به گزارش «نماینده»، بر اساس حدیدترین آمارهای بانک مرکزی، بدهی بانکها به بانک مرکزی در پایان خرداد ماه امسال با ۵.۲ درصد کاهش نسبت به اسفند سال گذشته به ۸۱ هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان رسید.
در بخش بدهیها سپرده بخش غیر دولتی در دوازده ماه منتهی به خرداد ماه امسال ۲۳.۷ درصد و ۳ ماهه اول امسال ۵.۳ درصد افزایش داشته و به ۷۸۶ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومان رسیده است که از این میان سپرده دیداری با ۳.۵ درصد کاهش ۸۲ هزار و ۶۱۸ میلیارد تومان، سرمایهگذاری مدتدار با ۷.۲ درصد افزایش ۶۵۴ هزار و ۷۴ میلیارد تومان، قرضالحسنه با ۶ درصد کاهش ۳۶ هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان و سایر با ۸.۳ درصد افزایش ۱۳ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومان است.
از مجموع بدهی بانکهای تجاری و دولتی به بانک مرکزی ۱۲ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان، بدهی بانکهای تخصصی ۵۴ هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان و بدهی بانکهای غیر دولتی و موسسات اعتباری ۱۴ هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان برآورد شد.
بدهی بانکهای تجاری دولتی به دلیل مبادلات بین بانکی با بانک مرکزی ۱۰۹.۹ درصد رشد نشان داد اما بدهی بانکهای تخصصی ۲.۸ درصد و بدهی بانکهای غیر دولتی و موسسات اعتباری ۳۹.۱ درصد کاهش داشته است.
همچنین خلاصه داراییها و بدهیهای بانکها و مؤسسات اعتباری نشان می دهد که حجم کل داراییهای شبکه بانکی در پایان خردادماه امسال با ۰.۷ درصد افزایش نسبت به اسفند سال گذشته و رشد ۱۷ درصدی در ۱۲ ماه منتهی به خرداد امسال به یک هزار و ۶۴۰ هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان رسید.
داراییهای خارجی در ۳ ماهه اول امسال با ۶.۸ درصد افزایش ۲۰۳ هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان، اسکناس و مسکوک با ۴۳.۳ درصد افزایش ۱۰ هزار و ۴۸ میلیارد تومان، سپرده نزد بانک مرکزی با ۳.۳ درصد افزایش ۹۱ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان (۸۷ هزار و ۷۵۶ میلیارد تومان سپرده قانونی و ۴ هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان سپرده دیداری) بالغ شده است.
همچنین بدهی بخش دولتی با ۲.۵ درصد رشد در ۳ ماهه اول و ۲۴.۶ درصد افزایش ۱۰۶ هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان (۱۰۲ هزار و ۹۷۵ میلیارد تومان بدهی دولت و ۳ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان بدهی شرکتها و موسسات دولتی)، بدهی بخش غیر دولتی با ۱.۶ درصد افزایش در بهار امسال ۶۴۰ هزار و ۹۶۶ میلیارد تومان محاسبه شد.
سایر داراییها با ۷.۱ درصد کاهش نسبت به اسفند سال گذشته به ۳۵۷ هزار و ۲۸۳ میلیارد تومان رسیده است.