به گزارش نماینده، یحیی آل اسحاق در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه اعمال تحریمهای بین المللی بر ضد کشور موضوع تازهای نیست، اظهار داشت: از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی رویکرد کشورهای غربی با ایران تغییر کرد و آنها با ابزارهای مختلف خواستار رسیدن به اهداف خود بودند. اما خوشبختانه تاکنون به این هدف خود دست پیدا نکردهاند.
وی با اعلام اینکه در طول سالهای گذشته تحریمهای مختلفی در حوزههای حمل و نقل، بانکی و بیمه برضد کشور اعمال شده است، افزود: امروز حجم تحریمهای بین المللی بر ضد کشور افزایش پیدا کرده است و در این شرایط مسئولین باید با همدلی بیشتر اقتصاد کشور را مدیریت کنند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه به تشریح تجربه خود در زمانی که وزیر بازرگانی بود پرداخت و گفت: در آن برهه یک عمل جهادی برای حل مشکلات اقتصادی بوجود آمده بود و هر کس با توجه به توانمندی خود سعی در رفع موانع پیش روی کشور داشت.
* تأمین تمام مایحتاج مردم با منابع اندک ۳ میلیارد دلاری
آل اسحاق اضافه کرد: در آن مقطع حوزه بانکی کشور مشکلات زیادی داشت حتی بنده در دوره وزارت خود برای تأمین ۱۰ هزار قلم کالا که کالای اساسی هم در آن قرار داشت فقط سه میلیارد دلار منابع داشت درحالی که باید با همین منابع اندک از سیم خاردار تا تمام نیازهای عمده مردم را تأمین میکردیم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه هم اکنون کشور برای ۲۴ قلم کالای وارداتی ۱۱ میلیون دلار هزینه میکند اظهار داشت: در دوره وزارت بنده بسیاری از کالاها به کشور وارد میشد و مثل امروز مفهوم تولید داخلی معنا نداشت.
وی با بیان اینکه در آن سالها مواد اولیه مورد نیاز کشور و حتی کالاهای اساسی از محل واردات تأمین می شد، اظهارداشت: همین سه میلیارد دلار آن سالها که در اختیار وزارت برای تأمین کالاهای مورد نیاز کشور قرار داشت هم به صورت نسیه بود. اما همکاری سیستم بانکی و مشارکت سایر بخشهای دولتی باعث شد تا بتوانیم تا بر مشکلات فائق آییم.
آل اسحاق به برخی از سیاستهای خود در دوران فعالیت در وزارت بازرگانی جهت مقابله با تحریم های بین المللی پرداخت و گفت:یکی از ابزارهای ما برای تأمین کالاها، نظام تهاتر بود به نحوی که در مقابل صادرات کالا وارد کشور میکردیم. در کنار این موضوع از موافقتنامههای مالی نیز با کشورهای مختلف از جمله پاکستان و هند کمک میگرفتیم.
وی با اشاره به مشکلات حمل و نقل کالا در سال ۶۲، افزود: در آن سال بنده مدیرعامل مرکز تأمین منسوجات بودم که برای حمل و نقل کالا از طریق کشتی رانی با مشکلات متعددی روبرو بودیم. یکی از راهکارهای ما برای حل این موانع تغییر مبدأ تخلیه بار کشتیها بر روی دریا بود. به نحوی که اگر کالاهای ما از ژاپن به مبدأ امارات حمل می شد در بین راه اسناد را تغییر داده و به سمت بندر خود هدایت میکردیم.
*همکاری ارتش و سپاه برای انتقال کشتی کالاها با بنادر
این کارشناس اقتصادی به شرایط سخت جنگ و تأمین کالاهای آن نیز اشاره کرد و اظهار داشت: کشتیها در آن مقطع به هیچ عنوان حاضر به انتقال کالا به ایران نبودند حتی اگر کشتی به بنادر ما نزدیک میشد با هواپیما میزدند. برای مقابله با این موضوع با همکاری ارتش و سپاه کشتیها را به شکل هفت تایی و کاروانی به حرکت درمیآوردیم. اما در نهایت از هر هفت کشتی یکی را میزدند ولی در آخر میتوانستیم کالا را منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی یک معاونت جنگ برای تأمین مواد مورد نیاز رزمندگان ایجاد شده بود، گفت: در این معاونت مواد اولیه مورد نیاز جنگ تأمین میشد اما ایران به جهت اینکه نمیتوانست کالاها را به کشور وارد کند برخی از کارخانجات را تغییر کاربری داده و نیاز خود را تأمین میکرد. به عنوان نمونه برخی از کارخانه های رادیاتور و یا نساجی مسئولین تأمین نیاز جنگ را برعهده گرفته بودند.
*مردم و مسولین به این باور برسند که در شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم
آل اسحاق با اعلام اینکه در آن سالها انسجام عمومی و هماهنگی میان دستگاهها باعث شد تا بتوانیم بر مشکلات پیروز شویم، اظهار داشت: در شرایط فعلی نیز باید با مدیریت اقتصاد و به کارگیری روحیه انقلابی سیاستهای خود را در مقابله با تحریمهای بین المللی تدوین کنیم.
وی با اشاره به اینکه کشور در شرایط فعلی با یک جنگ تمام عیار اقتصادی روبرو است و باید برای مقابله با آن مدیریتهای لازم را انجام دهد، گفت: جنگ اقتصادی بسیار سخت تر از جنگ فیزیکی است چرا که دشمن غیرمستقیم پروژههای اقتصادی ما را هدف گرفته و با ممانعت تأمین مواد مورد نیاز آنها پروژه ها را به سمت تعطیلی میکشد.
این کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه مردم باید به این باور برسند که در شرایط جنگ قرار دارند، تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که در کنار روحیه جهادی و بابکارگیری اعتقادات معنوی میتوانیم بر تمام مشکلات پیروز شویم.
نظر شما