به گزارش نماینده، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تراز تجارت خارجی کشور در فصل بهار مثبت شده است، گفت: البته میزان تجارت در مقایسه با بهار پارسال کاهش نشان می دهد که علامت خوبی نیست و باید از توسعه صادرات غیر نفتی حمایت کنیم.
مجتبی خسروتاج که در مصاحبه با رادیو اقتصاد سخن می گفت افزود: در سال گذشته حدود ۲ و نیم میلیارد دلار تراز منفی داشتیم که امسال از نظر این شاخص مثبت شدیم اما باید میزان تجارت را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه همه اقتصاددانان معتقدند ایران از لحاظ تنوع مزیت های نسبی تولید و تجارت در مقایسه با دیگر کشورها وضع بسیار مطلوبی دارد، گفت: میزان خوداتکایی در اقتصاد ایران بسیار بیشتر است و این مزیت شرایط را برای استقرار اقتصاد مقاومتی بویژه در برنامه ششم توسعه فراهم خواهد کرد.
وی افزود: توسعه صادرات غیر نفتی و مدیریت واردات به نفع واردات مواد اولیه در اولویت دولت است و وزارت صنعت و معدن و تجارت هم از بخش تولید در این مسیر حمایت خواهد کرد.
خسروتاج گفت: قانون حمایت از رونق تولید نیز در راه است که در زمینه تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش بخش تولید تسهیلات خوبی فراهم می کند از جمله در بخش تسویه بدهی های ارزی بخش های تولیدی که از صندوق توسعه ملی در دوره ای که نرخ ارز پایین بود وام گرفته اند.
قائم مقام وزیر صنعت اظهار داشت: همچنین دولت از توسعه برند و نشان های تجاری بنگاه های تولیدی در بازارهای جهانی حمایت می کند.
بنابراین گزارش تجارت خارجی ایران در سه ماه نخست سال جاری به ۲۱ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار رسید و گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران تراز مثبت در وزن و ارزش کالاها را نشان می دهد.
در این مدت، ۱۰ میلیارد و ۸۶۷ میلیون دلار انواع کالا از ایران به سایر کشورها صادر و در مقابل ۱۰ میلیارد و ۳۴۷ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است.
وزن کالاهای صادراتی کشورمان در سه ماه امسال نیز ۲۵ میلیون و ۶۱ هزار تن و کالاهای وارداتی هم به ۸ میلیون و ۸۴۵ هزار تن بوده است.
در این مدت ارزش و همچنین وزن صادرات کالاهای غیرنفتی بیشتر از واردات است و تراز مثبت را نشان می دهد که اگر صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین گردشگری را هم به ان اضافه کنیم؛ تراز مثبت، پررنگ تر می شود.
اما بررسی تحلیلی تجارت خارجی ایران در بهار امسال نشان میدهد صادرات کشورمان ۹ و ۹۶ صدم درصد و واردات نیز ۱۵ و ۴۸ صدم درصد کاهش داشته است.
همچنین مقایسه میزان وزنی صادرات نسبت به واردات حاکی از آن است که صادرکنندگان ایرانی همچنان به صادرات مواد خام علاقهمندند و کالاهای ساخته شده سهم کمتری را همچون سالهای پیش به خود اختصاص داده است.
نظر شما