به گزارش «نماینده»، ولی الله سیف امروز در جمع خبرنگاران درباره زمان اجرایی شدن بسته تسریع رونق اقتصادی گفت: دستگاه های مختلف در این زمینه مسئولیتهای متفاوتی دارند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی اقدامات خود را در این زمینه آغاز کرده است.
رئیس کل بانک مرکزی از اجرای بسته رونق اقتصادی از پایان نیمه اول آبان ماه خبر داد و گفت: تزریق منابع و حمایت از طرحهای عمرانی مدنظر آغاز شده است. این بانک مسئول مراقبت از رشد نقدینگی و تورم حاصل از اجرای بسته رونق اقتصادی است و با ملاحظاتی این بسته را پیش خواهد برد.
نیازی به ورود نقدی پولهای بلوکه نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پولهای بلوکه شده به صورت نقد وارد کشور می شود یا خیر؟ تصریح کرد: اصولا نیازی به ورود نقدی پولهای بلوکه شده نیست و این پولها می تواند به حسابهای بانکی فعال و همچنین حساب های کارگزاری ها که به دلیل شرایط جدید ایجاد شده، منتقل شوند و با دستوراتی که از طرف بانک مرکزی و صاحب حساب صادر می شود، به مصرف برسد.
سیف خاطرنشان کرد: مسئله ای که برای دولت اهمیت دارد اجرای سرمایه گذاری هایی است که منجر به توسعه اشتغال و بهبود شرایط اقتصادی شود، برهمین اساس بانک مرکزی در این جهت حرکت می کند.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه با وجود شرایط تحریم ایران در بخش فناوری اطلاعات دستاوردهای مناسبی داشته است، گفت: در سال های گذشته شاهد رشد و توسعه فناوری های الکترونیک بوده ایم و با توجه به شرایط جدید بین المللی بخش خصوصی می تواند نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی زمینه حضور بخش خصوصی برای ایفای نقش جدی تر را نیز در این بخش فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حجم کل تراکنشهای بانکی ۱۰ برابر حجم نقدینگی کل کشور است که در اقتصاد کشور توسط بانکداری الکترونیک انجام می شود، گفت: سیستم ساتنا نیز وظیفه جابه جایی ۵.۷ برابر نقدینگی کشور را برعهده دارد.