شناسهٔ خبر: 94868 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

در همایش فرمانداران سراسر کشور مطرح شد؛

روحانی:در انتخابات نمی توانیم به شایعات و اتهامات توجه کنیم، اتهامات ابتدا باید در دادگاه صالحه بررسی شود// آیت الله جنتی: باورپذیر نیست مسئولی که می‌گوید عضو فلان حزب است در انتخابات به نفع آن حزب کمک نکند/ کسانی که به فتنه‌گران مقام می‌دهند باید در قیامت جوابگو باشند

روحانی.جنتی/1

به گزارش نماینده، حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز شنبه در همایش فرمانداران سراسر کشور با بیان اینکه امروز سرمایه‌داران و کارآفرینان مقیم کشور یا کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در کشور اظهار تمایل می‌کنند، گفت: این بدان معناست که سیاست‌های ما غلط نبوده است.

وی تاکید کرد: این به معنای آن است که مسیری که دولت انتخاب کرده، مسیر درستی است.

از نقد استقبال می کنیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما از نقد استقبال می‌کنیم، گفت: دولت باید نقد شود، ما باید نقد شویم، مردم و رسانه‌ها باید از ما انتقاد کنند.

روحانی با بیان اینکه ما از ابتدا هم بنای‌مان را با مشورت با اهل نظر گذاشته‌ایم، گفت: ما از اول هم به فال و فالگیر و جن‌گیر معتقد نبودیم. مبنای‌مان مشورت با صاحبنظران است.

وی افزود: انجمن‌های تخصصی، چهره‌های تخصصی؛ ما قرارمان این است که با آنها مشورت کنیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: دوستان اقتصادی اینجا شاهدند که در بسیاری از مسائل اقتصادی، نظر من چون مخالف با نظر کارشناسان بوده است، کنار گذاشته شده است. اگرچه هنوز معتقدم بسیاری از نظراتم درست بوده اما به نظر اکثریت عمل کرده‌ام.

 روحانی افزود: وقتی در جمع ۲۰ نفره اقتصاددانان، ۱۲ نفر یک نظر را دارند، نمی‌شود تخلف کرد.

وی گفت: در بسیاری از مسائلی که دولت با آن روبروست، ما با بیت‌المال سر و کار داریم و پاسخ آن در روز قیامت سخت خواهد بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در بحث انتخابات از حق‌الناس سخن گفتند؛ این حق‌الناس فقط در بحث انتخابات نیست. هر تصمیمی که ما اتخاذ کنیم که به زندگی مردم مربوط شود، حق‌الناس است.

روحانی ادامه داد: اگر ما تصمیمی بگیریم که یک واحد درصد تورم را بالا ببرد؛ این یعنی حق‌الناس. اگر تصمیمی اتخاذ شود که مسیر اقتصادی ما، مسیر رشد منفی داشته باشد؛ چه کسی باید پاسخ آن را بدهد؟

وی با اشاره به رشد منفی اقتصاد در سال ۹۱ و ۹۲ گفت: در این دو سال جمعاً ۹ درصد رشد منفی داشتیم؛ یعنی اگر در جیب فردی ۱۰۰ تومان بود، ما ۹ تومان آن را برداشتیم، یعنی از ثروت مردم کاسته‌ایم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: در تمام تصمیم‌گیری‌هایمان باید همه مردم ایران و زندگی‌ آنها را مد نظر و پیش چشم خود قرار دهند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خواستش از استانداران، فرمانداران و نمایندگان مجلس، گفت: اولین درخواستم از شما این است که مسیر ثبات اقتصادی، آرامش بازار، تشویق سرمایه‌گذاری و حرکت به سمت رونق اقتصادی را به عنوان اساس حرکت قرار دهید.

وی تاکید کرد: از همه چیز می‌توان گذشت، اما اشاره کردم اگر گروهی بخواهند به امید مردم لطمه بزنند، این قابل گذشت نیست.

رئیس‌جمهور گفت: چه نعمتی بالاتر از اینکه وقتی شمای استاندار، فرماندار یا وزیر در خیابانی راه می‌روید، چهره مردم را بشاش ببینید؛ این بالاترین مزد الهی است.

رئیس جمهور گفت: برای اینکه مذاکرات هسته ای در زندگی مردم تاثیرگذار باشد باید به اقتصاد، پول و بازار مردم توجه شود. این ثباتی که امروز در کشور می بینید، یک عاملش این است که مردم این گونه تصور می کنند که در دولت یک مشت افراد صاحب نظر، راستگو و متدین حضور دارند و عاقلانه برای آینده کشور تصمیم می گیرند.

