به گزارش «نماینده»، محمدجعفر علیزاده گفت: کارگاه ساختمانی مصلی از روز دوم عید فعال بوده و هماکنون نیز با میانگین ۵۰۰ نیرو عملیات احداث بخشهای باقیمانده مصلی تهران فعال شده است. در حال حاضر پیشرفت فیزیکی مصلی تهران ۸۰ درصد است.
وی با اعلام اینکه امکان استفاده از مصلی تهران در تمامی ایام وجود دارد، افزود: شرایط کرونا و ضرورت تمرکز بر روی مهار این بیماری همه گیر، بسیاری از بودجهها با به سمت مبارزه با این بیماری سوق داد و در عین حال سرعت کارها با کمی با کندی مواجه کرد.
علیزاده یکی از مشکلات موجود بر سر راه تکمیل مصلی تهران را قطع بودجه برای این پروژه به دلیل حل مشکل کرونا عنوان کرد و توضیح داد: در ۶ ماه دوم سال ۹۸، تخصیص بودجه برای ادامه کار مصلی تهران به دلیل شرایط کرونا قطع شد. این امیدواری وجود دارد که با مساعدت دولت و تخصیص حداقلی بودجه، سازمان مجری بتواند این پروژه را در زمان کوتاهتری به پایان برساند.
وی در خصوص زمان پیشبینی شده برای تکمیل پروژه مصلی، اعلام کرد: تکمیل پروژه مصلی تهران، ۱۰۰ درصد وابسته به اعتبارات است. در حال حاضر، توان مهندسی کشور نشان میدهد که پروژه مصلی تهران در مدت زمان یکسال تا یکسال و نیم در صورت تأمین اعتبار، قابل اجرا، تکمیل و بهره برداری کامل است. زیرا این پروژه، پیچیدگی فنی خاصی در حال حاضر ندارد و تمامی گرههای آن از نظر طراحی، محاسباتی، و سایر جزئیات، حل شده است. هم اکنون نیاز است تا تجهیزات و مصالح تأمین شود که اینکار بسیار هزینهبر است.
علیزاده تصریح کرد: چنانچه اعتبارات تأمین شود در بهرهبرداری از فضا، جهش خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات عمومی دولتی گفت: امسال حدود ۵۰ میلیارد تومان به مصلی تهران اختصاص یافته ولی علی رغم بودجه کمی که تصویب شده اکیپها در حال فعالیت هستند و هماکنون، سه برابر بودجه مصوب، کار پیش رفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در تکمیل مصلی تهران، جبهههای مختلفی فعال شده است، گفت: با استفاده از توانمندی شرکتهای وابسته به قرارگاه خاتمالانبیاء و شرکت ملی ساختمان وابسته به بنیاد مستضعفان، بیش از هزار میلیارد تومان قرارداد منعقد کردهایم.
علیزاده ادامه داد: هماکنون پروژه مصلی تهران در قسمت ایوان و بخشهای وابسته به ایوان، ایوان بزرگ مصلی که ترکیبی از گلدسته، ایوان و گنبد است و نماد منحصر به فردی در تمامی پروژههای مذهبی ایران و جهان است، فعال بوده و در حال انجام است.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، همزمان عملیات تکمیلی شبستان شرق، شبستان غرب، جبهه شمالی و طیف وسیعی از عملیات در پروژه مصلی تهران فعال شده است.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات عمومی و دولتی توضیح داد: علاوه بر اعتبارات دولتی با توجه ویژهای که مهندس اسلامی وزیر راه و شهرسازی روی این مقوله داشتند به دنبال تأمین منابع از محل دیگر هستیم. بدین معنا برای تکمیل پروژه مصلی در زمان نزدیک تر، استفاده از ظرفیتهای زمین و اوراق مدنظر قرار گرفته است تا بتوان در این پروژه، شاهد جهش باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی، گفت: بعد از عید تقریباً با بیش از ۵۰۰ نفر در مصلی در بُعد فنی، اجرایی، عملیاتی، مشغول فعالیت هستیم و عملیات متوقف نشده است. انجام کار در مصلی از بازسازی موتورخانه که از سالها قبل اجرا شده بود، ارتقای ظرفیت موتورخانه برای پوشش شبستان شمالی و نمازجمعه که کار بسیار بزرگ و سنگینی است، در حال پیگیری است. در این خصوص مطالعات ارزش انجام شده و حدس ما این است که با این اقدامات حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی در اجرای پروژه مصلی داشته باشیم.
علیزاده خاطرنشان کرد: با مهندسی ارزش و استفاده از توان فنی و مهندسی داخلی کشور در تلاش هستیم که سرمایه عظیمی که سالها پیش انجام شده بود را بازسازی اساسی کنیم.
وی در خصوص نگهداری از سازههای مصلی نیز اعلام کرد: ساخت و تحویل مصلی برعهده سازمان مجری است نگهداری برعهده خود مدیریت مصلی است.