به گزارش «نماینده»، محمد کهندل در برنامه مناظره تلویزیونی با اشاره به اینکه سهم دولت در اقتصاد، زیاد است، گفت: بودجه سال ۹۵، سیصد هزار میلیارد تومان بود و میزان اعطای تسهیلاتی که کل بانک ها پرداخت کردند، ۵۰۰ هزار میلیارد بود و بخش زیادی از بانک ها دولتی هستند.
وی با اشاره به اینکه امکانات اقتصادی دولت و کشور زیاد بود، افزود: دولت باید برنامه ریزی و شرایطی را فراهم کند که مردم در جایی که نیاز به سرمایه گذاری دارد سرمایه گذاری کنند اما این اتفاق نیفتاده است.
کهندل اضافه کرد: در شرایط فعلی از منابع به درستی استفاده نشده، بهره وری کاهش یافته و نقدینگی به سمت تولید نرفته است.
وی گفت: شاخص های سه سال اخیر بهتر نشده و قاچاق کالا وضع بهتری پیدا نکرده است و آمارها در این زمینه مثبت نیست.
کهندل گفت: فقیه ما عنوان می کند چیزی که اکنون (در بانکها) وجود دارد خلاف شرع است و سیاست اقتصادی را بیان نمی کند.
وی افزود: مسایل بانکی ما هم ناکار آمد است و هم مشکلات شرعی دارد و نقدینگی به بخش واقعی اقتصاد هدایت نمی شود.
این کارشناس در ارزیابی خود از عملکرد اقتصادی دولت با اشاره به اینکه در ۲۹ بهمن سال ۹۲ سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده است، افزود: در مقدمه این سیاست ها الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی به عنوان تعریف از اقتصاد مقاومتی ارائه شد و اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون زا، برون گرا و پیشرو از دیگر مشخصات اقتصاد مقاومتی در این سیاست های ابلاغی است.
وی گفت: توقع این بود که دولت بر اساس این تعریف و با توجه به موضوع الگوی توسعه اسلامی و ایرانی برنامه ریزی هایی را تدوین کند تا عملکرد دولت درباره تولید ملی و اشتغال پاسخگو باشد.
کهندل ادامه داد: متاسفانه رئیس جمهور به رغم نرخ بیکاری ۱۲ درصد و با وجود اینکه همه ساله حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت جویای کار اضافه می شود جمله ای را بیان کردند مبنی براینکه شرمنده نیستیم.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه اکنون کارنامه مثبتی را از اقتصاد شاهد نیستیم، گفت: دولت حتی اعتقادی به ارائه برنامه ششم توسعه به مجلس شورای اسلامی نداشت.
وی افزود: موضوع علم اقتصاد در کشور ایران اسلامی با کشورهای دیگری فرق می کند.