به گزارش «نماینده» علی قربانی، با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز اظهار داشت: در شرایط فعلی نرخ دلار با احتساب مابه التفاوت نرخ تورم کشور مبدا و مقصد، حداکثر باید ۸ هزار تومان باشد، نرخ بیشتر از ۸ هزار تومان غیر واقعی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با بیان اینکه در چهار سال گذشته باشد نرخ دلار ۲ برابر می شد، بیان داشت: در حال حاضر نرخ دلار بر اثر جو روانی و مسائل سیاسی از جمله تهدیدات کشورهای متخاصم به حدود ۱۲ هزار تومان رسیده است که باید به زیر ۱۰ هزار تومان بیاید تا رقم آن واقعی تر شود.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس دهم شورای اسلامی در این باره که آیا نرخ دلار به زیر ۱۰ هزار تومان می آید یا خیر، عنوان کرد: ادامه روند کاهشی دلار بستگی به رابطه عرضه و تقاضا دارد، با وجود اینکه باید ۲۷ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور وارد می شد اما تا امروز تنها ۷ میلیارددلار وارد شده است و همچنان سرنوشت ۲۰ میلیارد دلار مشخص نیست این در حالی است که اگر این میزان ارز وارد کشور شود حتما دلار به ۸ هزار تومان می رسد.
صادرکنندگان رغبتی به فروش ارزشان ندارند
وی تاکید کرد: از آنجایی که دولت صادرکنندگان را مجبور کرده است که ارز خود را به نرخ نیمایی به فروش برسانند و اختلاف بین ارز نیما و بازار رقم قابل توجهی است صادرکنندگان رغبتی به فروش ارزشان به نرخ ۸ هزارتومان را ندارند و دولت باید برای این مسئله راه حلی پیدا کند.
قربانی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از سیاست ارزی دولت اظهار داشت: در ابتدا که ارز را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان نرخ گذاری کردند، شاهد بودیم که بازار تا رقم ۱۴ هزار تومان پیش رفت و این اختلاف قیمت باعث ایجاد رانت برای عده ای شد، این در حالی است که در شرایط تحریمی افزایش صادرات به نفع کشور است و باید شرایط صادرات تسهیل شود.
چرا ارز صادراتی وارد بازار نمی شود؟
این نماینده مجلس عنوان کرد: دولت با سیاست های ارزی خود باعث شده است که صاردکنندگان رغبتی به فروش ارزشان در داخل کشور را نداشته باشند، به نوعی همین سیاست عمالی شده که ۲۰ میلیارددلار وارد بازار نشود چرا که نرخ دلار ۱۲ تومان است و به نفع صادرکننده نیست با نرخ ۸ هزار تومان ارز را در نیما به فروش برساند.
وی گفت: برخی از صادرکنندگان ارزشان را وارد کشور کرده اند اما در بازار نیما به فروش نرساندند و برخی دیگر سرمایه های ارزیشان را در خارج از کشور نگه داشته اند، اطلاع دقیقی از اعداد و ارقام نداردیم اما آنچه که مسلم است این است که ارزهای صادراتی وارد چره اقتصادی نشده است.
نحوه برخورد با متخلفان ارزی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وزیر اقتصاد موضوع ارزهای صارداتی پیگیری شده است، اظهار داشت: دولت باید شرایط تشویقی برای صادرکنندگان در نظر بگیرد و نرخ ارز را آزاد کند تا تعادل عرضه و تقاضا نرخ واقعی را تعیین کند و قطعا قیمت دلار کمتر می شود.