جای خوشبختی است که کشور ما سیاسی‌تر شده است

وی افزود: در این ایام به لطف خدا همه متخصص حقوق و امنیت ملی و سخنور شدند و همه مسائل ملی را مطرح می کنند و جای خوشبختی است که جامعه ما سیاسی تر شده است.

روحانی ادامه داد: به مردم دروغ نگوییم چراکه این دروغ روزی آشکار می شود. در امانت مردم خیانت نکنیم که اگر امروز آشکار نشود فردا آشکار خواهد شد. با راستگویی با مردم سخن بگوییم.

وی تاکید کرد: چه کسی حق دارد با لحن بی ادبانه با سرداران دیپلماتیک حرف بزند؟  این زبان بد و تند حرف زدن و بی ادبی کردن باید از بین برود چراکه همه ما و همه مردم عزیز ما باید محترم باشند مخصوصا آنها که خدمت بیشتری انجام می دهند.

وقتی مذاکرات تمام شد از سختی‌های مذاکره کنندگان سخن می‌گویم

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بگذارید مذاکرات تمام شود بعد می آییم و شرح می دهیم که اینها چه سختی هایی کشیدند. خیلی از شماها مذاکرات سیاسی را می دانید، گاهی مذاکرات با قدرت های جهانی سخت تر، پیچیده تر و دلهره آورتر نسبت به شب عملیات در جنگ است زیرا در عملیات ممکن است کشته شوی اما در این میدان اگر شکست بخورید یک ندامت تاریخی برای شما به وجود می آید و اگر پیروز شوید عده ای زخم زبان می زنند و با حیثیت شما بازی می کنند.

وی ادامه داد: چرا عده ای وقتی می بینند دولت با تدبیر مذاکرات را پیش می برد که خود این حرکت در جامعه نشاط می آورد هیچگاه نمی خواهند کام مردم از آن شیرین باشد و از لبخند مردم می ترسند. بگذارید کام مردم شیرین باشد.

مسئله هسته‌ای موضوع این جناح و آن جناح نیست

به نقل از مهر، روحانی با بیان اینکه مسئله هسته ای مسئله این جناح آن جناح نیست و مسئله این حزب و این قوه و آن قوه نیست گفت: این مسئله یک مسئله ملی و برای نظام است.

رئیس جمهور تاکید کرد: اسرار کشور باید محفوظ باشد مگر کسی در این شک دارد؟  حالا یک نصیحتی رهبر معظم انقلاب فرمودند و چون رهبر هستند باید نصیحت کنند. حالا عده ای راه می افتند می گویند دولت اگر تشنه شدی باید آب بخوری یا دولت تو اکسیژن نیاز داری و خودمان هم می دانیم. افرادی که امروز مسئولیت مذاکرات را دارند از لحاظ سیاسی و عمومی و در حد فنی در سطح بالایی هستند.

مردم به چرخش توام اقتصاد و سانتریفیوژ رای داده اند

وی تصریح کرد: در عین حال نقد اشکالی ندارد اما باید بدانیم که مردم در این انتخابات به این امر مهم رای دادند که اقتصاد همراه با سانتریفیوژ با هم بچرخد.

روحانی گفت: ما بر مبنای آرای مردم و در چارچوب های نظام و خطوط قرمز که تیم هسته ای آن را می داند که در مسیر درست حرکت می کند، در یک کارزار بین المللی هستیم. تیم هسته‌ای باید امیدش بعد از خدا به ملت باشد که این ملت پشتیبان ما هستند و به نظر من آنهایی که ته دلشان طور دیگری حرف می زنند نیز پشتیبان هستند. ما به دنیا ثابت می کنیم که فعالیت هسته ای ما صلح آمیز است.

وی افزود: ما ثابت خواهیم کرد آنچه در ایران به عنوان فناوری هسته ای وجود دارد به نفع ملت ایران و منطقه خواهد بود و به ضرر کسی نیست.

رئیس جمهور تصریح کرد: این ملت آنقدر قدرت دارد که می تواند پای میز مذاکرات در برابر بزرگترین قدرت های جهانی حقوق خود را به کرسی بنشاند و تحریم ها را بزداید. ما در این راه باید متحد و منسجم باشیم.

امسال هم زمان سال سیاست داخلی و سیاست خارجی است

روحانی با بیان اینکه امسال سال سیاست داخلی است گفت: اما همزمان سال سیاست خارجی و همچنین سال موفقیت های اقتصادی و سال همدلی و همزبانی نیز است.

