به گزارش «نماینده»، سید فخرالدین عامریان در واکنش به خبر تراز منفی ایران در تجارت با برزیل و اعلام صادرات ۳ برای برزیل به ایران، اظهار کرد: مسئولان ایرانی بر اساس آمار گمرک خودمان، صادرات برزیل به ما را ۳۰۰ میلیون دلار میدانند در حالی که میزان صادرات برزیل به ایران بیش از ۲ میلیارد دلار است.
وی افزود: به دلیل شرایط خاصی که ایران در زمان تحریم داشت، بخش زیادی از کالاهای ایرانی با واسطه امارات به ایران آمد که این ارقام در میزان مبادلات تجاری دو کشور و تراز منفی تجاری ایران، آورده نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و برزیل ادامه داد: در دیداری که بنده با وزیر کشاورزی برزیل داشتم، وی عنوان کرد که میزان صادرات برزیل به ایران بیش از ۲ میلیارد دلار است.
وی خاطر نشان کرد: ذرت، ذرت دانه، دانه سویا، روغن خوراکی، شکر، گوشت گوساله عمده کالاهایی هستند که از این کشور به ایران میآید و صادرات ما به این کشور عمدتا فرش دستبافت؛ کشمش، کود اوره و پلیاتلین است.
برزیل هم مثل اروپاییها به فکر فروش کالا به ایران است
عامریان یادآور شد: زمانی که ارتباط نابرابر تجاری بین دو کشور بر قرار است، کشوری که سود بیشتری میکند برای حفظ بازار خود در کشور هدف، تعرفه واردات برخی از کالا ها را کاهش می دهد تا کمی به صادرات کشور ضعیف تر اضافه شود اما در حال حاضر، برزیل برای واردات فرش ما ۱۴۰ درصد، کشمش ۴۰ درصد و کود اوروه ۷ درصد تعرفه گمرکی اعمال کرده است.
وی تصریح کرد: صاردات فرش ایران در این شرایط با قبول تعرفه بالا، ۲۰ میلیون دلار است که در صورت کاهش تعرفه به ۶۰ تا ۷۰ درصد، امکان صاردات ۱۰۰ میلیون فرش دستبافت به کشور برزیل وجود دارد.
عامریان گفت: صاردات فرش دستبافت هند به برزیل ۳ برابر ما، یعنی ۶۰ میلیون دلار است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و برزیل با اشاره به ورود هیئت تجاری برزیل به ایران، اظهار کرد: بعد از توافق هستهای هیئت های تجاری زیادی از کشور های اروپلایی به ایران آمدند اما نتیجه ای برای ایران در بر نداشته و سرمایه گذاری یا حتی سرمایه گذاری مشترکی، انجام نشده و به نظر می رسد که بیشتر برای سنجیدن شرایط فروش کالای خود به ایران آمده اند. هیئت برزیلی نیز به همین منظور آمده است و باید هوشیاری لازم را داشته باشیم.
علاقهمندی برزیلیها برای فروش هواپیما و قطعات به ایران
عامریان افزود: در زمان تحریم، تحریمهای بانکی برزیل علیه ایران، حتی زود تر از کشورهای اروپایی آغاز شد، اما الان راغب هستند که فعالیت خود را در ایران هرچه زود تر شروع کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به تمایل ایران، برزیل نیز علاقه به همکاری در صنعت هواپیمایی و فروش هواپیما و قطعات به ایران دارد یا خیر؟ گفت: برزیل یکی از برترین هواپیماسازهای دنیا است و در شرایط جدید، برزیل تمایل به فروش هواپیما و قطعات به ایران دارد و به نظر من توافقی در این زمینه بین دو کشور جاری خواهد شد.
ایرانی هر تن گوشت برزیلی را ۱۰۰ یورو گران تر میخرد
عامریان درباره واردات گوشت برزیلی به ایران، خاطر نشان کرد: بر خلاف مواردی که در رسانه ها درباره اختلاف قیمت ۸۰۰ یورو در هر تن گوشت ارسالی به ایران در مقایسه با سایر کشورها صحبت می شود که این اختلاف قیمت حداکثر ۱۰۰ یورو در تن است.
وی در باره دلیل این اخلاف قیمت گفت: ذبح اسلامی و هزینه خاص آن نظیر تفکیک و نگهداری جداگانه، کنترلهای بهداشتی و شرعی و حمل نقل باعث این اختلاف قیمت شده است.