به گزارش «نماینده»، سورنا ستاری در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با یادآوری اینکه قبل از انقلاب بزرگترین ناوگان شناسایی دنیا بعد از آلمان را داشتیم، اظهار کرد: وقتی جنگ شروع شد با وجود در اختیار داشتن ناوگان هوایی به روز، فهمیدیم هیچی نداریم، وقتی تحریم شدیم متوجه شدیم که چیزی نداریم.
وی با بیان اینکه همیشه اقتصاد نفتی داشتهایم، تصریح کرد: نفت، فرهنگ مفتخواری را با خودش آورده است. هرکسی میتواند ۲، ۳ دلار خرج کند و هر بشکه نفت را به قیمت ۶۰ تا ۷۰ دلار بفروشد.
وی با اشاره به اینکه به همین دلیل رانت بدون تلاش و دانش در کشور ایجاد میشود، افزود: فکر میکنیم با نفت میتوانیم آدم، علم، دانش و همه چیز را خریداری کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم، اظهار کرد:تعداد مهندسان فارغالتحصیل ایران معادل آمریکاست، احتیاجی به مهندسان نداریم، اقتصاد نفتی نیازی به مهندس ندارد.
ستاری با تاکید بر اینکه کارآفرین و دانشمند ساختنی است نه خریدنی، بیان کرد: دیگر نمیتوانیم کشور را با پول نفت اداره کنیم چون سطح رفاه و هزینهها بالا رفته است.
وی با بیان اینکه استخدام افراد خیانت است و اعتماد به نفس افراد با استخدام نابود میشود، افزود:مبدا اقتصاد در دنیا دانشگاهها هستند و برای اولین بار در کشور در حال پیدا کردن جایگاهی برای دانشگاهها هستیم.
وی همچنین با انتقاد از برخی قراردادهای خارجی که در آنها انتقال فناوری یکی از مفاد است، گفت:نتیجه چنین قراردادهای این میشود که چهار مدیر میروند یک هفته در کشور خارجی میچرخند.
وی با اشاره به اینکه پلتفرم برگشت نخبگان ایرانی از امرکا استارتاپها هستند، یادآور شد: برای اولینبار ۵ داروی ایرانی در اروپا ثبت شد.