به گزارش «نماینده»، خسرو فروغانگرانسایه گفت: درسالهای گذشته بعضی از کارخانههای لبنی از شیرهایی که درجه میکروبیشان بالا بوده یا شیرخشکهای نامعتبر استفاده کردهاند.
وی افزود: زمانی که قیمت تمام شده تولیدکنندگان افزایش مییابد و به بیش از قیمت عرضه آن میرسد چند اقدام انجام میشود. یک راه این است که کارخانه، تولید خود را تعطیل میکند اما اگر این کار را انجام ندهد کمیت یا کیفیت محصول را کاهش میدهد که البته کاهش کیفیت، کار خطرناکی است و به سلامتی مصرفکنندگان بستگی دارد.
رییس کمیسیون بازرگانی داخلی ادامه داد: صنایع و تولیدکنندگان لبنیات مشکلات خاص خود را دارند، یکی از این مشکلات نوسازی و مدرن شدن دستگاههای تولید لبنی است و در سالهای گذشته وقتی کارخانههای لبنی به قطعه نیاز داشتند با مشکل تعویض قطعه روبرو میشدند و هزینههای تمام شدهشان بالا میرفت.
فروغان ادامه داد: همچنین در زمینه دامداری، تولید شیر و تهیه مواد اولیه لبنیات زیرساختهای مناسبی نداریم. اگر بخواهیم ثباتی در وضعیت لبنیات داشته باشیم باید بازنگری اساسی در نحوه تولید مواد لبنی داشته باشیم. این تغییر و نوسازی باید هم در زمینه فیزیکی و هم در زمینه نرمافزاری صورت بگیرد تا بتوانیم با صنایع لبنی سایر کشورها رقابت کنیم.
وی تصریح کرد: با تهیه زیرساختهای مناسب، میتوانی هزینههای تولید را کاهش داد و قدرت رقابت پذیری را با رقبای خارجی ایجاد کرد.
رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ایران گفت: ارائه بسته جدید اقتصاد و حجم پولهایی که قرار است به عنوانهای مختلف تزریق شود میتواند باعث افزایش قیمت محصولات مختلف از جمله لبنیات در آینده شود.