به گزارش «نماینده»، در حالیکه انتقادات زیادی به واردات برنج و تاثیر آن در وضعیت کشت و ارزش برنج ایرانی وارد میشود، آمارها نشان میدهد که اگرچه واردات برنج در چهارماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نصف شده، اما همچنان این محصول جایگاه دوم خود را در بین اقلام عمده وارداتی حفظ کرده است.
یک سال از ممنوعیت واردات برنج میگذرد و وزارت کشاورزی نیز تاکید دارد که واردات برنج تحت کنترل این وزارتخانه قرار دارد، اما همچنان برنج جایگاهش را در لیست ۱۰ قلم عمده وارداتی حفظ کرده و مانند پارسال در دومین رتبه واردات قرار دارد.
گزارشهای گمرکی از میزان واردات برنج طی چهارمین ماه سال جاری نشان میدهد که واردات این محصول طی تیرماه ۸۰ درصد کاهش یافته است به این ترتیب طی این ماه ۵۳ هزار تن برنج وارد کشور شد.
بر این اساس در تیرماه سال گذشته واردات برنج به کمتر از ۲۷۰ هزار تن میرسید، اما در تیرماه امسال با کاهش ۸۰ درصدی واردات برنج ارزش کل واردات این محصول به حدود ۵۷ میلیون دلار کاهش یافت.
آمارهای چهارماهه واردات برنج نیز حاکی از کاهش ۵۰ درصدی واردات برنج است، به این ترتیب که در چهارماهه اول امسال ۲۹۱ هزارتن برنج با ارزش ۳۰۲ میلیون دلار وارد کشور شدهاست.
فهرست واردات گمرک نشان میدهد که در این مدت هند با صادرات بیش از ۲۳۰ هزار تن برنج به ایران در بازار برنجهای خارجی در کشور پیشتاز است. فروش برنج به ایران در این مدت برای هند ۲۳۴ میلیون دلار یعنی حدود ۶۶۶ میلیارد تومان ارزآوری داشته است.
دومین صادر کننده برنج به ایران پاکستان است که در این مدت ۴۶.۵ هزار تن برنج را با ارزش ۵۸ میلیون دلار یعنی حدود ۱۶۶ میلیارد تومان به ایران صادر کرده است.
امارات، تایلند و ترکمنستان نیز از دیگر کشورهایی هستند که در این مدت به ایران برنج صادر کردهاند. همچنین طبق این آمارها متوسط قیمت هر کیلو برنج وارداتی به کشور با ۰.۳ دلار کاهش نسبت به سال قبل معادل یک دلار یعنی حدود ۲۸۰۰ تومان است.