به گزارش «نماینده»، محمود دودانگه با اشاره به ۴ توصیه رهبری به دولت درباره اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: «موضوع اقتصاد مقاومتی، یک پارادایم نوین برای اداره اقتصادی کشور است و اولین کاری که باید اتفاق بیفتد، درک درست از اقتصاد مقاومتی است.»
وی افزود: «ما باید سعی کنیم بخشهای مختلف را با عینک اقتصاد مقاومتی اداره کنیم، نه اینکه هر برداشتی داریم و هر کاری که فکر میکنیم خوب است، با عنوان اقتصاد مقاومتی جلو ببریم.»
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: «درست است که ما مجموعهای از سیاستهای خوب را در دستگاههای مختلف دنبال میکنیم، اما اینکه این سیاستهای خوب آیا در یک نگاه کلانتر ما را به یک اقتصاد پایدار و خودکفا و برونگرای درونزا میرساند -همان مبانی اقتصاد مقاومتی - یک علامت سوال است.»
دودانگه متذکر شد: «من فکر میکنم مهمترین نکته این است که ما باید یک چارچوب قوی برای اقتصاد مقاومتی تبیین کنیم و همه برنامهها و سیاستهایی که در دستگاههای مختلف تدوین میشود، با این چارچوب محک بزنیم.»
وی ادامه داد: «در واقع سیاستهایی که ما را به اقتصاد مقاومتی میرساند، جمعبندی کنیم و در نهایت در مسیر اجرا و عملیاتی کردن آن برویم.»
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: «گر بخواهیم واقعبینانه به موضوع نگاه کنیم، متاسفانه در حالی که یکی از بندهای مورد اشاره رهبری در سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی، گفتمانسازی و تبیین مبانی اقتصاد مقاومتی است، اما با وجود برگزاری همایشها و سمینارهای مختلف در ارتباط با این موضوع، هنوز در مورد چیستی اقتصاد مقاومتی و اینکه اقتصاد مقاومتی اساسا چیست، شاخصهای اقتصاد مقاومتی چه میتواند باشد و ترجمان اقتصاد مقاومتی در بخشهای مختلف چگونه پیگیری شود و مورد توجه قرار گیرد، آنچنان بحث نشده است.»
براساس این گزارش، رییس دفتر مقام معظم رهبری در روزهای گذشته در نامهای به معاون اول رییسجمهور ۴ توصیه مقام معظم رهبری به منظور اجرای موفق برنامههای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرد.
در نامه حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری به اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور آمده است: «گزارش ارسالی جنابعالی که حاوی برنامههای ملی یازدهگانه طرحها و پروژههای دولت در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بود، به استحضار مقام معظم رهبری رسید. معظمله ضمن قدردانی از اهتمام دولت نسبت به این موضوع و با تاکید بر اینکه ایشان اصولا بنائی بر تایید یا عدم تایید برنامههایی که تنظیم و اجرای آنها بر عهده دولتهاست، ندارند، نکات ذیل را در جهت اجرای موفق و موثر برنامههای مذکور توصیه فرمودند:
۱- رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درونزایی و برونگرایی) در همه ی برنامه ها(از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت های دستگاه های اجرایی حاکم گردیده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه ها نگردد. باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه ها منطبق با این سیاست ها است.
۲- برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری گردد. در ابلاغیه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تاکید شده است.
۳- تعیین نقش دستگاه های اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمان بندی اجرایی پروژه ها و اهداف کوتاه مدت (تاپایان دولت یازدهم)، میان مدت (پایان برنامه ششم) و بلند مدت (انتهای چشم انداز بیست ساله) صورت پذیرفته و کلیه دستگاه های اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.
۴- به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعالیت های اقتصادی و توانمند سازی آنها و بکارگیری کلیه ظرفیت های کشور به ویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه ها تنها ناظر بر بخش های دولتی نباشد.