به گزارش نماینده از مهر، پس از آغاز مذاکرات نفتی و گازی ایران با کشورهای مختلف اروپایی همچون لهستان، بلغارستان، جمهوری آذربایجان و برخی از مشتریان سنتی نفت و گاز کشور همچون آفریقای جنوبی، دور جدید مذاکرات نفت و گاز ایران با شرکتهای بزرگ آلمانی از فردا آغاز میشود.
بر این اساس بیژن زنگنه وزیر نفت و امیرحسین زمانی نیا معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت امشب برای حضور در کنفرانس انرژی مونیخ با محور امنیت انرژی در میان شک و تردیدها (بحرانها و قیمتها) مسافر آلمان خواهند شد.
بیژن زنگنه وزیر نفت در تشریح مهمترین محورهای این سفر به مونیخ آلمان، گفت: آلمان شریک نخست ایران در بخش صنایع پایین دستی نفت، تجهیزات، پتروشیمی، پالایشگاه و ساخت توربین است.
از سوی دیگر قرار در حاشیه این سفر وزیر و معاون بین الملل وزارت نفت با سه شرکت بزرگ آلمانی شامل زیمنس، لینده و لورگی که در طول دو دهه گذشته سابقه مشارکت در طرحهای پارس جنوبی را داشتند، دیدار و گفتگو کند.
از این رو بدون شک مهمترین محور مذاکرات دوجانبه ایران با مسئولان شرکت لینده آلمان رفع توقیف اموال، کالا و تجهیزات مصادره شده کارخانه در دست اجرای ایران ال. ان. جی خواهد بود.
علیرضا کاملی مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران اخیرا در گفتگویی با بیان اینکه قرارداد ساخت تجهیزات بخش مایع سازی گاز این پروژه تولید LNG به یک شرکت آلمانی (لینده) واگذار شده بود، گفته است: حتی بخشی از پول و منابع مالی برای ساخت این تجهیزات به این شرکت آلمانی پرداخت شده است، با این وجود، این شرکت آلمانی به دلیل شرایط تحریم از تحویل این تجهیزات که ساخت آنها هم به پایان رسیده است، خودداری میکند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای تحویل این تجهیزات کلیدی کارخانه ایران ال. ان. جی نیاز به اخذ مجوز از اتحادیه اروپا است، اظهار کرده است: این تجهیزات مایع سازی گاز انحصاری بوده و به استثنای چند شرکت آلمانی و آمریکایی کشور دیگری از فنآوری ساخت این تجهیزات برخوردار نیست.
علاوه بر این، مذاکره با شرکت لورگی به منظور تامین کاتالیست و لاینس برخی از طرح های در دست اجرای پتروشیمی و تامین تجهیزات دوار و توربو کمپرسورهای فازهای در دست اجرای پارس جنوبی و پالایشگاه ها و تاسیسات تقویت فشار گاز کشور محور مذاکرات وزیر نفت ایران با شرکت زیمنس است.
شرکت زیمنس آلمان در ۲ دهه گذشته توربوکمپرسور مورد نیاز تمامی فازهای یک تا ۱۰ پارس جنوبی را تامین کرده بود اما اخیرا این شرکت آلمانی با ارسال نامه ای به مجریان برخی از کنسرسیومهای فازهای جدید پارس جنوبی اعلام کرده است: امکان ارائه خدمات و تامین گارانتی توربوکمپرسورهای فازهای جدید پارس جنوبی را ندارد.
علاوه بر این، وزیر نفت ایران در حاشیه این سفر با آلریچ گریلو رئیس فدراسیون صنایع آلمان هم دیدار و گفتگو خواهد کرد.
به گزارش مهر، قرار است علاوه بر مذاکرات با شرکتهای آلمانی زنگنه وزیر نفت ایران در این کنفرانس بینالمللی هم دیدار و گفتگو کند.
وزیر نفت ایران به همراه محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان، آلریچ گریلو رئیس فدراسیون صنایع آلمان، آموس. جی هچستین، نماینده ویژه و هماهنگ کننده بخش انرژی وزارت امور خارجه آمریکا، ماری جوز نادی رئیس انجمن جهانی انرژی، یوسف یوسفی وزیر انرژی و معادن الجزایر، کمی نایدو مدیر اجرایی صلح سبز بین الملل و ماروس شنکوویچ، معاون مدیر و کمیسیونر اتحادیه انرژی اروپا در فهرست سخنرانان اصلی این کنفرانس قرار دارند.
در همین حال، مجتبی خسروتاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا در جمع بیش از ۱۰۰ صنعتگر، بازرگان و سرمایه گذار آلمانی به نمایندگی از دولت پیشنهاد مشارکت آلمانیها در طرح توسعه برخی از فازهای پارس جنوبی را مطرح کرده است.
نظر شما