به گزارش «نماینده»، مهدی روانشادنیا کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه تقاضای واقعی در بازار وجود دارد، گفت: با توجه به معاملات صورتگرفته در ماههای گذشته، برآوردها رونق فضای مسکن را نشان میدهد.
وی با ابراز اینکه "در شش ماه اول امسال شش و دودهم درصد رشد در صنعت ساختمان داشتهایم" افزود: قطعاً واحدهای متوسط و کوچک در این مقطع، مشتریهای خاص خود را دارند و بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند.
وی با اعلام اینکه ۷۰ درصد معاملات صورتگرفته در تهران زیر ۵۰۰ میلیون تومان بوده است، گفت: سهم تسهیلات بانکی در واحدهای کوچکتر قابل توجه است و تسهیلاتی که تحت عنوان وام مسکن یکم هم مطرح است، اثر خود را بیشتر در واحدهای کوچک نشان میدهند.
کارشناس بازار مسکن ادامه داد: فعلاً در ششماهه دوم سال بهنظر میرسد واحدهای متوسط و کوچکمتراژ تحت تأثیر قرار میگیرند و نوع معاملات هم در ماههای گذشته همین را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته واحدهای لوکس از رونق برخوردار بود گفت: در ماههای اخیر تقاضای واقعی در بازار وجود دارد و بیشتر معاملات برای مصرف بوده است.
روانشادنیا اضافه کرد: در ماههای گذشته در شهر تهران، حدود ۷۰ درصد معاملات برای واحدهای کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان و زیر ۱۰۰ متر بوده است.
وی همچنین افزایش میزان معاملات را در ماههای اخیر قابل توجه دانست و گفت: در آذر ماه ۵۰ درصد رشد معاملات مسکن داشتهایم.
این کارشناس بازار مسکن افزود: در ماههای اخیر در تهران ۱۷ هزار و ۸۰۰ معامله مسکن صورت گرفته که حاکی از رشد ۵۰درصدی معاملات بوده است.
جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوهسازان گفت: رونقی که امسال در بازار مسکن اتفاق افتاد امیدواریم در آینده با تداوم بیشتری انجام بگیرد.
او همچنین گفت: پیگیریهای وزیر و دولت محترم در راستای اعطای مسکن به مسکناولیها با سود کم و اعطای تسهیلات به تولید و قابل انتقال به خریداران موجب گردیده تا خریداران بتوانند از این تسهیلات استفاده و مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان افزود: اقدامات دولت در بودجه ۹۷ مخصوصاً در حوزه بافتهای فرسوده و سکونتگاههای ناکارآمد و حاشیهنشین همچنین اقدام اخیر بانک مسکن برای تسهیلات بدون سپرده گذاری برای تولید کنندگان بارقههای امیدی است که موجب رونق بهتر مسکن با نرخ متناسب خواهد شد و بهتبع آن خواهیم توانست از رشد بیشتری در مسکن برخوردار شویم.
برزگر درباره تداوم رونق گفت: باید بر اساس نیاز به واحدهای مسکونی تولید داشته باشیم؛ برای تولید مسکن اگر بتوانیم دهکهای هدف را شناسایی کنیم و تولید کننده بتواند با توجه به نیاز تولید داشته باشد، شاهد شکوفایی بیشتر در این بخش خواهیم بود. برای خروج از رکود نیز باید موانع تولید و آسیب را برداریم و در قانون نظام مهندسی نیز تجدید نظر داشته باشیم. دستگاههای اجرایی و خدماترسان نیز باید کمک کنند و بهتناسب احداث مطالبات مورد نیاز را طلب کنیم تا بتوانیم مسکن امن و ارزانقیمت در اختیار مردم و اقشار آسیبپذیر جامعه قرار دهیم. مسکن باید توسط افراد متخصص ساخته شود و اعطای تسهیلات برای تولید و خریداران با بهره متعارف نیز از راهکارهای تداوم رونق مسکن است.
حسام عقبایی نماینده اصناف در کمیسیون املاک نیز گفت: در مجموع این رونق نسبی است که نسبت به تابستان ۹۶ رخ داده و میزان آن بهطور متوسط در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک و غیرشهری است. این رونق روند ملایمی است و نمیتوانیم تعبیر بازگشت رونق به بازار مسکن را داشته باشیم، فقط میتوان گفت تاحدودی معاملات بیشتر شده و درحال عبور از مسیر رکود هستیم اما حجم معاملات آنقدر نیست که رونق گرفته باشد.
او درباره عبور از مرحله پیشرونق به مرحله رونق نیز افزود: اگر میزان معاملات صورتگرفته در کشور را بر اساس سامانه اداره املاک و مستغلات رصد کنیم و مقایسهای با سالهای قبل از سال ۹۱ داشته باشیم؛ این حجم از معاملات تقریباً یکچهارم معاملاتی است که ما در سالهای ۹۰ یا ۸۹ در تهران داشتهایم که این میزان معاملات نشاندهنده بازگشت رونق به بازار مسکن نیست و هنوز به رونقی که مد نظر است نرسیدهایم.
عقبایی در ادامه گفت: پیشبینی این است که روند رو به رشد ادامه داشته باشد و تا پایان سال با شیب ملایم شاهد افزایش معاملات خواهیم بود؛ رشد قیمت نخواهیم داشت اما افزایش معاملات مسکن را حتماً شاهد خواهیم بود. اصلاح ساختار سود بانکی نیز در رونق بازار مسکن از عوامل رونق در بازار مسکن است.