شناسهٔ خبر: 95062 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

نظارت بر عملکرد شهرداری قفل است

چند هفته پیش بود که محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران نسبت به محدودیت های ایجاد شده برای اعضای شورای شهر جهت نظارت بر فعالیت هاش شورای معماری مناطق و ... گلایه کرد وحالا پس از چند هفته تنها اعضای کمیسیون شهرسازی دسترسی هایشان به سامانه اطلاعاتی شورا باز شده است .

به گزارش نماینده از افکارنیوز، نخستین بار محمد سالاری - رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری یکصدو بیست و هفتمین جلسه شورا در قالب تذکری به محدود کردن دسترسی اعضای شورای اسلامی شهر تهران به سامانه طرح تفصیلی شهر تهران و پرتال شهرداری تهران اعتراض کرد.
 او در این جلسه با اشاره به پیشینه باز شدن این دسترسی برای اعضای شورا گفت : با تذکر اسماعیل دوستی، مبنی بر نظارت به مسائل مالی شهرداری تهران در زمان محمد پورزرندی معاون وقت مالی و اداری شهرداری تهران دسترسی اعضای شورای اسلامی شهر تهران به سایت های مورد نظر ایجاد شد در حالی که امروز دسترسی اعضا و کارشناسان شورای شهر به این سایتها و پرتال محدود شده است.
وی عملکرد معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران را قابل بررسی دانست و خواستار حضور وی در صحن شورای شهر برای پاسخگویی در این خصوص شد.
پیش از این تذکر سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اعلام کرده بود توسط این سامانه توانسته اند طی مدت ۳ ماه از تخلف بیش از هزار پرونده قبل از شروع ساخت و ساز جلوگیری کنند.
او با تأکید بر نظارت مضاعف بر پروانه های ساخت و ساز مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران گفت: در این راستا هر ساخت و سازی که مغایر با دستورالعمل ‌ها و مصوبات شورای شهر و طرح تفصیلی داشته باشد در شورا ارائه خواهد شد و برای آن تصمیم گیری می شود.
وی ادامه داد:بنابراین در راستای وظیفه نظارتی شورا در کمیسیون شهرسازی کارگروهی به منظور نظارت بر فرایند صدور پروانه که از طریق پرتابل شهرداری تهران ارائه می شود، تشکیل شد و ما به صورت آنلاین کلیه پروانه های در حال صدور و آن هایی که در مناطق ۲۲ گانه مغایر با برنامه هستند را رصد و احصا می کنیم و در نهایت گزارشات به صورت هفتگی به اطلاع کلیه اعضای شورا و سایر مراجع مربوطه ارسال می شود ضمن اینکه بنا داریم گزارشات را نیز به اطلاع رسانه های خبری هم برسانیم.
سالاری یادآور شد: کارگروه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر با حضور کارشناسان این حوزه و اعضای کمیسیون مربوطه است که با نظارت اعضای کمیسیون مغایرت های مفاد شورای شهر مناطق را احصا کنند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در ادامه با تشکر از اعضای شورا برای حمایت از نظارت بر صدور پروانه های ساخت و ساز خاطرنشان کرد: اولین گزارش این کارگروه طی هفته گذشته به شورا ارائه شد که با حمایت اعضای شورا روبرو شدیم. نظر اعضا بر این است که این اقدام چون در حین صدور پروانه ساخت و ساز انجام می شود ما شاهد انحرافات نخواهیم بود و با این اقدام محلی برای دور زدن طرح تفصیلی وجود ندارد.
سالاری همچنین تصریح کرد: در ابتدای سال ۹۳ و در روز ۹ فروردین ماه، شاهد ابلاغ بخش نامه ای از معاونت شهرسازی بودیم مبنی بر لغو ۱۱۵۶ بخش نامه که مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده بود.
نظارت آنلاین چندان دوام نیاورد!
اما این نظارت آنلاین چندان دوام نیاورد. اما به تازگی این دسترسی ها تنها برای اعضای کمیسیون شهرسازی باز شده است.
محمد سالاری رئیس کمیسین شهرسازی شورای شهر تهران از باز شدن دسترسی های اعضای این کمیسیون به سامانه نظارتی شهرداری خبر داد و گفت: دسترسی پس از اعتراض من در صحن علنی این دسترسی ها باز شد. از لحاظ قانونی تک تک اعضای شورا باید بر پرونده های شهرداری نظارت داشته باشند. در یک مقطع زمانی این دسترسی ها برای ما قطع و محدود شده بود که در حال حاضر برای اعضای شورای کمیسیون شهرسازی مشکل حل شده است. اما این دسترسی ها برای تمامی اعضای شورای شهر باز نشده است.
حافظی : شورا باید دیتا سنتر مخصوص خود داشته باشد
رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت با بیان اینکه متاسفانه این دسترسی ها همیشه با فراز و نشیب هایی همراه بوده است گفت: در یک مقطع زمانی کمیسیون معماری و شهرسازی در تمامی پروژه های در حال ساخت دسترسی داشتند که این دسترسی ها بسته شد و پس از مدتی فقط پروژه های در حال اجرا برای آنها باز شد که گاهی هم قطع و وصل می شود در حالی که باید تمامی کمیسیون ها به تمام پروژه های شهری دسترسی داشته باشند وقتی شورای شهر عنان خودش را به شهرداری می سپارد که ناشی از نگرش ریاست شورا است نباید انتظار بیش از این داشت.
متاسفانه تمامی مکاتبات ما در دبیرخانه شهرداری ثبت می شود و مسیر نامه نگاری ما با خارج از شورا از مسیر شهرداری است و قابلیت پیگیری برای اعضای شورا وجود ندارد. در حالی که شورا باید ظرفیت سازی کند و برای خودش یک سرور جداگانه داشته باشند که تمام اطلاعات شهر در آن بارگذاری شود نه اینکه از سامانه شهرداری استفاده کند که هر زمان که خواستند به تشخیص آقایان این دسترسی ها محدود یا قطع شود.
وی در پاسخ به این پرسش که دلیل محدود کردن این دسترسی ها ایجاد برخی از حاشیه های ناشی از افشای این اطلاعات نیست گفت: اینها حاشیه نیست تخلفاتی نیست که براساس نظارت و پیگیری مشخص شده است. باغی بوده که تخریب شده و مسائل مشابه این که ممکن است آقایان خوششان نیامده باشد.
شورا باید یک دیتاسنتر مخصوص خود داشته باشد که در آن برنامه پنج ساله دوم و بودجه سالانه را بنشاند و تمامی فعالیت های شهر براساس همین برنامه باشد یعنی اگر پروژه های سقف اعتباراتش پر شد براساس این سامانه دیگر امکان صدور چک و ثبت آن را نداشته باشد و تمامی جزئیات در شورا قابل رصد باشد و این نظارت به روز و لحظه ای باشد نه اینکه ما در حال حاضر در حال بررسی حسابرسی تلفیق سال ۸۹ هستیم که در یکی از فصل هایش ۱۰۶ پروژه در یکی از منطقه انحراف از بندها را داشته حالا ما به عنوان یک عضو شورا شهردار منطقه در سال ۸۹ را از کجا پیدا کنیم که توجیهات او را درخصوص این انحراف ها بشنویم.
به جای اینکه ۴ تا ۵ سال از وقوع تخلف بگذرد ما باید در لحظه این مشکلات را حل کنیم. متاسفانه آقایان نمی دانند که نمی دانند ما باید تلاش کنیم که بدانند که نمی دانند تا بشود کاری برای حل این مشکل کرد.
این در حالی است که ناصر امانی نماینده شهرداری در شورای شهر گفت: این دسترسی ها باز شده است شاید مشکلات فنی باعث شده اعضا به این سامانه دسترسی نداشته باشند.
چمران: موضوع را پیگیری می کنم
مهدی چمران نیز با بیان اینکه قرار بود این دسترسی ها برای اعضای شورا باز شود گفت: این موضوع را به طور دقیق پیگیری می کنم.
پیرهادی : توجیهات شهرداری قابل قبول نیست
اما محسن پیرهادی رئیس کمیته نظارتی شورا در گفتگو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه دسترسی های ما به سامانه اطلاعاتی شهرداری از دفاتر خدمات الکترونیکی کمتر است گفت: در جلسات ابتدایی شورا، شهردار تهران اعلام کرد به هر یک از اعضای شورا یوزر و پسوردی می دهد که به ریز اطلاعات شهرداری دسترسی داشته باشد اما تا امروز چنین اختیاراتی در اختیار اعضای شورا قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرده دسترسی های کامل اعضا به سامانه اطلاعاتی حریم خصوصی افراد را تحت خطر قرار می دهد گفت: چنین توجیهاتی برای ما قابل قبول نیست از تمامی اعضای شورا به خصوص اعضای کمیسیون نظارتی باید به همه اطلاعات شهرداری دسترسی داشته باشند. در حال حاضر فعالیت کمیته نظارتی در حال قفل شدن است زیرا داده های لازم برای نظارت وجود ندارد.
پیرهادی اضافه کرد: بخش اعظمی از اطلاعات ما از این سامانه به دست می آید که پس از بستن آن دیگر داده های لازم را نداریم. مکاتبه کردن نیز پروسه زمانی خاص خود را می طلبد به طور مثال ما برای برنامه پنج ساله دوم ۱۸۰ نامه به شهرداری ارسال کرده ایم که تاکنون به ۳۰ تا ۴۰ نامه پاسخ داده اند باقی آن را هم یک کتابچه به ما دادند که خودمان برویم و جواب سوال هایمان را از آن پیدا کنیم که من در پاسخ به این حرکت نامه گلایه آمیز زدم که پاسخ نامه ما این کتابچه نیست. ما در شورا یک کمیته سه نفره هستیم و شهرداری در حال حاضر با ۷۵ هزار نیرو دارد فعالیت می کند و حتما توان پاسخگویی به اعضای شورا را دارد.
رئیس کمیته نظارتی شورا با بیان اینکه ایجاد چنین سامانه ای در جهت شفاف سازی اطلاعاتی است که من بابت این موضوع از شهرداری تشکر می کنم زیرا در سیستم خود جلوی فسادها را گرفته اند گفت: اما چنین اطلاعاتی باید در اختیار اعضای شورا نیز قرار بگیرد.

نظر شما