وی افزود: ما امروز در برابر آزمون و تجربه بزرگی قرار گرفتیم و این امتحان یک امتحان بزرگ است. اگر این جناح در انتخابات آینده پیروز شود اما انتخابات دقیق و سالم نباشد شکست خوردیم. پیروزی دولت در این است که یک انتخابات پرشور رقابتی آزاد و سالم را اجرا کنند حال می خواهد آن جناح یا این جناح در انتخابات پیروز شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه پیروزی هیچ جناحی در کشور قابل حدس نیست گفت: جناح ها دارای ریشه های تاریخی، دینی، عقیدتی و علمی هستند و هیچگاه از بین نمی روند و همواره می مانند. ما ملت متکثر و متنوعی هستیم و مثل فلان کشور شرق دور نیستیم که پادگانی زندگی می کنند.

روحانی ادامه داد: در جامعه ما افکار متفاوتی وجود دارد، اگر در مجلس آینده تنها یک جناح وجود داشته باشد اصلا مجلس خوبی نیست بلکه باید همه جناح ها حضور داشته باشند.

وی انتخابات را بدون رقابت امکان پذیر ندانست و تاکید کرد: انتخابات غیر آزاد انتخابات نیست و زمانی انتخابات است که در آن رقابت باشد. همه ما باید شرایط این رقابت را فراهم کنیم و نگوییم فلانی نباید در فلان شهر صحبت کند؛  نباید برچسب های جدید تولید کنیم.

دولت فقط به عنوان مجری انتخابات را برگزار می‌کند

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اینکه دولت بخواهد به عنوان حامی از این حزب یا آن گروه وارد انتخابات شود، به هیچ عنوان چنین چیزی نخواهد بود.

وی افزود: دولت، حزب و جناح نیست، فرای حزب و جناح است، مجری قانون است؛ باید قانون را اجرا کند.

روحانی ادامه داد: البته دولت باید پایش را از رقابت‌های سیاسی کنار بکشد، اما این بدان معنا نیست که شبه دولتی‌ها بخواهند بیایند یا قوای دیگر حق ورود دارند. همین جا اعلام می‌کنم در انتخابات آتی در اسفند ماه رئیس‌جمهور به عنوان مجری قانون اساسی وارد عمل می‌شود.

وی تاکید کرد: رئیس‌جمهور دو حیثیت دارد؛ یک رئیس دستگاه اجرایی است و دیگر به عنوان مجری قانون، خواستار آزادی مردم و ایفای حقوق ملت؛ این وظیفه ماست.

رئیس‌جمهور افزود: نکند انتخاباتی برگزار کنیم که دین‌مان را بفروشیم. مجلس شورای اسلامی جایگاه بسیار مهم و مجلس خبرگان جایگاهی بسیار رفیع دارد و بسیار مهم است که مردم بهترین و اصلح را انتخاب کنند.

روحانی گفت: مبادا در شهرستانی شائبه شود دولت طرفدار این یا آن گروه است، سپاه طرفدار این نامزد یا ارتش و صدا و سیما و استاندار طرفدار نامزد خاصی هستند؛ این یعنی سم برای انتخابات.

شائبه طرفداری مسئولان از نامزد خاص سم برای انتخابات است/ اتهامات باید در یک دادگاه عادل بررسی شود

وی تاکید کرد: همه مقامات مسئول، همه قدرت‌ها، همه مسئولان رده‌ بالای کشور که مسئولیت‌شان فرای حزب جناح است، نباید کاری کنند که تهمت به آنها زده شود. شیوه عمل نباید به گونه‌ای باشد که شائبه‌ای به میان بیاید.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قانون معیار است، گفت: معیار صلاحیت و عدم صلاحیت در چارچوب قانون و مراجع قانونی مشخص شده است. ما به هیچ وجه در انتخابات به شایعات نمی‌توانیم گوش دهیم. اتهامات نیز باید در یک دادگاه عادل بررسی شود.

روحانی تاکید کرد: ما که قاضی نیستیم، معیار ما قانون است و چیزی جز قانون نداریم.

وی تصریح کرد: در اینجا به همه فرمانداران عزیز و استانداران به صراحت می‌گویم در ماجرای انتخابات در برابر هیچ حزب، جریان و فشاری، مرعوب واقع نشوند.

رئیس‌جمهور گفت: آنچه عدل است، انجام دهید. در انتخابات باید عدالت باشد؛ یعنی فرصت برابر برای همه.

روحانی توضیح داد: امکانات دولتی، فضاهای دولتی یا نباید برای کسی باشد یا اگر هست، باید برای همه باشد. نباید هیچ‌کس احساس ظلم کند.

