثال همه نمایندگان درباره شکاف کیفی که در آموزش بین مدارس دولتی و غیردولتی ایجاد شده، دغدغه داشتند، کما اینکه در حوزه آموزش و پرورش به جایگاه معلم و اینکه چگونه شان و منزلت معلمان حفظ شود. و همچنین اگر برفرض قرار است دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم شهید رجایی مرکز و یا محور پرورش دبیر باشند، برای ارتقای این موارد چه برنامهای پیشبینی شده است.
وی تاکید کرد: همچنین در این جلسه از گزینه مربوطه در خصوص اجرای رتبهبندی که منجر به افزایش کیفی آموزش و پرورش میشود سوالاتی مطرح شد تا مشخص شود،چه برنامهای خواهیم داشت. همچنین در حوزههای پرورشی و خلاقیت های دانش آموزان چه فکر و برنامهای در نظر گرفته شده است. بنابراین نمایندگان از یک سو منزلت و معیشت معلمان و از سوی دیگراستعدادها و خلاقیتهای دانشآموزان و از جهتی دیگر ابعاد آموزشی و فرهنگی در بعد حکمرانی آموزش و پرورش را مورد توجه قرار دادند.
حسینی تاکید کرد: همچنین در این جلسه به مباحث مربوط به اقتصاد آموزش و پرورش هم توجهاتی صورت گرفت تا مشخص شود چگونه ما باید بتوانیم در این بخش مولدسازی انجام دهیم.
حسینی با اشاره به جلسه این کمیسیون با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در جلسه با وزیر ارتباطات، سوالات جدی از سوی نمایندگان مطرح شد.
حسینی با اشاره به برنامه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در این برنامه آمده بود حفظ حریم خصوصی افراد رعایت شود. لذا توسعه آی. سی. تی و بومی کردن فناوریهای آی. سی. تی و توسعه شبکه ملی، همه اینها در عین حال که ابعاد فنی دارد، مهم ابعاد حاکمیتی و حکومتی آنهاست و باید مشخص شود چگونه حریم خصوصی اشخاص حفاظت و تقویت خواهد شد. از این رو گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحات کلی را در این بخش ارائه کردند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر مباحث مطرح شده در جلسه مذکور بیان کرد: در این جلسه مطرح شد با توجه به شتاب تغییرات و تحولات و نوآوریها در حوزه آی. سی. تی و فضای مجازی، نقش وزارتخانه چه خواهد بود؟ همچنین در این جلسه درباره نقش وزارتخانه و وزیر در حکمرانی فضای مجازی و به طور کلی حکمرانی در فضای آی.سی. تی سوالاتی مطرح شد تا مشخص شود این وازرتخانه، چگونه قرار است این موضوعات را ارتقا ببخشد.