به گزارش «نماینده»، فرشید پورحاجت اظهار کرد: سیستم بانکی کشور در حال حاضر به نحوی رفتار میکند کمتر کسی حاضر به سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز مسکن است.
وی با بیان اینکه بانکها وام را با سود ۲۴ درصدی به انبوهسازان پرداخت میکنند، تصریح کرد: بانک مسکن بهعنوان یک بانک تخصصی در بخش ساخت و ساز قرارداهای مشارکت و تسهیلات مشارکت مدنی را اسما با سود ۲۴ درصدی به مالک یا سازنده پرداخت میکند.
وی ادامه داد: این در حالی است که حداقل باید ۱۵ درصد از مبلغ تسهیلات به مدت یک یا دو سال نزد بانک مسکن بهعنوان رسوب بلوکه شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان تاکید کرد: این میزان حدود ۳ درصد سود به انبوهسازان تحمیل میکند و به همین دلیل در حالی باید سود تسهیلات ۲۴ درصد محاسبه شود که در نهایت انبوهساز باید ۲۷ درصد سود وام را پرداخت کند.
پورحاجت با تاکید بر اینکه با این مکانیسم عملا نمیتوانیم به بخش ساخت و ساز و نوسازی بافتهای فرسوده وارد شویم، بیان کرد: نهادهای نظارتی بانکها باید به این مسئله ورود پیدا کرده و بحث رسوب را پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی تا حدی میتواند از منابع خود در بخش ساخت و ساز استفاده کند، یادآور شد: دولت باید با نگاه تسهیل گری به بخش خصوصی در این حوزه کمک کند، البته باید نظر رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مسکن نیز عوض شود. باید به مسکن بهعنوان صنعت پیشران نگاه شود، چراکه تمام صنایع بزرگ و کوچک به نحوی به ساختمان وابسته هستند.