به گزارش «نماینده»، حامد مظاهریان با اشاره به وظایف وزارت امور اقتصاد و دارایی در زمینه شناسایی خانههای خالی گفت: وزارت امور اقتصاد و دارایی باید ساز و کاری برای شناسایی خانههای خالی تبیین کند اما هنوز ابزاری را در اختیار ندارد تا بر مبنای آن بتواند خانههای خالی را شناسایی کرد. این موضوع تبعات اجتماعی زیادی به دنبال دارد و به پنهانکاری بیشتر در خصوص عدم شناسایی خانههای خالی کمک و از سوی دیگر آمارها را غیرشفاف میکند.
وی با بیان اینکه چون قانونی برای مالیات خانههای خالی تصویب شده لازمالاجراست، ادامه داد: وزارت امور اقتصاد و دارایی بررسیهایی را انجام داده تا مشخص کند با چه سازوکاری میتوان خانههای خالی را شناسایی کرد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به آخرین آمار دقیق از میزان خانههای خالی در کشور اشاره کرد و به پایگاه خبری این وزارتخانه گفت: بر اساس آخرین اعلام اداره آمار که در سال ۹۰ از خانههای خالی گرفته شد، در آن زمان در کشور یک میلیون و ۶۰۰ هزار خانه خالی داشتیم اما بعد از گذشت چهار سال این آمار دیگر قابل استناد نیست.
به گفته مظاهریان طبق آمار سال ۹۰، از تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار خانه خالی در کشور، ۳۰۰ هزار خانه روستایی بوده که باید از آمار اصلی کم شود. همچنین حدود ۴۵۰ هزار خانه خالی در استانهای تهران و البرز و ۳۰۰ هزار خانه خالی هم در شهر تهران شناسایی شد.
وی از انجام یک راستیآزمایی برای شناسایی خانههای خالی خبر داد و گفت: سال گذشته برای راستیآزمایی این آمارها از اداره آمار و اداره برق کمک خواستیم. اداره آمار اعلام کرد به این دلیل که آمارها از چهار سال گذشته تاکنون به روز نشده نمیتواند به این راستیآزمایی کمک کند؛ اما بر اساس آمار اداره برق حدود ۲۴۰ هزار واحد مسکونی هستند که کنتورشان کمتر کار کرده یا در حداقل است.
مظاهریان افزود: این آمار نشان میدهد که در عمل، تعداد خانههای خالی کاهش یافته و اگر هم این فرایند درست باشد میتوان یک برآورده اولیه داشت که شاید حدود ۲۰۰ هزار خانه خالی در شهر تهران موجود باشد.
وی درباره امکان دوباره به روز شدن آمار دقیق تعداد خانههای خالی تاکید کرد: آمار خانههای خالی مثل سال ۹۰ نمیتواند به روز شود چون الان کسی حاضر نیست اطلاعاتی از خانههای خالی ارائه دهد.