به گزارش «نماینده» معینالدین سعیدی با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه دپیلماسی اولویت را ارتباط با کشورهای منطقه قرار داده است، اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای کشورهای همسایه در شرایط تحریمی میتواند بسیاری از چالشهای اقتصادی ایران را برطرف سازد و تا حدودی اثرات تحریم را خنثی کند.
وی ادامه داد: بازارچههای مرزی مهمتر از مرزهای رسمی هستند و با بازگشایی این بازارچهها و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی مرزها، وضعیت معیشتی مردم مرزنشین رونق پیدا میکند.
نماینده مردم چابهار در مجلس افزود: بازارچههای مرزی «ریمدان» چابهار، «پیشین» شهرستان راسک، «میرجاوه» و همچنین «میلک» در هیرمند اجرایی شدهاند و امیدوارم بازارچههای مرزی «پسابندر» شهرستان دشتیاری و بازارچه مرزی «کوهک» سراوان بهزودی بازگشایی شوند.
سعیدی با بیان اینکه باید زیرساختهای لازم برای توسعه بازارچهها و گذرگاههای مرزی فراهم شود، گفت: این بازارچههای مرزی، خلأ اقتصادی موجود در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان را جبران میکنند، اما متأسفانه کمبودهای زیرساختی در برخی از گذرگاههای مرزی این استان باعث ایجاد مشکلات برای مرزنشینان شده است.
وی تصریح کرد: کولبران در استان سیستان و بلوچستان برعکس مناطق دیگر کشور، خارج کننده کالا از کشور هستند و اگر موضوع سوخت در این استان ساماندهی شود، بخشی از مشکلات مرزنشینان برطرف خواهد شد. با بهرهگیری از بازارچههای مرزی میتوان موانع تحریمی را دور زد اما متأسفانه هنوز از این ظرفیت استفاده نشده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در خصوص طرح «رزاق» در مناطق مرزی افزود: اجرای این طرح دستاوردهای خوبی به همراه داشته است اما معایبی نیز دارد؛ متأسفانه در جنوب استان سیستان و بلوچستان هنوز طرح «رزاق» اجرایی نشده است.
نماینده مردم چابهار در مجلس بیان کرد: باید بازارچهها و گذرگاههای مرزی در استان سیستان و بلوچستان افزایش پیدا کنند و پاکستان نیز تمایل زیادی به افزایش تبادلات تجاری با ایران دارد.