به گزارش نماینده از (ایسنا)، هوشنگ فلاحتیان درنشستی خبری با اشاره به اینکه پیشبینی میشود پیک مصرف برق در سال جاری با ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ مگاوات افزایش نسبت به سال گذشته به ۵۱ هزار مگاوات برسد، گفت: در صورتی که مردم در مصرف برق ۱۰ درصد صرفهجویی نداشته باشند با توجه به مشکل عدم بارندگی مناسب و عدم دسترسی برخی نیروگاهها به آب مورد نیاز با توجه به میزان تولید برق بروز خاموشی طبیعی است. البته تلاش میکنیم تجربه سالی بدون خاموشی را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ۲۸۳۱ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور ۷۳ هزار و ۱۰۹ مگاوات است.
فلاحتیان با اشاره به برنامه صادرات و واردات نیز با توجه به کمبود حجم تولید برق نسبت به مصرف اظهار کرد: در صورتی که ترکمنستان و ارمنستان که بیشترین سهم را از صادرات برق به ایران دارند، حداکثر برق را به ایران دهند نهایتا ۶۵۰ مگاوات برق در تابستان صادر میکنیم.
چانهزنی ایران با آذربایجان بر سر قیمت برق وارداتی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت قرارداد واردات برق از آذربایجان نیز اظهار کرد: در حال مذاکره نهایی هستیم؛ ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در دو کشور ایران و آذربایجان به پایان رسیده است و به زودی هیاتی را برای مذاکره بر سر تعرفه برق به باکو میفرستیم.
وی افزود: اگر بنا به تعرفه مورد نظر ما آذربایجان حاضر به فروش برق شود، در حد ۱۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات واردات خواهیم داشت. در حال حاضر آذربایجان اعلام آمادگی برای صادرات ۱۰۰ مگاوات برق کردند اما ما حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات برای بهرهمندی از برق به صورت سنگرون میخواهیم تا به صورت جزیرهای برق وارد نکنیم.
صنایع میتوانند از دیماند قراردادی تجاوز کنند و کشاورزان برق مجانی میگیرند
فلاحتیان با اشاره به برنامهریزیهای مدیریت تقاضا اظهار کرد: براساس طرحی که به شرکتهای برق منطقهای ابلاغ شده، تمام مشترکین مگاواتی دعوت به عقد قرارداد میشوند که براساس آن در صورت صرفهجویی در مصرف برق در زمان پیک در تابستان میتوانند در نیمهشب با تعرفه مخفف برق دریافت کنند و از دیماند قراردادی تجاوز کنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: همچنین کشاورزان در صورتی که در ساعت پیک مصرف برق چاههای خود را خاموش کنند میتوانند ۲۰ ساعت بعد برق را مجانی دریافت کنند. بدین صورت تا دو هزار مگاوات تقاضا را مدیریت میکنیم.
وزارت نیرو به هدف میثاقنامه برق نمیرسد؟
وی با اشاره به برنامه کاهش تلفات برق گفت: عملکرد تلفات برق در سال ۱۳۹۳، ۱۲.۸ درصد بوده و میخواهیم این میزان را در انتهای سال ۱۳۹۴ یکی دو درصد کاهش دهیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه براساس هدف جدید وزارت نیرو به هدف میثاقنامه امضاء شده در مهرماه سال گذشته مبنی بر کاهش تلفات از بیش از ۱۵ درصد به زیر ۱۰ درصد نخواهد رسید، گفت: این مساله را پیگیری میکنیم و سعی میکنیم که اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، آخر مهرماه سال ۱۳۹۳ تمام مدیران شرکتهای برق با مدیریت توانیر میثاقنامهای را امضاء کردند که براساس آن تلفات برق تا ۶ درصد تا مهرماه ۱۳۹۴ کاهش یابد. در حالی که تا پایان سال ۱۳۹۳ تلفات بیش از ۱۵ درصد به ۱۲.۸ درصد رسیده است اما ظاهرا وزارت نیرو نمیتواند مانند پنج ماهه سال گذشته تلفات را کاهش دهد و تا آخر مهرماه سال ۱۳۹۴ به زیر ۱۰ درصد برسد.
نظر شما