شناسهٔ خبر: 111765 - سرویس اقتصاد
منبع: فارس

کل اقتصاد فضای مجازی کشور در خارج از مرزها است

شورای عالی فضای مجازی/1 دبیر شورای عالی فضای مجازی با اعلام نظر درباره وجود یا عدم وجود شبکه ملی اطلاعات در کشور، گفت: بخش‌هایی از این شبکه اجرا شده اما کامل و جامع شکل نگرفته و بخش‌هایی از این تصویر بزرگ هنوز خالی مانده است.

به گزارش «نماینده»، ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه بازدید از نمایشگاه تلکام ۲۰۱۵، اظهار داشت:‌ صنعت تلکام و مدل‌های کسب و کار در فضای مجازی به شدت اشتغال‌زا هستند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: خطر فضای مجازی وابستگی است و باید تلاش کنیم در حوزه فضای مجازی به ویژه خدمات کمترین وابستگی را به خارج داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌های کاربردی می‌توانند در بومی‌سازی خدمات بسیار موثر باشند، گفت: برای نحوه تعیین سیاست شورا درباره توسعه برنامه‌های کاربردی و نیز شبکه‌های اجتماعی در حال مطالعه هستیم.

فیروز‌آبادی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات گفت: اجرای شبکه‌ای مستقل برای ارتباطات در دستور کار جدی است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره میزان پیشرفت اجرای شبکه ملی اطلاعات گفت:‌بخش‌هایی از این شبکه اجرا شده اما این شبکه کامل و جامع شکل نگرفته و بخش‌هایی از این تصویر بزرگ هنوز خالی است که باید آنها را پر کنیم.

وی با بیان اینکه از مشکلات صنعت مخابرات کشور اطلاع داریم، گفت:‌ کشور هم به اپراتورهای بزرگ و هم به SME (شرکت‌های کوچک زود بازده) نیاز دارد.

وی تأکید کرد: خطری که استقلال فضای مجازی را تهدید می‌کند  این است که کل اقتصاد فضای مجازی کشور در خارج از مرزها است و باید با نوآوری سیستم‌های جدیدی را برای جبران این خلاء طراحی کنیم.

* دوره قبلی شورا با سختی سپری شد

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که شورا مصوبه‌ای داشت که بر اساس آن مصوبات کمیسیون‌های تخصصی به همانند مصوبات شورا تلقی می‌شد آیا در دوره جدید فعالیت شورا این دستورالعمل احیا خواهد شد، گفت: در این باره شورا باید تصمیم بگیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی یادآور شد:‌ دوره قبلی شورا با سختی سپری شد. فضای مجازی فضای چالشی و نوینی است که تحولات بسیار زیادی دارد و امیدواریم با تجربه‌ای که در سه سال گذشته طی شد اکنون در جاده صافی حرکت کنیم.

* شبکه ملی اطلاعات و برنامه ششم اولویت شورای عالی است

فیروزآبادی درباره اولویت شورا در دوره جدید فعالیت، گفت: اولویت‌ها همان است که مقام معظم رهبری اعلام کردند. با توجه به اینکه دبیرخانه قبلی شورا در حوزه برنامه ششم حضور فعالی نداشته و برنامه به زودی بسته می‌شود، به دلیل محدودیت زمانی کار بر روی برنامه ششم در اولویت قرار دارد و در کنار آن شبکه ملی اطلاعات از دیگر اولویت‌ها است.

وی ادامه داد: نقاط خالی شبکه ملی اطلاعات در دبیرخانه و مرکز در جلسات فشرده‌ای بررسی خواهد شد.

* برگزاری جلسات شورا از سوی دفتر رئیس جمهور برگزار می‌شود

فیروزآبادی همچنین تأکید کرد: که از این پس جلسات شورا هر ماه یکبار به صورت منظم برگزار خواهد شد و برگزاری جلسات نیز از سوی دفتر رئیس جمهور برنامه‌ریزی می‌شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه طبق آخرین دستورالعمل قانونی حکم بر انحلال مرکز تحقیقات مخابرات صادر شده اجرای این حکم در دوره جدید فعالیت شورا چه سرنوشتی خواهد داشت، گفت:‌این موضوع در حال بحث است و باید بررسی کنیم ببینیم چه کار باید کرد.