به گزارش «نماینده» محمود بهمنی مشاور رئیس کل دیوان محاسبات کل کشور درباره نقش دیوان در بررسی عملکرد بانکها گفت: دیوان محاسبات شأن منحصر بفردی در کنترل و نظارت بر عملکرد بودجهای سازمانهای دولتی و وابسته به دولت دارد بنابراین لازم است، رصد، تحلیل، واکاوی خلاءها و چالش های متاثر از قوانین پولی و بانکی مجلس را مدنظر قرار دهد.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی افزود: کارشناسان دیوان محاسبات در بررسی طرح مربوط به بانکداری مرکزی و بانکداری جمهوری اسلامی می توانند نقش موثری داشته باشند و باید جهت شفاف سازی، بررسی، نظارت و اعلام اشکالات در نظام بانکی و نظارت بهتر در کمیسیون های تخصصی شرکت و آموزشهای لازم را جهت تصویب لایحه یا طرح عملیات بانکی در مجلس شورای اسلامی بعمل آورند.
بهمنی گفت: رئیس کل جدید دیوان محاسبات به این موضوعات مهم اعتقاد راسخ داشته و دستورات لازم را صادر کرده است.
وی ادامه داد: دیوان محاسبات لازم است، آموزش های مربوط را با توجه به شرایط تحریمی و مالی و اقتصادی روز کشور به نظارت کنندگان و مسئولان ذی ربط ارائه کند تا در تدوین قوانین بودجه ای کشور ابهامی وجود نداشته باشد. اصلح است دیوان محاسبات مستشاری جداگانه ای با توجه به حجم کار و تخصصی بودن آن برای بانک ها ایجاد کند.
وی ادامه داد:دیوان محاسبات برای جلوگیری از تزریق پول پر قدرت و مهار تورم دولت را مکلف کند بدهی های معوقه خود را پرداخت کند تا جلوی تورم گرفته شود و هم چنین امکان حمایت بانک ها از صنعت و تولید به وجود آید مضاعفا با عنایت به اینکه بخش عمده منابع بانکها متعلق به مردم است چنانچه تأخیر در پرداخت بدهیها دارند باید مانند افراد عادی سود و جریمه مربوطه را پرداخت کنند.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره وضعیت بودجه گفت: کسری بودجه قابل توجه دولت، شدیداً تورمزا است و محقق شدن درآمد پیش بینی شده در بودجه عملاً مقدور نمی باشد از طرفی با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مقرر بوده وابستگی بودجه به نفت شدیداً کاهش یابد که این امر پیشبینی نشده است.
وی ادامه داد: باید در زمان تحریم قوانین و مقررات خاصی تدوین شود چرا که در این شرایط نمی توان با قوانین و مقررات عادی تحریم را بخوبی مدیریت کرد، برای زمان تحریم باید مدیران کاردان، جسور و سالم در رأس کار قرار بگیرند و از آنها حمایت شده تا مشکلات کشور بهتر مدیریت شود.