به گزارش نماینده به نقل از بیزینس اینسایدر، گزارشها حاکی است که نمایندگان بلندپایه دو شرکت اپل و گوگل هفته گذشته در یک عمارت متعلق به قرن هجدهم درباره نگرانی عمومی روزافزون درباره تجسسهای دولتی با روسای سازمانهای جاسوسی دیدار کرده اند.
این نشست محرمانه به مدت سه روز در قالب یک کنفرانس به میزبانی بنیاد دیچلی در عمارت این بنیاد در انگلیس برگزار شد و تمام مذاکرات آن تحت یک توافق به نام مقررات چتم هاوس محرمانه بوده است.
براساس مقررات چتم هاوس حاضران میتوانند از اطلاعات دریافت شده استفاده کنند اما هویت، ارتباطات سخنرانان و دیگر حاضرین نباید فاش شود.
روسای سازمانهای جاسوسی هفت کشور از جمله آمریکا و استرالیا با نمایندگان غولهای فناوری دنیا از جمله اپل، گوگل و وودافون درباره تعادل بین امنیت ملی، تجسس گسترده و حریم خصوصی افراد پس از افشاگریهای ادوارد اسنودن مامور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا مذاکره کردند.
براساس برنامه این کنفرانس که به دست پایگاه اینترسپت رسیده، محور مذاکرات شامل موضوعاتی نظیر اینکه آیا ما بر اثر مقررات تجسس گسترده دچار انحراف شدهایم، رسانهها چقدر میتوانند فعالیتهای اطلاعاتی را فاش کنند و آیا جاسوسی علیه متحدان، دوستان، دشمنان احتمالی در صورت مطرح بودن منافع امنیت ملی اجتنابناپذیر است، بوده است.
جاسوسان و سران ارشد سازمانهای سیا، هیات مشاوران اطلاعاتی رییس جمهور آمریکا، مرکز اطلاعات دولتی آژانس تجسسی انگلیس، آژانس جرایم ملی، سرویس اطلاعات فدرال آلمان، آژانس تجسسی سوئد، سرویس اطلاعات امنیتی کانادا و سازمان اطلاعات امنیت استرالیا حضور داشتند.
ریاست این کنفرانس را سر جان اسکارلت، رییس سابق سازمان جاسوسی انگلیس (MI۶) برعهده داشت و در این جلسه گفتگوها در این باره بود که چطور اطلاعات افشا شده توسط اسنودن درباره برنامه گسترده جمعآوری اطلاعات، چشمانداز تجسسهای دولتی را تغییر داده است.
دو شرکت اپل و گوگل درباره این موضوع که چرا نمایندگان خود را به این کنفرانس فرستادهاند اعلام کردند که نگرانی درباره برنامههای تجسس دولتی و برنامه جمع آوری اطلاعات از شرکتهای فناوری عامل این مساله بوده است.
شرکتهای فناوری با انتقاداتی مبنی بر دست داشتن در تحویل دادن اطلاعات شخصی به دولت آمریکا مواجه شده اند.
شرکت اپل بهطور مشخص با فشار دولتی از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا و اف بی آی برای در دسترس قراردادن اطلاعات رمزگذاری شده آیفون به مقامات دولتی روبرو شده است.
این درحالی است که تیم کوک مدیرعامل اپل از ایده نصب مخفیانه نرمافزار روی دستگاههای این شرکت انتقاد کرده و گفته که همه مردم حق داشتن امنیت و حریم خصوصی را دارند.
نظر شما