شناسهٔ خبر: 109909 - سرویس اقتصاد
منبع: مهر

سرانه مصرف آب بسته بندی در ایران

توزیع نان و آب معدنی در تنکابن معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، با اعلام اینکه سرانه مصرف آب بسته بندی در کشور بالا نیست، اظهارداشت: این سرانه به طور میانگین ۲۰ لیتر در سال است.

به گزارش «نماینده»، دکتر رسول دیناروند گفت: سرانه مصرف آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در کشور در مقایسه با سایر کشورها و منطقه، خیلی ناچیز است. زیرا، کشورهایی در جوار ایران هستند که میزان مصرف آب بسته بندی آنها بیش از ۱۰۰ لیتر در سال است. بنابراین، نباید اینطور فکر کنیم که سرانه مصرف آب های بسته بندی در کشورمان خیلی بالاست و بخواهیم جلوی آن را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه آب های معدنی و آشامیدنی در شرایط کاملا بهداشتی تولید و عرضه می شوند، تصریح کرد: مردم می توانند با اطمینان خاطر این قبیل آب های بسته بندی را مصرف کنند و نگرانی بابت سلامت آنها نداشته باشند.

دیناروند در ارتباط با موضوع بررسی آب های بسته بندی که وزیر بهداشت دستور داده بود، گفت: ما به صورت مستمر بر روند تولید و عرضه آب های بسته بندی نظارت داریم و اینطور نیست که فقط در یک ماه گذشته این اتفاق افتاده باشد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بازرسین ما با حضور در کارخانجات تولید آب های بسته بندی و همچنین بازرسی در سطح عرضه، به صورت مداوم بر روند سلامت این قبیل آب ها نظارت جدی دارند.

دیناروند افزود: کاری که در یک ماه اخیر انجام شد، این بود که ۳۱۱ نمونه از ۱۵۰ برند آب معدنی و آشامیدنی بسته بندی را مورد بررسی و آزمایش قرار دادیم.

وی با بیان این مطلب که بهتر است مردم فرق آب معدنی و آشامیدنی را بدانند، گفت: فرق آنها این است که آب معدنی طبیعی، از سفره زیرزمینی تهیه می شود و املاح آن در طول سال تغییر نمی کند. و این آب باید بدون هیچگونه رفتار اصلاحی بسته بندی بشود. اصولا این قبیل آب ها در جوار کوه ها و دور از مناطق صنعتی و مسکونی قرار دارند.

رئیس سازمان غذا و دارو، افزود: اما، آب آشامیدنی بسته بندی نیازمند تصفیه و اقداماتی است که کیفیت آن بالا برود.

دیناروند با بیان اینکه ۹۰ درصد آب های بسته بندی مشکلی ندارند و ۱۰ درصد نیز اصلاح می شوند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف طولانی مدت نیتریت و نیترات و فلزات سنگین، امکان خطر برای سلامت افراد ایجاد می کند، تصریح کرد: این ها عوارض فوری ندارند. به همین دلیل است که حد مجاز کشورها بر اساس نوع مصرف تعیین می شود. نیتریت موجود در خاک کشورمان که به آب و فرآورده های کشاورزی منتقل می شود، بیشتر است و باید مراقب باشیم که چنین اتفاقی نیافتد. بنابراین، میزان سختگیری های ما ۱۰ برابر کشورهای غربی است.