به گزارش نماینده از مهر، در حال حاضر ایران با ۴۱ میلیون لیتر ظرفیت مازاد تولید نفت کوره در کشور روبرو است که بخشی از این سوخت از طریق مراکز بانکرینگ در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز به کشتیهای عبوری عرضه میشود.
علاوه بر این، ایران با برخی از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس همچون فجیره امارات متحده عربی قراردادهای بلند مدت صادرات نفت کوره در اختیار دارد و با توجه به افزایش ظرفیت مازاد، بازاریابی به منظور افزایش فروش این محصول نفتی با کشورهای همسایه آغاز شده است.
به عبارت دیگر، با افزایش تولید گاز در پارس جنوبی و توسعه گازرسانی به صنایع و نیروگاههای برق کشور، حجم عرضه از تقاضا برای مصرف این فرآورده میان تقطیری پالایشگاههای نفت پیشی گرفته است.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران هم حاکی از آن است که در طول سه ماهه نخست سال جاری حدود ۲۵.۵ میلیون لیتر نفت کوره در کشور مصرف شده که با در نظر گرفتن مصرف روزانه ۳۴.۲ میلیون لیتر نفت کوره در مدت مشابه سال گذشته مصرف این محصول نفتی کاهشی حدود ۲۵ درصدی داشته است.
همزمان با سقوط آزاد مصرف نفت کوره در داخل کشور دور جدید مذاکرات با کشورهای مختلف به منظور صادرات این فرآورده نفتی آغاز شده است به طوریکه از ترکیه به عنوان مشتری جدید خرید این فرآورده نفتی از ایران یاد میشود.
بر این اساس دور جدید مذاکرات با یک شرکت ترکیهای به منظور امضای قرارداد فروش نفت کوره آغاز شده است و پیش بینی میشود در صورت توافق نهایی به زودی اولین قرارداد فروش نفت کوره ایران با این کشور همسایه امضا شود.
نظر شما