شناسهٔ خبر: 97904 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ

اظهارنظرهای تند"پاپ" در مورد صنایع تسلیحاتی

پاپ فرانسیس را با اظهارنظرهای تند در مورد صنایع تسلیحاتی، صاحبان آن و سیاست دفاع از این صنایع می‌شناسند. او روز ۲۱ ژوئیه در جمع ده‌ها هزار تن در شهر تورین ایتالیا صنایع تسلیحاتی را به گونه‌ای بی‌سابقه به باد انتقاد گرفت.

به گزارش نماینده به نقل از رویترز، پاپ فرانسیس می‌گوید، اگر تولیدکنندگان اسلحه و تجهیزات نظامی در حالی که سلاح تولید می‌کنند، خودشان را مسیحی هم بنامند، انسان‌هایی "ریاکار و دورو" هستند. این شدیدترین اظهارنظر در محکومیت فعالیت‌های تسلیحاتی در جهان از سوی بالاترین مقام کلیسای کاتولیک است.

پاپ فرانسیس که در جمع ده‌ها هزار جوان در شهر تورین سخنرانی می‌کرد، متن کتبی سخنرانی خود را کنار گذاشت و در مورد جنگ، اعتماد و سیاست با جوانان به گفت‌وگو پرداخت.

او خطاب به جوانان با اشاره به اینکه "کسی که تنها به انسان‌ها اعتماد می‌کند، باخته است" گفت‌: «این موضوع مرا به تفکر در مورد انسان‌ها، مدیران و تاجرانی وامی‌دارد که خود را مسیحی می‌دانند و همزمان دست به تولید تسلیحات می‌زنند. این بیشتر منجر به بی‌اعتمادی می‌شود. این طور نیست؟»

دیدار پاپ فرانسیس از تورین روز ۲۱ ژوئیه سال ۲۰۱۵

او همچنین از کسانی که پیرو مسیحیت هستند و با وجود این در صنایع تسلیحاتی سرمایه‌گذاری می‌کنند، به شدت انتقاد کرد و آن را "ریاکاری" نامید و گفت: «چیزی می‌گویند و در عمل کار دیگری می‌کنند.»

این نخستین بار نیست که پاپ فرانسیس زبان به انتقاد از صنایع تسلیحاتی و صاحبان این صنایع می‌گشاید. او سپتامبر سال گذشته از این افراد به عنوان "تاجران جنگ" نام برد که "با قلبی فاسد"، "پول زیادی به جیب می‌زنند".

نخستین دیدار یک پاپ از کلیسای والدوسیان

پاپ فرانسیس این سخنان را در تورین در حالی ایراد کرد که به عنوان نخستین پاپ از کلیسای والدوسیان دیدن می‌کرد.

۱۰۰ سال پس از تعقیب و کشتار والدوسیان توسط کلیسای کاتولیک، پاپ فرانسیس از طرفداران کلیسای والدوسیان طلب بخشش کرد. پاپ فرانسیس رهبر یک میلیارد و دویست میلیون کاتولیک جهان گفت: «من از سوی کلیسای کاتولیک از شما طلب بخشش می‌کنم، برای تمامی اعمال مغایر با مسیحیت، اعمال و عقاید غیرانسانی که ما در طول تاریخ نسبت به شما روا داشتیم.»

والدوسیان نام جنبشی از مسیحیت است که در اواخر قرون وسطی شکل گرفت. طرفداران این جنبش صد سال پیش به اتهام "مرتد" بودن از سوی کلیسای کاتولیک تحت تعقیب قرار گرفتند. بسیاری از والدوسیان در دستگاه تفتیش عقاید کشته شدند. این گرایش از دین مسیحیت هم‌اکنون حدود ۴۵ هزار عضو دارد که بیشتر ساکن ایتالیا و آمریکای جنوبی هستند.

پاپ فرانسیس در این دیدار گفت: «وقتی تاریخ‌مان را مرور می‌کنیم، به جنگ‌ها و خشونت‌هایی که به نام عقایدمان انجام داده‌ایم برمی‌خوریم و تنها می‌توانیم غمگین شویم

برچسب‌ها:

نظر شما