به گزارش نماینده از فرهنگ نیوز، جهان در حالی پا به عرصه هزاره سوم نهاده است که سخن از حقوق بشر بسان یکی از کلیدی ترین خواسته های جامعه جهانی است، اما در این میان شماری از قدرت های بین المللی جهت تثبیت و یا ارتقای موقعیت بین المللی شان گاها به این حربه متوسل می شوند. دولت ایالات متحده آمریکا به عنوان ابرقدرت جهانی در عصر کنونی همواره و ظاهرا خود را در صف اول حمایت از حقوق بشر قرار داده است.
ماه می ۲۰۰۴ یادآور یکی از روزهای ناخوشایند حقوق بشر در گیتی تلقی می شود. در سیزدهم این ماه سناتورهای آمریکایی قریب به ۱۸۰۰ تصویر دلخراش را پشت درهای بسته مشاهده نمودند. عکس هایی که حکایت از شکنجه فجیع عراقی ها در زندان ابوغریب توسط نیروهای آمریکایی داشت. سناتورهای آمریکایی بعدها اظهار داشتند که هر یک از عکس ها را تنها برای چند ثانیه مشاهده نموده و باور نمی کردند که این طرز شکنجه کار آمریکایی ها باشد که در جهان مدعی لیبرال بودن، قانون ترسی و برخورد و رفتار دوستانه هستند!
سناتورهای فوق كه نظر خود را با خبرنگاران در ميان نهاده بودند اظهار داشتند كه می دانستند كه پس از رويداد ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دستور اعمال خشونت در موارد لازم به بازجوهای سازمان های امنيتی از جمله «سيا» داده شده ولی نه به صورتی كه در عكس ها دیده می شد.
بانوی ۲۱ ساله سرجوخه «ليندی اينگلند» كه عكس او در حال كشيدن يک زندانی عراقی با طناب روی زمين در رسانه ها چاپ شده بود به تلويزيون كلرادو گفت كه در ابوغريب به دستور بالا شكنجه می دادند. وی می گوید به آنان گفته شده بود كه در آستانه کار تحقيق، وضعيت را برای زندانيان به صورت جهنم در آوريد تا هنگام بازجويی اعتراف كنند.
لیندی اینگلند می گوید: «ما می دانستيم كه برای يک عرب و مسلمان، گرفتن عكس در حال برهنه بودن چقدر گران تمام می شود. اين عكس ها برای ارعاب در بازجويی بود.»
اين نظامی زن و ديگر مصاحبه شوندگان تاييد كردند كه اردوگاه های زندانيان دچار كمبود نظامی محافظ بودند و برای مثال از يک زندان با ۳۰۰۰ زندانی، بيش از ۴۰ تا ۵۰ نظامی حفاظت نمی كردند و لذا، سخت گيری لازم بود.
بلافاصله پس از این رخداد شماری روزنامه های آمريكا از جمله نيويورک تايمز اظهارات يک سرهنگ پليس افغانستان را چاپ كرده بودند كه گفته بود در طول ۴۰ روز بازداشت در دست آمريكایی ها شديدا شكنجه شده بود. اين سرهنگ اظهار داشته: «در حالی كه اورا كاملا برهنه كرده بودند، در وضعيت خلاف اخلاق از او عكس گرفتند تا بعدا وسيله ارعاب و حق السكوت قرار دهند و او بدون جهت ۴۰ روز زير شكنجه قرار داشت و مانع خوابيدن او شده بودند و بيشتر اوقات هم دست هايش از پشت بسته بود و...»
حال و با توجه به سال گرد آن واقعه فجیع با باز نشر شماری از تصاویر منتشر شده در این باره می پردازیم. شمار زیادی از تصاویر دلخراش می باشند، لذا تماشای آن ها به برخی خوانندگان توصیه نمی شود.
ا
نظرات مخاطبان 0 1
۱۳۹۴-۰۲-۲۹ ۰۱:۰۲ 0 0