شناسهٔ خبر: 103329 - سرویس اقتصاد
منبع: تسنیم

تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس

ماهی 43 معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت:در برنامه ششم توسعه، تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی از طریق پرورش در قفس پیش بینی شده است.

به گزارش «نماینده»، حسین عبدالحی با اعلام این مطلب گفت: طی پنج سال برنامه ششم توسعه برای تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی از طریق پرورش در قفس ۲۹۰ میلیارد تومان اعتبارات تملکی پیش بینی شده است.

وی برآورد تسهیلات بانکی برای بخش خصوصی در راستای پرورش ماهی در قفس در طول برنامه ششم توسعه را ۲۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

عبدالحی افزود: با توجه به این که پرورش ماهی در قفس به سرمایه گذاری سنگین نیاز دارد، ما از شرکت های بزرگ خواسته ایم که در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

به گفته وی بنیاد مستضعفان و موسسه جهاد نصر از جمله شرکت های بزرگی هستند که نسبت به فعالیت در حوزه پرورش ماهی در قفس علاقه نشان داده اند.

معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران هدف از توسعه پرورش ماهی در قفس را تامین امنیت غذایی، افزایش مصرف سرانه و صادرات آبزیان بر شمرد و در عین حال این روش را برای تولید و پرورش آبزیان، اقتصادی ارزیابی کرد.

عبدالحی با اذعان به این که به علت محدودیت آب شیرین، سیاست وزارت جهاد کشاورزی به سمت تولید ماهی در آب های شور و آب های ساحلی سوق پیدا کرده است، اظهار داشت: صندوق توسعه ملی نیز از  روش پرورش ماهی در قفس حمایت می کند.

وی افزود: سال گذشته، صندوق توسعه ملی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای پرورش ماهی در قفس پرداخت کرده است.

معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد: امسال از محل پرورش ماهی در قفس نزدیک به ۱۲۰۰ تن ماهی تولید شود.

وی گفت: سال گذشته ۵۲۰ تن ماهی از طریق پرورش در قفس تولید شد.

عبدالحی از آغاز اجرای برنامه مطالعات تکمیلی در زمینه پرورش ماهی در قفس خبر داد و ابراز داشت: با توجه به تاکید وزیر جهاد کشاورزی این برنامه مطالعات تکمیلی با سه مشاور داخلی که با کشورهای خارجی مانند کانادا و نروژ توافق همکاری کرده اند در حال انجام است.

وی ادامه داد: یک مشاور داخلی برای مطالعات دریای خزر و دو مشاور برای دریای عمان و خلیج فارس در نظر گرفته ایم که کار مطالعات و مکان یابی مناسب برای پرورش ماهی در قفس را انجام می دهند.

معاون آبزی پروری سازمان شیلات در مورد چگونگی تهیه قفس گفت: سعی کرده ایم قفس را از کشورهای خارجی مانند چین و نروژ وارد کنیم ضمن آن که قفس های ساخت داخل نیز در آب های داخلی استفاده می شود.

وی ظرفیت قفس های پرورش ماهی را بین ۵۰ تا ۷۵۰ تن در دنیا عنوان  و خاطر نشان کرد که شرکت های نروژی، قفس هایی با ظرفیت تولید ۷۵۰ تن ماهی می سازند.

عبدالحی با اشاره به این که در شمال کشور به طور آزمایشی پرورش ماهی در قفس در مورد گونه قزل آلا اجرا می شود، تصریح کرد: برای آینده در نظر داریم روی گونه های دریایی خزر مانند کپور معمولی، ماهیان خاویاری، ماهی سفید و آزاد برای پرورش در قفس کار کنیم.

گفتنی است پرورش ماهی در قفس در استان های گیلان، مازندران، خوزستان، هرمزگان در حال انجام است و استان مازندران با نصب و راه اندازی ۲۲ قفس با ظرفیت تولید ۶۶۰ تن در رتبه نخست قرار دارد.