به گزارش «نماینده»، علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم اجرای هرچه سریعتر قانون، گفت: هر چه این قانون، سریعتر اجرایی شود آثار مثبت آن در جامعه نمایانتر میشود.
نماینده مردم اراک در مجلس افزود: هدف قانون اخیر چک که در آبان به تصویب رسید این است که این ابزار مالی و بانکی را به جایگاه قانونی خودش برگرداند و در عین حال اعتبار مجددی به آن بدهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره رویکردهای قانون برای افزایش اعتبار به چک، اظهار داشت: در این قانون، تعریف شده است که گیرنده چک بتواند آنلاین در همان لحظه وضعیت چکهای برگشتی و میزان تعهدات جاری فرد صادرکننده را بررسی کند. براساس این قانون، وقتی کسی چکی صادر میکند، گیرنده آن تا حد قابل قبولی اطمینان خاطر خواهد داشت که این چک حتما پاس میشود.
کریمی افزود: بانک نیز موظف است اگر فردی چکی صادر کرده است ولی پول لازم را در آن حساب ندارد، وجوه سایر حسابهای فرد را به اندازه کسری مبلغ چک مسدود کند. قوه قضائیه هم موظف است با صدور مستقیم اجرائیه، پول فرد را تامین کند. این مجازاتهای سختگیرانه باعث میشود که مردم چک را جدی بگیرند و به هیچ وجه چک بلامحل صادر نکنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره لزوم اجرای قانون جدید چک طبق زمانبندی مصوب، گفت: اگر در قانون، برای اجرا، زمانبندی پیشبینی شده باشد باید عین همان زمانبندی توسط دولت و بانک مرکزی رعایت شود.
وی درباره تاخیر ایجاد شده در اجرای این قانون، گفت: شاید ساختارها و امکانات نرم افزاری که باید این امر را به عنوان یک اقدام هماهنگ در سیستم بانکی انجام دهد، وجود ندارد. با این حال به نظر من باید این قانون هرچه سریعتر اجرایی شود و انشاءالله این موضوع را پیگیری میکنیم.