به گزارش نماینده ازمهر، سال گذشته طرحی مبنی بر افزایش وام خرید مسکن از سوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی مطرح شد که هنوز پشت درهای بسته بانک مرکزی باقی مانده است. عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی سال گذشته اعلام کرد که طرحی را پیشنهاد داده است که بر مبنای آن، وام خرید ۸۰ میلیون تومانی به متقاضیان مسکن داده می شود.
درو اقع رکود عمیقی که از دوسال و نیم گذشته بازار مسکن را در برگرفته، موجب ارایه پیشنهادات و طرحهایی از سوی دولت و بخش خصوصی شده که در این راستا وام خرید ۸۰ میلیون تومانی برای ایجاد تحرک در بازار و افزایش قدرت خرید متقاضیان پیشنهاد شده است.
هرچند که در همان زمان هم این طرح موافقان و مخالفان زیادی داشت اما آخوندی با تاکید زیاد بر تصویب این وام همواره پیگیر موافقت با پرداخت این وام بوده است اما با گذشت چندین ماه از مطرح شدن این طرح، هنوز هم چراغ سبزی از سوی بانک مرکزی به این وام داده نشده است و متقاضیان در انتظار این وام باقی مانده اند.
اگرچه مخالفان پرداخت وام خرید معتقدند که این وام موجب تحرک در بازار و در نهایت افزایش قیمتها می شود اما موافقان هم اعلام میکنند که رکود بازار مسکن ضربه بیشتری به این بخش خواهد زد و سرمایه گذاران را از بازار فراری می دهد.
براین اساس، نبود سرمایه گذاران در این بخش، موجب کاهش عرضه و ساخت مسکن می شود که در سالهای نه چندان دور، متقاضیان را با مشکلات بیشتری در تامین مسکن مواجه خواهد کرد.
با وجود این، به نظر می رسد هنوز مسئولان بانکی کشور با تصویب و ارایه این وام مخالف هستند اما عباس آخوندی در تازه ترین اظهار نظر خود اعلام کرده که هنوز پیگیر تصویب وام ۸۰ میلیون تومانی خرید است.
در این رابطه فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان با تاکید بر اینکه معتقدیم باید وام به تولید پرداخت شود به مهر، گفت: برای جلوگیری از اثرات تورم زای تسهیلات خرید، باید این وام به تولید پرداخت شود.
وی با بیان اینکه اما اگر وام به تولید به نتیجه نرسد، ما موافق پرداخت به خریدار هم هستیم، بیان کرد: به هر جهت پرداخت تسهیلات در بازار مسکن ضرورت دارد، زیرا وضعیت تولید ساختمانی و عرضه و تقاضا در بازار نشان می دهد باید تحرکی در این بخش ایجاد شود.
پورحاجت با تاکید بر اینکه مجلس و دولت باید برای تحرک در تمامی سطوح اقتصاد، راهکاری بیاندیشند، افزود: رفتارهای بانکی کشور هم باید تغییر کند، زیرا بانک تخصصی حوزه مسکن هم از بابت تسهیلات ۲۸ درصد سود می گیرد در حالی که به گفته رئیس جمهور، نرخ تورم کمتر از ۱۶ درصد است.
وی با اشاره به اینکه بانکداری اقتصاد و تولید را فلج کرده است، بیان کرد: یکی از دلایل کاهش صدور پروانه های ساختمانی موضوع سود تسهیلات بانکی است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان تصریح کرد: معتقدم پیگیری سودهای بانکی از پرداخت وام ۸۰ میلیون تومانی برای بخش مسکن واجب تر است.
نظر شما