به گزارش نماینده، رجبعلی خسروآبادی درباره حکم قضایی ورود به بزرگترین خانه تاریخی تهران که پیش از آغاز سال ۹۴ صادر شده بود به مهر گفت: این حکم را گرفتیم و به همراه تعدادی از کارشناسان میراث فرهنگی در تهران وارد کاخ پاسال شدیم. بررسی ها حاکی از آن بود که این خانه ارزشی به لحاظ تاریخی و میراثی ندارد بنابراین قابل ثبت در فهرست میراث ملی هم نیست.
وی درباره ثبت این اثر به عنوان اثر دارای وجهه ملی نیز گفت: ثبت کنیم که چه اتفاقی بیفتد؟ شورای عالی شهرسازی و معماری به شهرداری گفته که این خانه ارزش معماری دارد و ویژه است. ما نیز تایید کردیم. آنها باید بتوانند این خانه را با این ویژگی حفظ کنند.
خسروآبادی درباره تزئینات داخلی کاخ پاسال که پیش از انقلاب در حجم وسیعی انجام شده بود، گفت: این خانه از این جهت که نسبت به خانههای آن زمان از نظر ساخت و ساز ویژه است، قابل توجه خواهد بود و در دهه ۵۰ به عنوان کاخ ساخته شده، جلوه های معماری آن نیز بالاست، در بسیاری از بخش های آن گچبری شده که برخی از بخش های آن آسیب دیده است.
وی گفت: برخی دیوارها نیز تخریب شده، شاید میخواستهاند کاربری دیگری به آن بدهند، مانند اینکه تیغه برخی از دیوارها را برداشته و سالن بزرگتری را ایجاد کنند. بعید نیست که تزئینات دیوار نیز حذف شده باشد. معماری این ساختمان بزرگ، طراحی ویژه ای دارد. من می گویم از لحاظ ساخت و ساز، این ساختمان خاص است و در مقایسه با املاکی که آن زمان ساخته میشد ویژه به نظر میآید ولی از نظر تاریخ و میراث فرهنگی در حدی نیست که بتوان آن را به عنوان یک اثر ملی در فهرست ثبت کرد.
نظر شما