به گزارش «نماینده» فرزاد طلاکش دبیر کل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار، از کاهش نرخ تخم مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۵ هزار و ۴۰۰ تومان بوده که نسبت به روزهای پایانی سال گذشته بیش از هزار تومان کاهش یافته است.
وی کاهش تقاضا برای خرید تخم مرغ را دلیل اصلی روند نزولی قیمت دانست و افزود: با توجه به روند کنونی بازار پیش بینی می شود که قیمت تخم مرغ در بازار افزایشی نخواهد یافت.
طلاکش ادامه داد: متوسط مصرف تخم مرغ در فصل بهار و تابستان نسبت به پاییز و زمستان ۲۵ درصد کمتر است که با وجود جوجه ریزی های صورت گرفته و روند مساعد تولید در اصفهان و مشهد نیازی به واردات تخم مرغ نیست.
دبیر کل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار با اشاره به آخرین وضعیت واردات تخم مرغ بیان کرد: با توجه به افزایش تعرفه واردات از ۵ به ۳۵ درصد و جوابگو بودن نیاز داخل در فصل بهار، واردات تخم مرغ صرفه اقتصادی ندارد و در ماه های پایانی سال تنها به سبب مدیریت قیمت واردات صورت گرفت.
وی در پاسخ به این سوال که دلایل بالا بودن نرخ تخم مرغ در خرده فروشی ها چیست، افزود: طی این سال ها دولت از راه اشتباه درصدد کنترل بازار است چرا که همیشه به جای نظارت در عمده فروشی ها و خرده فروشی ها، قیمت تخم مرغ درب مرغداری را کنترل می کرد درحالیکه این سیاست طی این سال ها ناموفق بوده و تاثیری در کنترل بازار نداشته است.
*پرینت قیمت بر روی تخم مرغ تنها راه حل کنترل بازار
وی پرینت قیمت بر روی تخم مرغ را تنها راه حل کنترل بازار دانست و گفت: با توجه به آنکه قیمت تخم مرغ های بسته بندی موجود در بازار در طول سال حداکثر ۳ تا ۴ بار تغییر می کند، بنابراین اجرای این امر در تخم مرغ های فله تنها راه حل جلوگیری از نوسان قیمت تخم مرغ در بازار است.
به گفته طلاکش اگرچه انتقاداتی نسبت به پرینت قیمت بر روی تخم مرغ برای مصرف کننده از طرف برخی تشکل ها وارد است، اما انتظار می رود مخالفان اجرای این امر طرح های بهتری برای کنترل قیمت در بازار ارائه دهند.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال ۹۳، اجرای آزمایشی طرح پرینت قیمت بر روی تخم مرغ موفق بود اما به سبب نبود اجبار دولتی بر اجرای این امر و نداشتن صرفه اقتصادی برای مغازه داران، از استمرار این روند جلوگیری شد.
* ۸ مرغداری در ایام نوروز گرفتار بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان شدند
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به روند کند آنفلوانزا حاد پرندگان در کشور تصریح کرد: در ایام نوروز ۵ مرغداری در یزد و ۲ مرغداری در کاشان درگیر بیماری شدند و هم اکنون انفجاری که در ماه های اخیر در استان های تهران، البرز و قزوین داشتیم با آن مواجه نیستیم و کاهش نرخ رشد بیماری ناشی از معدوم سازی تعداد قابل توجه طیور امری طبیعی است و همواره باید مراقبت های لازم در جلوگیری از ماندگاری ویروس در کشور صورت گیرد تا در پاییز امسال با شیوع حاد بیماری در مرغداری ها روبهرو نباشیم.