به گزارش «نماینده»، فریدون عباسی، درباره سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به استان بوشهر اظهار داشت: در سفر ۲روزه اعضای این کمیسیون از ظرفیتهای پایانه نفتی، تأسیسات فنی و صنعتی جزیره خارگ، سکوهای میدان نفتی فروزان بازدید شد و نظرات و مشکلات کارشناسان این عرصه مورد بررسی قرار گرفت.
وی بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر را از دیگر برنامه اعضای کمیسیون انرژی مجلس دانست و بیان کرد: در این سفر با مدیران، کارشناسان و متخصصان نیروگاه اتمی بوشهر تبادل نظر شد و نظارت میدانی از پروژههای نیروگاه اتمی بوشهر صورت گرفت و اعضای کمیسیون انرژی در برنامه بعدی به منطقه پارس جنوبی و عسلویه سفر میکنند و مشکلات شهرستانها و پروژههای این نقاط از نزدیک بررسی میشود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تشکیل ۳ تیم کارشناسی خبر داد و افزود: تیمهایی از نمایندگان مجلس، فلات قاره و مسئولان جزیره خارگ و نیروگاه اتمی با حضور در کمیسیون انرژی مجلس مسائل بودجهای آنها بررسی میشود.
عباسی تأکید کرد: تلاش میشود در لایحه بودجه ۱۴۰۰ اعتبار لازم برای بخشهای یادشده تصویب شود علیرغم اینکه در لایحهای که دولت به مجلس ارائه کرده است نیست.
وی با ابراز اینکه اعتبارات لازم در حوزههای یادشده برای حل مشکلات این بخشها در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گنجانده میشود گفت: تلاش میشود بودجه لازم در حوزههای نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه هستهای بوشهر برای سال آینده در رفع مشکلات و تحقق مطالبات آنان تصویب شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرار شد از نظرات و پیشنهادات مسئولان و کارشناسان بخشهای مورد بازدید استان بوشهر، برای تدوین برنامه هفتم توسعه استفاده شود تا ملاحظات مربوط به این استان در آن دیده شود و در این راستا از اتاقهای فکر و کارگروههای آنان استفاده میشود.
عباسی، با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۰ و وابستگی این لایحه به درآمدهای نفتی خاطرنشان کرد: در بودجه کشور فعلاً وابستگی به درآمدهای نفتی را نمیتوان حذف کرد ولی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ درآمدهای نفتی زیاد نیست.
وی با یادآوری اینکه در این راستا مجلس شورای اسلامی با دولت یک تفاوت نظر دارد گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت برای فروش دیده بود و در این راستا مجلس شورای اسلامی تأکید دارد که دولت نمیتواند این مقدار نفت را بفروشد تا در حوزههای دیپلماسی و دیپلماسی اقتصادی کار شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اظهار زمانبر بودن این برنامه خاطرنشان کرد: میزان فروش نفت یادشده برای بودجه سال آینده ممکن است محقق نشود که سقف میزان فروش نفت در بودجه سال آینده بهروی ۱.۵ میلیون بشکه نفت بسته شد که اگر از یکمیلیون بشکه در روز بیشتر فروش رفت سهم صندوق توسعه ملی ۳۸ درصد در نظر گرفته شود و دیونی که برای سال آینده از سوی دولت سررسید شده است آنها هم پرداخت شود.
عباسی، با اشاره به جبران کسری بودجه دولت از محل دیگر درآمدها تصریح کرد: تلاش شده است کسری بودجه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ تا حد زیادی کاهش داده شود و محل درآمدی دیگر برای دولت پیشبینی شود.