وی افزود: یکی از افتخارات بزرگ ایران، حضور مردم پای صندوق‌های رای است. خدا رحمت کند امام راحل را که این ایام به نام اوست. آن همه نعمت با لطف حق برای ما آورد؛ یکی، همین بود.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: در رژیم قبل هم صندوق بود، اما صندوق‌ها نمایشی بودند، ما انتخابات واقعی می‌خواهیم.

استانداران و فرمانداران امانت داران رای مردم باشند

روحانی با بیان اینکه رای مردم بسیار مهم است، گفت: قبل از اینکه غرب به ما بگوید انتخابات و از نظر مردم سخن بگوید، قرآن به ما آموخته «وَ اَمرُهُم شُوری بَینَهُم».

وی تاکید کرد: پس کاری کنید در این انتخابات عدالت ایجاد شود و سوءظنی وجود نداشته باشد، کاری کنید که انتخابات شفاف شفاف برگزار شود.

رئیس‌جمهور کشورمان در خاتمه گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این صندوق‌ها را حق‌الناس و امانت بدانید و بدانید باید در دنیا و آخرت پاسخ آن را بدهید؛ لذا امانتدار خوبی باشید.

 

*** آیت الله جنتی: اظهارنظر یکی از مسئولان مبنی بر گرفتن مجلس آینده دخالت در انتخابات است/ کسانی که به فتنه‌گران مقام می‌دهند باید در قیامت جوابگو باشند

به گزارش نماینده، آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، نیز صبح امروز در همایش سراسری فرمانداران کشور طی سخنانی اظهارداشت: مسئولیت‌هایی که ما داریم بسیار سنگین بوده و ابتدا باید در برابر خدا با توجه به مسئولیت‌مان پاسخگو باشیم سپس به مردم نسبت به اعمال و رفتارمان پاسخگو باشیم.

وی افزود: اگر وقتی رضایت خدا یک طرف و رضایت مقام بالاتر طرف دیگر باشد ما باید رضایت خدا را در نظر بگیریم.

فتنه خط قرمز ماست/ فتنه گرها گاها برخی از پست‌ها و مقامات را تصرف می‌کنند

آیت‌الله جنتی با اشاره به توجه جدی به مسئله فتنه در بررسی صلاحیت افراد گفت: مسئله فتنه مسئله روز است و رهبری هم در این باره فرمودند که فتنه خط قرمز ماست بنابراین این موضوع و مسئله کهنه و فراموش نشده است.

وی با بیان اینکه انتظار داریم به این مسئله از دیدگاه رهبری نگاه شود، تصریح‌کرد: فتنه به دنبال براندازی نظام بود و این را باید باور کنیم و به دنبال این بود که نظام اسلامی ما نباشد.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: فتنه مرحله‌ای بود که بعد از مرحله سال ۷۸ اتفاق افتاد با همان هدف صورت گرفت که شکست خورد و با هدف اینکه در انتخابات تقلب شده است کار خود را آغاز کرد تا بتواند با توسل به این روش اوضاع را عوض کند و هر کسی را می‌خواهد در هر مقامی تعویض کرده و فرد مورد نظر خود را به آن پست بگذارد.

آیت‌الله جنتی خطاب به فرمانداران گفت: شما باید این مسئله را باور داشته باشید زیرا این داستان همچنان ادامه دارد. فتنه‌گرها هنوز هستند و موضوع را رها نکرده‌اند و گاها برخی از پست‌ها و مقامات را تصرف می‌کنند و کسانی که این پست‌ها را به آنها می‌دهند باید در قیامت جوابگو باشند، زیرا فتنه‌گرها با این شکل و روش می‌خواهند حضور پیدا کنند که البته پشتیبانی هم می‌شوند.

میخواهند با توافق هسته ای اهداف خود را اعمال کرده و ما را تسلیم کنند

به نقل از فارس، دبیر شورای نگهبان با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: آنها در این مذاکرات مقصودشان آن است که در این توافق اهداف خود را اعمال کرده و ما را تسلیم کنند و آیا فکر می‌کنید بعد از برداشتن تحریم‌ها می‌گذارند ما بر سر کار خود باشیم آنها بعدا به نام حقوق بشر هر بلایی که بخواهند سر ما درمی‌آورند.

وی تأکید کرد: بدانیم آنها درنده هستند و با اقدامات‌شان پس از انقلاب اسلامی شهید بهشتی‌ها، رجایی‌‌ها و مطهری‌ها را به شهادت رساندند، ما باید بدانیم با چه کسی طرف هستیم. آنها کسانی هستند که به نام داعش آدم می‌کشند.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: آنها می‌خواهند بر این مملکت مسلط شوند که ما باید مقابل آنها بایستیم و ایستادگی کنیم.

