به گزارش «نماینده»، علیرضا دلداده جاوید عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به انتظارات مردم در پسا تحریم، اظهار داشت: مردم انتظار دارند که در دوران پساتحریم مشکلات اقتصادی و معیشتیشان کاهش یابد و این وعده ای بود که دولت تدبیر و امید با آن روی کار آمد.
وی با بیان اینکه با اجرای برجام راه برای رفع مشکلات اقتصادی هموار شده است تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه گذاران خارجی علاقه به فعالیت و سرمایه گذاری در بازارهای ایران دارند اما از طرفی بانک های بزرگ خارجی تمایلی به حضور در ایران ندارند و همین امر کار را برای مشارکت های اقتصادی با کشورهای خارجی سخت کرده است.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران اذعان کرد: مشکلات اقتصادی کشور قابل حل خواهد بود در صورتی که دولت برنامه ریزی دقیق و حساب شده برای دوران پساتحریم و استفاده از ظرفیت های موجود در آن داشته باشد.
وی با اشاره به لایحه بودجه ۹۵ گفت: سیاست دولت برای تدیون این لایحه بودجه، استفاده از منابع حاصل از فروش نفت است، چراکه با افزایش فرارهای مالیات، دولت به ناچار باید از منابع مالی نفت استفاده کند و همین امر موجب شده تا بودجه ۹۵ را بودجه ای وابسته به نفت بخوانند.
دلداده جاوید با تأکید بر تغییر سیاست های اقتصادی دولت، افزود: با سیاست های گذشته اقتصادی کشور نمی توان انتظار رشد و رونق اقتصاد را داشت، اقتصادی که متکی به نفت باشد هیچ گاه رشد نخواهد کرد و این برای همگان روشن است.
وی در خصوص ورود هیأت های اقتصادی به کشور گفت: تا امروز ورود هیأت های اقتصادی کشورهای خارجی بیشتر با هدف عرضه و فروش محصولاتشان در ایران بوده است که این برای ما یک تهدید است، اگر قرار باشد شرکت خارجی وارد کشور شود، ورود آن شرکت باید همراه با ورود تکنولوژی باشد.