به گزارش «نماینده» اکبر حیدری در مورد این که ۲ میلیون نفر از سهامداران عدالت با وجود داشتن کارت پرس شده سهام عدالت در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی سازی به عنوان سهامدار شناخته نمیشوند، گفت: در طرح ۵۰ میلیون نفری سهام عدالت داشتن مغایرت ۵ درصدی طبیعی است. در طرح هدفمندی یارانهها و تخصیص کمک معیشتی هم این خطا وجود دارد.
وی گفت: سهام عدالت که از سال ۸۵ آغاز شد در آن زمان به اندازه امروز توسعه فضای مجازی وجود نداشت، بنابراین مغایرت به صورت ناخواسته ایجاد میشود، اما انتظار بود در پایان طرح سهام عدالت مغایرتگیری شود و بر اساس گزارش تعاونیهای شهرستانی و دبیرخانه سهام عدالت این مغایرتها برطرف شود. در حالی که این کار انجام نشد.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل این ۲ میلیون نفر دارنده کارت سهام عدالت قابل حل است، گفت: گرچه برخی این مدیران سازمان خصوصی سازی اعلام کرده بودند که ملاک عمل فقط سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی سازی است، اما در اطلاعیه رسمی سازمان خصوصی سازی این مسأله اصلاح شد و اذعان کردند که حق با سهامداران دارای کارت پرس شده عدالت است.
حیدری اظهار داشت: یک طرح دو فوریتی با پیشنهاد کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت و به وسیله نمایندگان مجلس تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد و آقای پورابراهیمی به عنوان پیشنهاد دهنده این طرح در مجلس بود که طرح با قید دو فوریت تقدیم هیأت رئیسه مجلس و اعلام وصول شده است.
به گفته وی، براساس طرح مجلس، اگر دولت بتواند، طرح سهام عدالت را برای باقیمانده جمعیت کشور گسترش دهد. چون در حال حاضر دعوتنامههای سهام عدالت در دست ۵ میلیون ایرانی قرار دارد که اکنون به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند و ۲ میلیون نفر از این افراد حتی کارت پرس شده سهام عدالت با بارکد و کد ۲۴ رقمی دارند، اما در سامانه مزبور به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند.
به گفته حیدری، دعوتنامه سهام عدالت در دست ۵ میلیون نفر است، اما کار ثبت نهایی آنها صورت نگرفته است و در حین بررسی لایحه دعوتنامهها صادر شده اما تکمیل نشده است. این افراد مشمول سهام عدالت بودند و باید راهکار ویژهای برای آنها در نظر گرفته شود تا آنها هم جزو سهامداران عدالت تلقی شوند.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در پاسخ به این پرسش که طبق گفته رئیس سازمان خصوصی سازی دولت سهم جدیدی برای عرضه به مردم در قالب سهام عدالت ندارد، گفت: والله اعلم، دولت دارایی دارد و اگر خواستند من میتوانم ثابت کنم. مجلسیها این مسأله را در نظر گرفتهاند و به خاطر این طرح دو فوریتی اعطای سهام عدالت به جاماندگان را تقدیم هیأت رئیسه کردند.
به گفته وی، کسانی که کارت پرس شده سهام عدالت در دست دارند، این جزو حقوق مکتسبه آنان است و باید دولت پاسخگو باشد. کسی که برگه پرس شده سهام عدالت دارد، باید سهام عدالت به او داده شود و در ابتدای طراحی سهام عدالت قرار بود، به ۶ دهک پایین درآمدی جامعه، سهام عدالت داده شود و به نظر من باید تا احقاق حق این افراد تلاش کنیم.
حیدری این را هم گفت که ما حق نداریم، به خاطر قصوری که در ساختارها بوده، اکنون به خاطر حل مسأله سهام عدالت این ۲ میلیون نفر صورت مسأله را پاک کنیم و بگوییم هر کسی در سامانه سهام عدالت حضور دارد، سهامدار عدالت است و هر کس نیست حقی ندارد.
وی گفت: شنیدهام اقداماتی انجام شده و حتی شکایتی به دیوان عدالت اداری ارائه شده و آرائی اخذ شده است. امیدواریم از طریق مجلس این مسأله حل شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «مجلس دوفوریتی جاماندگان سهام عدالت را تصویب کند»، «سهام عدالت برای جاماندگان چه شد؟» و «جاماندگان سهام عدالت چه کنند؟» خواستار پیگیری خبرنگار و پاسخ مسئولان شدند.