به گزارش «نماینده» مشخص نبودن جزئیات این تحریم ها، دوبی را بر سر دوراهی ادامه یا توقف خرید میعانات از ایران، بزرگترین صادر کننده میعانات منطقه قرار داده است.
شرکت ملی نفت امارات هر ماه حدود ۳ محموله میعانات از ایران خریداری می کند که معادل بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز است. اگر آمریکا تلاش کند صادرات میعانات ایران را نیز محدود نماید، دوبی ناگزیر خواهد شد تامین کننده دیگری برای خرید میعانات بیابد و یا اینکه ریسک مجازات های دولت آمریکا را به جان بخرد. تفاوتی که دور جدید تحریم ها با دور قبلی تحریم ها (۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵) دارد این است که این بار دوبی با دومین صادر کننده بزرگ میعانات منطقه، یعنی قطر اختلاف دیپلماتیک دارد.
امارات یکی از ۴ کشور عربی است که از سال گذشته قطر را هدف تحریم اقتصادی و دیپلماتیک قرار داده است.
سیف علی فلسی، مدیر شرکت ملی نفت امارات هفته گذشته از اظهارنظر در مورد برنامه این شرکت در صورت تحریم صادرات میعانات ایران خودداری کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت ملی نفت امارات برنامه ای برای انتخاب تامین کنندگان جایگزین دارد گفت: «امروز نه»
آخرین باری که آمریکا صنعت نفت ایران را هدف تحریم قرار داد، فروش نفت ایران به تمام کشورها به استثنای ۶ خریدار عمده را ممنوع ساخت. در آن زمان دوبی خرید میعانات خود از ایران را کاهش داد، اما صادرات میعانات ایران به دوبی قطع نشد، ضمن اینکه امارات بقیه نیاز خود را از قطر تامین می کرد.