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمودند اجازه نمی‌دهم از مراکز نظامی بازدیدی صورت بگیرد، گفت: ببینید هنوز به جایی نرسیده‌ایم می‌خواهند از قدرت نظامی ما مطلع شده و از آن بازرسی کنند که مبادا ما با استفاده از این قدرت نظامی اسرائیل را بزنیم.

دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: آنها همچنین می‌گویند می‌خواهند با دانشمندان هسته‌ای ما مصاحبه کنند در حالیکه آنها تاکنون دانشمندان هسته‌ای ما را به شهادت رسانده و با این کار قصد دارند سایر دانشمندان هسته‌ای ما را شناسایی کرده و همان بلا را سرشان بیاورند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه راه چاره ما در عرصه اقتصادی منحصرا تحقق اقتصاد مقاومتی است، گفت: ما باید ابتدا نیازهای ضروری خود را در داخل تأمین کنیم و اگر این موضوع محقق شود کسی نمی‌تواند به ما زور بگوید. ما همچنین باید بودجه خود را از وابستگی به نفت جدا کنیم. لذا با این شرایط دشمنان همواره سعی دارند با اقدامات‌شان از این نگاه به ما ضربه بزنند.

متأسفم که بعضی از مقامات ما گرایش خود را مشخصا و صراحتا بیان می‌کنند که ما عضو فلان حزب هستیم!

دبیر شورای نگهبان با اشاره به مسئله انتخابات در سال جاری گفت: دولت و وزارت کشور نمی‌توانند به یک جریان سیاسی گرایش داشته باشند آن جریان هر چه می‌خواهد باشد.

وی افزود: دولت و وزارت کشور باید وظیفه قانونی خود را انجام دهند و بنده متأسفم که بعضی از مقامات ما گرایش خود را مشخصا و صراحتا بیان می‌کنند که ما عضو فلان حزب هستیم.

وی ادامه داد: آیا شما باورتان می‌شود که این مسئول که می‌گوید عضو فلان حزب است در انتخابات به نفع آن حزب کمک نکند آیا این باورپذیر است؟

دبیر شورای نگهبان همچنین گفت: خیلی‌ها الان دارند کارهایی می‌کنند که با هیچ معیاری همخوانی ندارد و حرف‌ها و موضع‌گیری‌هایی دارند که صحیح نیست و البته از دید شما پنهان نخواهد بود.

وی افزود: اخیرا یکی از مسئولان گفته است اگر مجلس آینده را گرفتیم می‌توانیم در این جایگاه بمانیم و اگر مجلس را نگرفتیم نمی‌توانیم بمانیم این حرف خیلی معنی بدی دارد و بیان این مطلب دخالت در امر انتخابات است، دولت حق ندارد در انتخابات دخالت کند.

دبیر شورای نگهبان در ادامه با بیان اینکه این شورا در گذشته با وزارت کشور دچار برخی مشکلات بود، گفت: در یک دوره‌ ای وزارت کشور صراحتا در مقابل شورای نگهبان ایستاد و می‌گفتند حق ندارید شما در شهرها و روستاها دفتر داشته باشید، آیا ما نباید برای نظارت در انتخابات دفتر داشته باشیم؟

وی همچنین تأکید کرد: آنها ادعا می‌کردند که حتی دفترهای ما را می‌بندند البته این را هم بگویم که در بسیاری از دوره‌ها شورای نگهبان و وزارت کشور تعامل و همکاری بسیار بالایی داشتند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در وزارت کشور بسیاری از مسئولان هستند که ما قبول‌شان داریم، تأکید کرد: ان‌شاءالله در این دوره همکاری خوبی بین وزارت کشور و شورای نگهبان وجود داشته باشد.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به مسئله احراز شرایط داوطلبان انتخابات اظهار داشت: به طور مثال احراز مدرک تحصیلی داوطلب یکی از شرط‌هاست که باید ثابت شود.

جنتی همچنین التزام عملی به اسلام را از دیگر شرط‌های احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که برای ثبت‌نام داوطلبان هیچ شرطی را نداریم.

وی افزود: در تأیید صلاحیت‌ها که هیأت‌های اجرایی مسئولیت دارند که دو حق را رعایت کنند، حق اول مربوط به شخص و فرد داوطلب است که آزادانه می‌تواند بیاید و ثبت‌نام کند و حق دوم رعایت حق ملت و مجلس است که در این زمینه باید افرادی که دارای صلاحیت لازم هستند تأیید شوند زیرا اگر ناحق تأیید و یا رد شوند به آنها و همچنین به حق ملت و مجلس ظلم شده است.

 

نظر شما