به گزارش نماینده ازایسنا، محبوب شهبازی با اشاره به اینکه ۲۱۹ روحانی شهید در ماه رمضان دوران دفاع مقدس شهید شدند، افزود: نام و یا نام خانوادگی بیش از ۵۱۰ نفر از شهدایی که در ماه مبارک رمضان به شهادت رسیدهاند «رمضان»، «رمضانعلی» و «رمضانی» و مشتقات آن بوده است و ۵۱۹۶ شهید نیز در وصیتنامه خود به «روزه» و «ماه رمضان» اشاره کرده و درباره این فریضه توصیههای داشتهاند.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد در خصوص آداب روزهداری در جبههها، گفت: ماه مبارک رمضان در سالهای حماسهآفرین انقلاب و دفاع مقدس، بسترساز جلوه نمادهای زیبای ایثار و مقاومت بوده است.
وی با اشاره به برخی از شهدای شاخص ماه مبارک رمضان، گفت: شهید حجتالاسلام «سید علی اندرزگو»، شهید «حجتالاسلام عباس شیرازی»، شهید «سرلشگر عباس دوران»، شهید «حسین شهرام فر»، شهید «محمد نوژه» و شهید «سید علی لواسانی» در ماه مبارک رمضان، خلعت شهادت پوشیدند و در این ماه مبارک درهای آسمان و بهشت بروی آنان گشوده شد.
شهبازی افزود: شهید والامقام سید علی اندرزگو؛ «نخستین شهید روزهدار نهضت امام (ره)» است که در روز دوم شهریور سال ۱۳۵۷، مصادف با نوزدهم ماه رمضان بعد از مبارزهای طولانی و سرسختانه با ساواک مورد اصابت دهها گلوله قرار گرفت و به وصال محبوبش رسید.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد با مروری کوتاه بر عملیات رمضان، گفت: عملیات رمضان، ۳۲ سال ۱۱ ماه ۱۴ روز پیش در روز ۲۳ تیر ۱۳۶۱ مصادف با ۲۱ رمضان ۱۴۰۲ هجری قمری مقارن با سالروز شهادت مولای متقیان علی(ع) آغاز شد که بهمنظور رزم مشترک سپاه و ارتش برای تعیین سرنوشت جنگ در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره انجام شد و در مرحله اول این نبرد عظیم و سرنوشتساز که مقارن با ماه مبارک رمضان بود در حدود چهار هزار نفر از رزمندگان اسلام به شهادت رسیدند.
شهبازی در پایان خاطرنشان کرد: «آداب روزهداری»، «تأکید به قرائت قرآن»، «دعا برای رزمندگان اسلام»، «آرزوی شهادت و پیروزی در ماه مبارک رمضان»، استجابت دعا در ماه رمضان» از کلیدواژههای مندرج در وصایای شهدا در ماه مبارک رمضان است.
نظر شما