به گزارش نماینده از مهر، فهیمه پرآور، هنرمند فعال در رشته تراش سنگهای قیمتی است. او این کار را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرده و تقریبا به طور خودآموز تراش سنگ را فراگرفته؛ شاید هم به گفته خودش، خداوند آموزگار او بوده است.
پرآور، سنگها را متناسب ربا ارزش اقتصادیشان به سه دسته تقسیم میکند و میگوید: سنگها به قیمتی، نیمه قیمتی و تزیینی تقسیم میشوند و از آنجا که در ایران معادن بسیاری وجود دارد، تراش سنگ میتواند به هنری درآمدزا و کارآفرین تبدیل شود. ضمن اینکه گرایش به سنگ، یکی از تمایلات روز دنیاست و مردم ترجیح میدهند به جایاستفاده از فلزات گرانبها چون طلا و نقره از زیورآلاتی که تنوع بیشتری دارد و در ساخت آن از سنگهای تراش خورده استفاده شده بهره ببرند.
او در کار خود از انواع سنگها جز الماس بهره میبرد و میگوید: سنگها درجه سختی دارند؛ الماس، سختترین سنگ است. من بیشتر سنگهایی با درجه سختی متوسط چون عقیق و کواتز و فیروزه را انتخاب و همه این سنگها را با گشت و گذار در ایران انتخاب و تهیه میکنم.
پرآور میگوید تمام ایران را گشته است. او با توری به شمال رفته و از آنجا به تمام ایران سفر کرده. به گفته او، وقتی در این تور درباره سنگها توضیح میداده همه مسافران، روی زمین به دنبال سنگ میگشتهاند. هر منطقهای، سنگ ویژه خود را دارد. برای مثال در زاهدان و حتیدر بیرجند، سنگ پشم فراوان است.
کرمان یکی از غنیترینهاست
کرمان یکی از غنیترینهاست. به گفته این تراشنده سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، ۳۵ نوع سنگ در این استان یافت میشود. برای مثال در بیابانهای جیرفت، زمین را دو و نیم متر میکنند و به «گارنت» های سبزی میرسند که به الماسسبز دنیا معروف است.
پرآور در پاسخ به اینکه مخاطبان و مشتریان سنگها چه کسانی هستند بیان کرد: تعداد زیادی از افراد، اصلا سراغ سنگ نمیآیند و ترجیح میدهند طلا بخرند تا به عنوان سرمایه از آن بهره ببرند؛ جواهرفروشهای ما هم که میگویند: خود سنگ، هیچ؛ ببینیم قیمت طلای آن چقدر است؟ همه این مسایل باعث محدودشدن مشتریان و طرفداران سنگهای قیمتی، نیمه قیمتی و تزیینی میشود.
به گفته این هنرمند، سنگها انرژی خاص خود را دارند و برای هر گروه و ماه تولدی، سنگ خاصی وجود دارد. حتی امروز با سنگها درمان میکنند. البته تاثیر سنگ ازطریق پوست خیلی کم است اما برخی به سنگ و انرژی آن باور دارند.
پرآور که بیشتر زمان خود را به آموزش معطوف کرده گفت: هنرجویی هست که ظرف یک هفته، کار را یاد میگیرد؛ هنرجویی هم هست با ۱۰ جلسه آمدن چیزی را یاد نمیگیرد این به استعداد خودشان بستگی دارد. اما من دورهها را به دو دسته تقسیم کردهام: مقدماتی و پیشرفته که مرحله مقدماتی ۱۰ جلسه است و من ۷۰۰ هزار تومان دریافت میکنم.
رسانه ملی برای کارم بهترین تبلیغ بود
او که کارمند صدا و سیما بوده و برنامههایی درباره شناخت و تراش سنگ اجرا میکرده گفت: بعد از برنامه خیلی از بینندگان با شبکه تماس میگرفتند و شماره تماس مرا میپرسیدند. در کل رسانه ملی برای من و کاری که انجام میدادم بهترین تبلیغ بود.
به گفته پرآور، هرکدام از سنگها، مخاطبان خاص خود را دارند اما در ایران، با توجه به باورهای مذهبی، فیروزه و عقیق، طرفداران بیشتری دارند. تا انجا که من در سال، نزدیک به دو کیلو نگین فیروزه تراش میدهم.
این هنرمند سنگتراش، حکاکی روی سنگها را به دو دسته برجسته و خطنوشته معمولی تقسیم میکند. به گفته او از زمان رازی و ابن سینا، هنر تراشیدن سنگ رواج داشته و همه کتاب «منسوخ نامه ایلخانی» درباره سنگ است.
نظر شما