به گزارش «نماینده»، نصرالله جهانگرد امروز در جمع تعدادی از خبرنگاران به پاسخگویی به برخی سوالات پرداخته و بهطور مشخص ارائهی توضیح درباره وضعیت مخابرات را به زمانی دیگر موکول و از پاسخگویی به سوالاتی که در این زمینه مطرح شده بود، خودداری کرد.
وی در بخشی از صحبتهای خود در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با وضعیت پروژههای بومی از جمله ایمیلها، موتور جستوجو و یا سیستم عامل بومی اظهار کرد: طی سالهای گذشته طرحهای مختلفی به عنوان ابزارهای توسعه ICT مورد حمایت قرار گرفتهاند به عنوان مثال اکنون در ایران حداقل دو تا سه موتور جستوجوی بومی تجربه شده وجود دارد که شاید در مجموع تعداد این موتورهای جستوجو به بیش از هفت مورد هم برسند.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: البته در موفقیت این موتورهای جستوجو قطعا آنهایی که مزیت بیشتری را برای کاربران خود فراهم کنند برنده بوده و در جذب مشتری موفقتر عمل خواهند کرد، در مجموع جلب رضایت مشتری فاکتور موفقیت این موتورهای جستوجو به شمار میرود، زیرا اکنون مردم عادت کردهاند از موتور جستوجوهای خارجی استفاده کنند و اگر قرار باشد نمونه ایرانی را جایگزین آنها کنند باید قطعا در این زمینه مزیتی وجود داشته باشد.
جهانگرد همچنین متذکر شد: البته میتوان مانند برخی دولتهای خارجی از جمله چین دسترسی به موتورهای جستوجوی خارجی را مسدود کرد، اما سیاست ایران اینگونه نبوده و ما براین باوریم که میتوان در فضای رقابتی فعالیت کرد.
معاون وزیر ارتباطات همچنین به تاکید بر راهاندازی موتورهای جستوجوی تخصصی پرداخته و عنوان کرد: اگر یک موتورجستوجوی تخصصی به عنوان مثال در حوزه صنایع نساجی ایجاد شود قطعا این موتور جستوجو میتواند اطلاعات کاملتری را تهیه کرده و در اختیار کاربران خود قرار دهد. این موضوع در دنیا رایج است و اتفاقا موتورهای جستوجوی تخصصی اطلاعاتی به مراتب سطح بالاتر ارائه کرده و صفحههایی را در اختیار کاربر قرار میدهند که موتورهای معمول امکان دسترسی به آنها را فراهم نمیکنند.
وی همچنین عنوان کرد: نکتهی دیگر آنکه موتورهای جستوجوی بینالمللی به عمق زبان فارسی اشراف کاملی ندارند و برهمین اساس نمونههای ایرانی میتوانند در این حوزه موفقتر عمل کنند. ما نیز اکنون در زمینههای مختلف حمایتهای خود را از نظر سختافزاری و نرمافزاری از این پروژهها دنبال خواهیم کرد و امیدواریم به زودی بتوانیم اعلام کنیم که موتورهای جستوجوی ایجاد شده این قابلیت را دارند که تمام صفحههای فارسی را جستوجو کرده و غنیترین اطلاعات را در اختیار کاربر قرار دهند.