به گزارش نماینده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان فوریت طرح استفساریه ماده ۷ قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت پس از مخالفت با دو فوریت و یک فوریت این طرح مقرر کردند که طرح مذکور به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گیرد.
مهدی دواتگری نماینده مردم مراغه در مجلس طی سخنانی به عنوان طراح طرح مذکور، اظهار داشت: قطعاً باید بتوانیم متناسب با رشد علمی جهانی دانشجویان را تربیت کنیم. از طرف دیگر شناخت نوآوری علمی دنیا و تجربه کشورها در زمینههای علمی و تخصصی بسیار ضروری است.
وی افزود: متاسفانه در چند سال اخیر جفای بزرگی به جامعه علمی شده و بدون رعایت مراتب قانونی دانشجویان اعزامی به خارج از کشور انتخاب میشوند. این در حالی است که براساس قانون این اقدام باید با برگزاری آزمون علمی و سوابق دانشگاهی تعیین شود، اما متاسفانه در ۱۲ سال گذشته تمامی اعزامهای دانشجویی بدون آزمون صورت گرفته و حدود ۳۰۰ هزار نفر متقاضی حضور در مقطع دکتری به راحتی وارد سیستم دانشگاهی کشور شدهاند و حتی به عنوان هیئتعلمی دانشگاهها مشغول به کار هستند.
این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم جلوگیری از سوءاستفاده و رانتخواری در بورسیه دانشجویی، تصریح کرد: در شرایط کنونی در نحوه برگزاری آزمون ابهامات بسیاری وجود دارد، زیرا مشخص نیست که این آزمون باید به صورت شفاهی برگزار شود یا به صورت کتبی؟
منبع: تسنیم
نظر شما