به گزارش «نماینده»، نامه مشترک وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع به حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر اوضاع نامناسب اقتصادی و اقدام فوری برای خروج از رکود در چند روز اخير بسيار بحث برانگيز بوده است.
يكي از نكات قابل توجه اين نامه وجود نام وزير دفاع در بين وزراي اقتصادي بوده است كه مورد انتقاد بعضي از فعالان اقتصادي قرار گرفته است.
روز گذشته عيسي رضايي مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری کوثر به نامه ۴ وزیر که به رئیس جمهور داده شده واکنش نشان داد و گفت: طی روزهای آینده به عنوان یک فعال بازار سرمایه پیشنهاداتی را آماده و ارایه خواهم کرد تا مورد توجه و استفاده مسئولان تصمیم گیر قرار گیرد و به بهبود وضعیت سخت و پیچیده و طولانی بازار سرمایه کشور کمک کند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا سخت تر شدن وضعیت صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری در نتیجه کاهش شدید قیمت سهام شرکت های بورسی و فرابورسی در نگارش و ارسال نامه ۴ وزیر نقش داشته یا خیر؟ توضیح داد: این موضوع می تواند موثر بوده باشد اما به نظر می رسد نامه توسط یک وزیر تهیه و توسط دیگر وزرا تایید و امضا شده باشد.
ايا عيسي رضايي با اعلام اين خبر خواسته از پشت پرده تنظيم اين نامه پرده بردارد و با توجه به سكوت فعالان بزرگ اقتصادي در مورد اين نامه چرا يك موسسه مالي و اعتباري كه هنوز به بانك تبديل نشده است سعي در جلب توجه ديگران به خود مي كند و در مورد نامه چهار وزير اعلام نظر مي كند و هيچ پيشنهادي هم ارائه نمي كند.
بعد از انتشار نامه ۴وزير به رئيس جمهور اين سوالات در ذهن باقي مي ماند كه رضايي از كجا اطلاع از تهيه نامه توسط يك وزير و امضا آن توسط ساير وزرا را دارد. آيا اين موسسه مي خواهد از نقش خود در تهيه و تنظيم اين نامه پرده بردارد و واقعا فعالان اقتصادي بايست منتظر اظهار نظر رضايي بمانند؟
حال بايد منتظر بود تا عكس العمل بانك مركزي را در مورد اين نامه و سخنان مدير عامل موسسه مالي كوثر ديد.
البته نفس تنظيم نامه و تلاش در جهت رفع معظلات اقتصاد كشور كار بسيار پسنديده اي مي باشد ولي نبايد فراموش كرد كه اقتصاد يك حوزه تخصصي است كه كوچكترين اشتباه در اين حوزه مي تواند به بحران بزرگي تبديل شود.
متن كامل مصاحبه عيسي رضايي در مورد نامه چهار وزير به رئيس جمهور
عیسی رضایی در گفت وگو بورس پرس، درباره نامه مهم بورسی ۴ وزیر اقتصاد، صنعت، کار و دفاع که به رئیس جمهور داده شده و بازتاب های رسانه ایی داخلی و خارجی داشته و با اعلام تهیه سیاست هایی برای ساماندهی همراه شده اظهار داشت: بررسی محتوای نامه که به این گستردگی ارایه و منتشر شده در اصل گزارشی از واقعیت های بازار سرمایه طی دو سال اخیر است که در آن بخش هایی از مسائل و چالش ها را مطرح شده اما راهکارهایی ارایه نشده است.
وی با بیان اینکه همه مسئولان و دست اندرکاران با مشکلات بازار سرمایه و دلایل آن آشنا هستند، خاطر نشان کرد: در برابر بیان واقعیت ها مهم این است که چه راهکارهایی برای خروج از وضعیت حاکم می توان داد تا شرایط تغییر کند. بنابراین جای خالی راهکارها در این نامه گزارشی خالی بوده و باید به شخص رئیس جمهور محترم و تصمیم گیرندگان ارشد پیشنهاداتی داد.
رضایی که به تازگی بعد از چند سال دوری دوباره به عرصه معاملات بازار سهام و بازارگردانی بازگشته به بورس پرس گفت: بر همین اساس طی روزهای آینده به عنوان یک فعال بازار سرمایه پیشنهاداتی را آماده و ارایه خواهم کرد تا مورد توجه و استفاده مسئولان تصمیم گیر قرار گیرد و به بهبود وضعیت سخت و پیچیده و طولانی بازار سرمایه کشور کمک کند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا سخت تر شدن وضعیت صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری در نتیجه کاهش شدید قیمت سهام شرکت های بورسی و فرابورسی در نگارش و ارسال نامه مهم ۴ وزیر نقش داشته یا خیر؟ توضیح داد: این موضوع می تواند موثر بوده باشد اما به نظر می رسد نامه توسط یک وزیر تهیه و توسط دیگر وزرا تایید و امضا شده باشد.
رضایی ادامه داد: مشکلاتی که گیربانگیر بازار سرمایه کشور ناشی از عوامل درونی و بیرونی مانند کاهش قیمت نفت و... بوده و با قبول اشتباهات و همراهی همه دست اندرکاران و اتخاذ تصمیمات درست و منطقی قابل حل است.